Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Se kaj govori, da bodo zaprli firme?

Se kaj govori, da bodo zaprli firme?

Se kaj obeta? Ker ni nobenega smisla, da so otroci doma, če starši hodimo v podjetja s 1000 zaposlenimi?

Upam da bodo. Groza me je bit v sluzbi, doma otroci, mi pa prisiljeni delat.

V Elanu so že ustavili proizvodnjo. Sava Kranj naj bi jo baje jutri, vse ostale velike firme – Emeco in ostale Iskre (govorim za Kranj) bodo delale – ni jim mar za delavce!

Večina firm bo ustavilo delo zato ker ne dobijo materiala. In ne zaradi korone.

Cela kapitalistična Evropa bo kmalu postala Venezuela, iz katere ste se norčevali.

Ne, v Elanu tisti, ki jih ni škoda, še vedno delajo 🙂 Pol proizvodnje so mogoče ustavili.

Saj lahko izračunaš. Ko nas bo pokrepalo, kar nas je potrošnega blaga. Pri nas nekje 10 tednov.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Tudi Tosama dela

Jebeni lenuharji, kaj bi se radi?! Cez dva meseca – ma kaj, cez 14 dni, ko ne bo plac! – boste pa cvilili, da mora vlada kaj naredit!

Ne bojte se. Končno se stanje izboljšuje. To je povedal Kacin, ker je na tekočem iz minute v minuto.

Lahko zapremo, pa si 2 meseca brez plače? Bo šlo tako?

Lahko zapremo, pa si 2 meseca brez plače? Bo šlo tako?
[/quote]Mi tudi nočemo biti doma. Saj to je narobe. Ok ta teden.
Drug teden pa vsi delat in v šole nazaj.
To ne pelje nikamor.
Saj vas bodo razkužila požrla kolk berem.

Ja upam! A bo že tista zaščitna oprema!

Kaj pa če je ljudem vseeno za plače in želijo le preživeti? V takih časih se lahko po smrti v družini komu strga in poči privatnika, pa potem?

Mi v vsaki poslovalnici delamo po en dan v tednu, da odfuramo naročila. Itak se bo precej firm ustavilo, ker bo zmanjkalo robe. Nas kontaktirajo iz cele Evrope, Bližnjega vzhoda, Afrike. Ej, nimam pojma, kako nas najdejo, niti za cene se ne pogajajo. Povsod manjka in fabrike bodo stale, tako, da ne skrbi. Slej kot prej se bo precej gospodarstva ustavilo. Ker tole bo ziher trajalo še cel april, verjetno pa še maj ali celo dalj.
Tako, da kmalu bomo lahko vsi čičali doma. Od kje bodo pa priletele plače, mi pa ni jasno.

Kaj pa če je ljudem vseeno za plače in želijo le preživeti? V takih časih se lahko po smrti v družini komu strga in poči privatnika, pa potem?
[/quote]

Če ti je vseeno za plačo, pač tolčeš plave in ostaneš doma. Ali daš odpoved. Saj ni problem, nihče te ne bo s pištolo držal v firmi.

Če ti je vseeno za plačo, pač tolčeš plave in ostaneš doma. Ali daš odpoved. Saj ni problem, nihče te ne bo s pištolo držal v firmi.
[/quote]
Če zaposleni opravlja delo ki ga je mogoče opravljati doma brez škode za delovni proces je delodajalec tisti ki bo imel kasnejše probleme zaradi ogrožanja zdravja in varstva pri delu. Pri tem sploh ni pomembno da do škode za zdravje dejansko pride, dovolj je že ogrožanje zdravja z neodreditvijo preventivnih ukrepov, kot je delo na domu.

Nekako tako kot se delodajalec kazni zaradi neprimernih gasilnih aparatov ne more izogniti zgolj zaradi odsotnosti požara in škode.

Tožb zaradi ogrožanja zdravja po tej pandemiji bo toliko da bo še veselo, pravniki že manejo roke.

Čer bo ta cirkus “ostani doma” trajal predolgo, bodo firme itak pocrkale, ker ne bodo imele česa delati.

Kdo pa je lastnik Emeca?

Proizvodnja se ne bo ustavila še , pravi vlada,ki jo mnogi zagovarjate .ste jih želeli, jih imate, delajte. Ceprav do bridkega konca?

Volkswagen zapira svoje fabrike v Evropi.
Posledično tudi 2/3 Slovencev ostaja počasi doma.

Pač šrauf fabrika za Evropo.

Končno bodo lahko vsi doma tudi brez izmišljenih bolnišk, brez nakladanja o ogroženosti in strahu za življenje in zdravje, ki jim ga ogrožajo brezobzirni delodajalci….

… poleti bodo seveda vsi zahteval dopuste, ker to je pravica, jeseni pa sledi čudenje valu stečajev.

Zakaj bi oni morali delat?
Tako bo vsaj red, šolarji kmalu nazaj v šole, mi pa v službe, ne pa čepenje doma v nedogled.
Se strinjam vsi enako, tudi jaz si želim delat, pa mi ni dovoljeno.

New Report

Close