Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek se lahko javna dela podaljšajo?

se lahko javna dela podaljšajo?

Kmalu se bom zaposlila preko javnih del pa me zanima ali je komu “uspelo”, da so mu javna dela podaljšali v redno zaposlitev?

Ni šans, javna dela so jana dela in pika.

Zelo malo možnosti je.

…, da ko se tebi iztečejo, da vzamejo nekoga drugega, da nas več pride na vrsto…

Jaz bi želela, da mene zaposlijo. Nočem odstopiti še komu drugemu delo, kapirate?

Če te ne zaposlijo, je fer, da ti ne podaljšajo, ampak da vzamejo z Zavoda nekoga, ki še ni delal preko javnih del. Saj so ta javna dela namenjena vsem in vsi bi jih morali enakopravno koristiti, ne pa, da ko nekdo dobi tako delo preko VIP-a, da mu država plačuje v nedogled, firma ima pa delavca na račun vseh nas davkoplačevalcev!

Če te ne zaposlijo, je fer, da ti ne podaljšajo, ampak da vzamejo z Zavoda nekoga, ki še ni delal preko javnih del. Saj so ta javna dela namenjena vsem in vsi bi jih morali enakopravno koristiti, ne pa, da ko nekdo dobi tako delo preko VIP-a, da mu država plačuje v nedogled, firma ima pa delavca na račun vseh nas davkoplačevalcev![/quote]

Jaz moram nase gledati in ne na druge. Mene naj vzamejo, drugi naj se znajdejo kakor vedo.

Če te ne zaposlijo, je fer, da ti ne podaljšajo, ampak da vzamejo z Zavoda nekoga, ki še ni delal preko javnih del. Saj so ta javna dela namenjena vsem in vsi bi jih morali enakopravno koristiti, ne pa, da ko nekdo dobi tako delo preko VIP-a, da mu država plačuje v nedogled, firma ima pa delavca na račun vseh nas davkoplačevalcev![/quote]

Jaz moram nase gledati in ne na druge. Mene naj vzamejo, drugi naj se znajdejo kakor vedo.[/quote]

Upam, da te ne vzamejo.

Glej, v javnih delih si lahko max. 12 mesecev. Delodajalec za tvojo plačo dobi subvencijo od Zavoda za zaposlovanje. Po izteku max. 12 mesecev te edino lahko zaposli 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na svoj račun.
Torej, če delodajalcu s svojim delom narediš toliko profita, da se mu dejansko SPLAČA te zaposlit, te bo – logično – zaposlil. Vsaj jaz bi te. 🙂
Če pa ti ne more dajati plače, te valda ne bo zaposlil.

Javna dela se izvajajo v neprofitnih organizacijah, torej delavec ne more narediti ohoho profita, oziroma ne veliko več, kot morda drugi, ki bo prišel za njim, če bodo imeli srečo in bo OK.
Sanjam lahko tudi jaz o tem, da me potem zaposlijo, toda zavedam se, da so to samo lepe sanje. Dokler obstajajo javna dela in lahko delodajalci dobijo delavca skoraj zastonj, zakaj bi koga zaposlili?

katera je tako pogumna, pa odgovarja v mojem imenu, ki sem začela temo??? Naj bo jasno, da sem postavila samo prvo vprašanje. Ostali odgovori niso moji, čeprav je nickname isti

Po novem tudi javni zavodi – vsaj na področju kulture, za druga področja ne vem – morajo postajati tržni.
Torej poglejmo teoretično:
– nek XY muzej, ki ima prodajno galerijo, zaposli osebo preko javnih del
– v 12 mesecih zaposlitve se ta oseba izkaže kot izjemen prodajalec del v prodajni galeriji (sanja svinja kukuruz, ampak dajmo fantazirat)
– po izteku 12 mesecev osebine zaposlitve preko javnih del XY muzej po posvetu s svojim ustanoviteljem (ponavadi so to občine) spremeni sistemizacijo delovnih mest (sanja svinja kukuruz, ampak dajmo fantazirat), uvede NOVO delovno mesto in redno zaposli tisto osebo, v javna dela – s subvencijo Zavoda – pa zaposli nekoga drugega

Torej teoretična možnost obstaja. Praktično pa… sanja svinja kukuruz. :)))

Lej, registriraj se pa boš imela sama svoj nick. Čisto preprosto je pač.

Tudi js delam prek javnih del, pa kolikor vem, nobenemu, ki je bil tu zaposlen prek javnih del po 12 mesecih niso podaljšali. Vsako leto jih vzamejo 5-10, po preteku pa adijo in spet pridejo novi. Bi si tudi jaz zelo želela tukaj ostati, ampak žal ne bo šlo.

New Report

Close