Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Se kdo od vas počuti osamljen in pozabljen

Se kdo od vas počuti osamljen in pozabljen

I feel you. Men se skoooz nekaj dogaja, pa sem kljub vsemu osamljena. Prijatelji? Eh. Egoisti, neiskreni, … Vsak po svoje. Ena skoz tamlade in vnuke pedena, drugi se nikamor ne da, tretja je predale.Jaz grem do nje, ona nikoli do mene. Pa so take, ki bi se sam z avtom vozile, za peš so prelene. Moških niti ne gledam. Ker se mi pa ne da ukvarjati z njimi. Res grozno.

Hodim na potovanja. Krajša. Eno, dvo, zrodnevna. So dražja, če si sam. Edino to ni fino.

Ne počutim se osamljena. Imam družino, prijateljice, sodelavke, z vsemi se dobro ujamem in imam veliko hobijev, tako da pri vseh obveznostih, si kvečjemu želim 5min zase.. da sem kje sama, v tišini, mal meditacije ali glasbe in počitek. To mi sploh zdaj decembra zelo paše. Na cesti kažin, v službi kažin, dogodkov miljon, … Saj se skurim, če grem ta tempo dalje. Za vikend si bom zato vzela odmor.

Vse lepo in dobro vsem ki so s nasli v tej temi,novo leto lahko prinasa nova dozivetja in prijetne trenutke je pa tudi cas ko si zazelimo in planiramo stvari za naprej.Zelim vam da se vam vse izpolnijo,ce ne drugega da so vam vsaj te besede prikradle nasmesek na obraz.

🤗🤗🤗

Vielen Danke za lepe želje 🥰

Osebno ti povem – komaj čakam, da ljudje pozabijo, da obstajam. Da se konča to leto. Tako zelo želim imet mir, bit ena izmed mnogih, da bi se lahko sam smejala kot prej brez da bi kdo pripisoval pomene kjer jih ni ali.isksl probleme kjer jih ni. Želim si bit sama vse bolj in bolj in predvsem pozabljena.

problem je ker se zaprete doma in cakate vsa needy da nekdo pride do vas. napaka. niste se tolko stara. mal se uredite najdite si kak hobi magari se vpisite v kak penzionisticni klub kjer hodijo na izlete ipd. boste hitro nasla druzbo najslabse je ce se doma smilite samo sebi. pri vasih letih si zenske omisljajo mlajse ljubimce vi pa ko da ste na smrtni postelji. problem je ce dajete od sebe tisto nezadovoljno malce vsiljivo in energijo polno nekih pricakovanj in pritiskov. zacnite zivet. ko boste oblezala vam bo zal da niste zadnjih 30 let uzivala.

Od kod pa ste

Ugh, meni tudi izredno sede mir in tišina. Čas preživet sam s sabo. Narava, knjige, morje. V decembru imam že tko polno nekih druženj in imam že vsega vrh glave. Sem se kar odločil, da za ene 3 dni konec leta pobegnem na otok Krk, z mojo psičko. Se izredno veselim 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
Osamljena160, 05.12.2023 ob 08:13

Že dolgo čutim osamljenost kot bi bila pozabljena od vseh. Ko me nihče ne pokliče, ko kličem jaz druge so vsi prezasedeni za pogovor. Nisem presenečena da je toliko samomorov zaradi občutka samote. Ko nekoč dobri prijatelji nimajo več časa za nikogar, ko se pri 56 počutim kot babica v domu za ostarele, ki nima čisto nikogar.  Ko niti moje lastne sestre nimajo časa niti želje po obisku niti klicu. Razumem, imajo svojo družino in tudi vnuke. Jaz pa sama in to je davek da nihče nima niti trenutek časa zame. Kaj me še čaka na starost? Nisem prepričana da jo bom sploh dočakala.

Se še kdo počuti tako kot jaz? Kje najti prijatelje?

PRi svojih letih bi mogla še delat biti aktivna ne poležavat čakat če ti kaj pade iz zraka lp

Zazri se vase. Ljudje te ne zapustiji brez razloga.

Pri nas je že polna hiša  sorodnikov in otrok. Žur se je začel.

Še par poglavij knjige Izgubljene povezave imam za prebrati. Knjigo bi morali prebrati VSI! Ne da se je niti opisati, ker je tako obsežna in ker zajema toliko raziskav, ki so opisane tako, da so razumljive in poučne.
Govori predvsem o tem kaj dela človeka v modernem svetu v resnici depresivnega in kako delati, da se to vam ne zgodi.
Istočasno pa odpira še milijon vprašanj.
Obsega vse od tega, kako se povezati z drugimi, zakaj, govori o vrednotah in materializmu, reklamah, zasvojenosti z internetom, pomembnosti zdravega  zraka, travmah iz otroštva in vse to poveže z osamljenostjo in depresijo modernega človeka in potem ponudi praktične rešitve, ki so se v praksi izkazale za antidepresive… Nekaj čisto novega.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7916, 23.12.2023 ob 13:46

Še par poglavij knjige Izgubljene povezave imam za prebrati. Knjigo bi morali prebrati VSI! Ne da se je niti opisati, ker je tako obsežna in ker zajema toliko raziskav, ki so opisane tako, da so razumljive in poučne.
Govori predvsem o tem kaj dela človeka v modernem svetu v resnici depresivnega in kako delati, da se to vam ne zgodi.
Istočasno pa odpira še milijon vprašanj.
Obsega vse od tega, kako se povezati z drugimi, zakaj, govori o vrednotah in materializmu, reklamah, zasvojenosti z internetom, pomembnosti zdravega  zraka, travmah iz otroštva in vse to poveže z osamljenostjo in depresijo modernega človeka in potem ponudi praktične rešitve, ki so se v praksi izkazale za antidepresive… Nekaj čisto novega.

Hvala za idejo in opis, sem že hotela vprašati, o čem točno govori.

Ja tudi jaz se strinjam da nekateri mislijo če so rodili kakšnega otroka da so bog in batina. Sem že večkrat opazila, da  se ljudje pogovarjajo samo o svojih otrocih povsod in vedno teče pri takih beseda samo kaj so njihovi sončki posebnega naredili. Kar spomnite se npr. pogovori v službi  so pri starših večinoma o otrocih pa čeprav to nikogar sploh ne zanima.

Prosim, razložite kaj je to stara duša.

Hvala.

Lp, Katja.

Žal so takšni časi. Prijatelji so okrog dokler imajo korist, vsak gleda samo sebe.

Pomembno je da verjameš v feminizem, vse ostalo pride samo od sebe.

Najdi si prijatla , mogoče nebo prvi ta pravi , bo pa drugi ali treji , ali ??!!

New Report

Close