Še kakšen ukrep pri driski?
Zdaj dajem 22m, ki že 4 dan driska:
-riževo sluz
-postana jabolka
-čaj iz suhih borovnic
-prežganko
-linex kapsule
-prepečenec, grisini
-korenje
-malo čokolade(ampak se ogibam, ker kaže da ima alergijo na čokolado)
Pije dovolj (čaj), driska pa tudi ni voda, ampak ogromno sluzi.
Kaj mu še lahko skuham, ponudim?
Hvala za nasvet
V lekarni se kupi PROLIFE napitek, prehransko doplolnilo.
V paketu je 7 stekleničk po 10 ml suspenzije.
Otroci od 4. leta naprej in odrasli spijejo 1 stekleničko na dan, otroci do 4. leta 0.5 stekleničke na dan. Ostalo polovico shraniš v hladilniku do nasl. dne.
Gre za laktobacile, ki uravnajo normalno črevesno floro. Ob driski je le-ta porušena in to je edini način, da se driska res ustavi. Po 2-eh dneh terapije, naj bi se stanje umirilo!
Sicer pa kar se diete tiče- otroka ne sili s hrano, dajaj mu le tekočino po žličkah- hrane pač kolikor mu paše. Lahko tudi bobi palčke, nikakor pa čips ali smoki npr.
Pozdravite se!
Moja 4-letnica tudi danes bruha,…
LP
Madona! Štiri dni ti driska takšen malček, ti ga pa betoniraš s svinjarijo.
Takoj pejt k dohtarju. Lahko ti dehidrira, kaj veš kake bakterije spravlja ven njegovo telo… Lahko mu uničiš ledvica!!! porka mizerija.
govorim ti iz svojih izkušenj, ker sem zaradi takih nasvetov, kot si jih dobila zgoraj 14 dni ležala priklopljena na infuzijo v bolnici.
Pri otrocih pa je vsaka driska, ki je daljša od treh dni ALARM!!!!
Naš mali je imel drisko 10 dni, pa ni nihče norel, še najbolj sem jaz, zdravniki pa niti najmanj.
Pravijo, da mora virus ven. Bodi pozorna na dehidracijo, drugače pa čimveč piti, piti in piti.
Skuhaj kakšno juho iz vrečke, ker je fajn slana.
Pazi se mlečnih izdelkov, ker fajn poženejo.
Meni je malega gnala tudi prežganka.
Najbolj so pomagali
-kokakola
– grisini
-albert keksi
-pa kar mu je pasalo…pač
Moj 10 mesečni pikec je imel pravkar 10 dni drisko. Zdaj je že bolje, ampak še vedno se med normalnim blatom kdaj pa kdaj pojavi tekoče. Zdravnici se ni zdelo nič posebnega, ko sva se prišla pokazat. Ko je bil že dober teden mimo, sem ponovno klicala pediatrinjo, pa mi je rekla, da naj kar nadaljujem s tem, kot že vse dni dosedaj – suhe borovnice, postana jabolka, banane, korenje, nič mleka, dobila sva dva praška Nelit in to je to. Sicer pa je dete ves čas jedlo bolj ali manj normalno in veliko mi pije, mu ves čas ponujam nesladkan čaj.
Takrat, ko sem bila jaz s svojim sinom v bolnici (imel je rota virus in je bil 7 dni na infuziji) se spomnim, da mi je zdravnik rekel, kako ga mame serjemo, ker dajemo otroku npr. borovničev čaj nesladkan… fora je v tem, da mora otrok dobiti glukozo da čisto ne omaga. pa tudi sicer ni mus, da ima tvoj rota virus (ker v tem primeru otroku ne paše nobena hrana, eni skoz bruhajo eni driskajo in so čisto preč, ampak vseeeno mora otrok virus skakat, ne sme se ga pa zaustavljat z raznimi linex kapsulami ali podobno(. za drisko pa pravijo, da je , če otrok kaka najmanj 6 x na dan tekoče, kot bi lulali. takrat, ko je bil mioj sin bolan, je bilo 6x driskanje v eni uri…..
sama po tisti izkušnji dam otroku za piti tisto, kar mu paše, se pravi dam mu čaj in ga zasladim z fruktozo…..lahko pa kupiš tudi neolit.bistveno je pa da pije, pravijo nekje pri driski cca 1dcl na kg teže.otroku daš lahko tudi bobi palčke zaradi soli…. drugače pa je dober tudi napitek isostar. Bi pa jaz otroka vseeno peljala k zdravniku, če ne sigurno ima več izkušenj, da pogleda če otrok ni morda dehidriran (to se drugače vidi po očeh, pa tudi po trebušku)….
želim vam čimprejšnje okrevanje.
Kaj pa je vzrok driske? Mi smo lani driskali več kot en teden. Zdravnik mi je ves čas govoril, da naj je in pije tisto kar ji paše. Ampak driska ni in ni bilo konec. Ko sem mu rekla, da mi to ni jasno, mi je sarkastično rekel, “no jo bomo pa dali na test za salmonelo”. In to je bilo to. K sreči se je po dveh mesecih stanje uredilo.