Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Se kdo ogreva z Valliant eloblock pečjo v stanovanju?

Se kdo ogreva z Valliant eloblock pečjo v stanovanju?

Do sedaj sem imela plinsko napeljavo. Treba je zamenjati peč in glede na to, da se je pojavil velik problem nove instalacije te peči v bloku, sem začela resno razmišljati o električni peči za centralno kurjavo. Stanovanje je majhno, izoliranost zaenkrat še slaba, (drugo leto v planu nova fasada). Se kdo ogreva na tak način? Koliko pridejo približni stroški ogrevanja? Vem, da se razlikuje od stanovanja do stanovanja, pa vendar… Verjetno izkoristek teh peči ni ravno 107{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kot pri plinskih, pa vendar, tudi pri moji stari je veliko manjši.
Resnično upam, da se najde kdo tukaj na forumu, ki se s tem ogreva. Hvala.

peč je mislim da 4kw. preveri kolk maš glavno napeljavo, ker če je 6 kw boš fejst omejena ko bo delala na polno. pa tud poglej če jo lahk sploh priklopiš (varovalka, vtič)

bolj ajnfah varianta je klima, toplotna črpalka zrak-voda. če lahk montiraš zunanjo enoto (zgleda tk okt pr klimi) se ti mogoče splača pogledat za toplotno črpalko z aogrevanje. Zna biti dražja, sam tu so še eko sredstva, pa definitivno manj kompleksnoutegn ebiti kot pa montaža te peči

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Vse ostalo žal ne pride v poštev.
Morala bi pridobiti soglasje na elektro za 35 kw varovalko, pol bi menda šlo. To stane dobrih 100 evrov, plus potem vsak mesec okoli en evro več, takse kar ni tako drago. Drugače je pa montaža te peči pri meni glede že na obstoječo napeljavo najcenejša in najlažja, saj ne potrebuje dimnika.

Glede el peči ne morm nc rect, imam pa enako na plin…sej se bo našu kdo za nasvet.

Ja, na plin jo imam tudi jaz sedaj, vendar novo kondenzacijsko namontirati je v našem bloku skoraj misija nemogoče ali beri zelo zelo drago, zaradi neprehodnih zračnikov, dimnikov. Res upam, da se kdo ogreva s to električno, da dobim info. iz prve roke. Odločitev je itak že 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} padla,( veliko cenejša inštalacija, celo za električni tok mi je monter sedajle potrdil, da ne bo treba niti varovalke menjati) le tolažbo bi rada, da ni veliko dražje ogrevanje potem. 🙂

Usekakor ti želim, da uspešn rešiš problem, da te nau zebl…

http://med.over.net/forum5/read.php?98,6663610
poiščite, ni takoj na začetku. lp.

Hvala za tole najdbo. 🙂 Sem prebrala odgovor Štajerca, sicer za lansko leto, toda cena elektrike mislim, da je podobna. Kvadratura stanovanja je ista, tudi, če ima boljšo izolacijo, pa bi jaz plačala malo več, bi se še vedno izšlo. Tudi plina plačujem januarja, februarja od 70-90 evrov, pač odvisno od mraza + še elektrike 24 evrov. Pa odpadejo stroški dimnikarja, letnega servisa plinske peči, pa še inštalacija je pol cene plinske. Sedaj sem že 99.5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za tole varianto.
Morda se še javi Štajerc, ki je tole pisal, pa še kaj več pove. Bi bila zelo vesela.

Hvala za tole najdbo. 🙂 Sem prebrala odgovor Štajerca, sicer za lansko leto, toda cena elektrike mislim, da je podobna. Kvadratura stanovanja je ista, tudi, če ima boljšo izolacijo, pa bi jaz plačala malo več, bi se še vedno izšlo. Tudi plina plačujem januarja, februarja od 70-90 evrov, pač odvisno od mraza + še elektrike 24 evrov. Pa odpadejo stroški dimnikarja, letnega servisa plinske peči, pa še inštalacija je pol cene plinske. Sedaj sem že 99.5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za tole varianto.
Morda se še javi Štajerc, ki je tole pisal, pa še kaj več pove. Bi bila zelo vesela.[/quote]

še nekaj i..mela si plinsko peč? je bila ta peč tud za gretje sanitrane vode (za se tuširat)? če je odgovor da, potem bo potrebno še o kakme bojlerju razmislit (bojlerji so od 1500-2500W). napeljava bo zdržala, maš varovalko z apeč oz kako boš to stvar vezala? vpraš kakega štromarja če in kako lahko to zadevo vključiš v tvoje el omrežje. napeljava od glavne varovalke do tvojega stanovanja bo okej za 7,5 kW? Če se ti peč pokaže okej daj s kakim štromarjem te zadeve pregledat (napeljavo, priključitev itd)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

New Report

Close