še malo Sardinije :)

oj! prebrala sem že predhodne nasvete in nekaj potopisov s Sardinije in imam še par vprašanj.
25. junija odhajamo za dva tedna in pol z našo dve in pol letnico na Sardinijo (šotorit). Lani smo si pa privoščili Korziko in najbolj nam je bil všeč jug – camp pri Bonifaciu, kjer smo delali vsakodnevne izlete do znanih in malo manj znanih plaž (max 1 uro v eno smer).
Na Sardiniji sva bila enkrat že sama za kak teden, ko sva kombinirala z Korziko…in sva obdelala S in SV (do Golfo di Orisei).
Zdaj smo si zamislili zahod in jug do JZ.
Radi si že prej začrtamo pot, ker naša pupa se ne vozi ravno najbolj rada…tako da že vemo približno v kateri camp mahnit na katerem koncu.
Destinacije so približno take:
1. postanek Alghero (ker bomo utrujeni od nočne vožnje, kaj dalj od Olibie ne bomo več sposobni vozit.,.) – camp La Mariposa
tu imam vprašanje – ALI RES NE MOREŠ IMETI AVTA POLEG ŠOTORA?
Tu bi si ogledali Alghero, Stintino in razvpite okolišče plaže….KAJ BI SE ŠE SPLAČALO TU POGLEDATI?
2. postanek Costa del Sud – camp Campeggio Tore Chia??
PISALI SO LEPEM CAMPU DOL NA JUGU, A IMENA NI NIHČE ZAPISAL. ALI GRE ZA ZGORAJ OMENJENEGA? KAJ SE SPLAČA IT POGLEDAT?
ALI JE SMISELNO OD TAM NAREDITI OGLED COSTE VERDE, CALA DOMESTICE ALI JE PREDALEČ?
3. postanek Villasimus ali pa Costa Rei
KATERI CAMP BOLJ PRIPOROČATE – SPIAGGIA DEL RISO ALI CAPO FERATTO?
KAJ PRIPOROČATE ZA OGLED?
4. postanek Oristano – Camp Spinnaker
ALI SI OD TU OGLEDATI COSTA VERDE…ZDI SEM MI DALEČ…A JE TAM DOLI TUDI KAJ PRIJETNEGA ZA KAMPIRANJE.
NAJBRŽ SE SPLAČA OGLEDATI TUDI SINIS…PA ŠE KAJ…
od tu pa via Olbia in domov.
Hmmm, a nam bo zneslo vse to v 16 dneh?!?
hvala za vse informacije!!!!!!!!!

1. V Mariposi je en del na hribu, kjer je nemogoče imeti zraven šotora avto, potem je pa še spodnji del, kjer, če imaš srečo imaš šotor tik ob ograji in avto za ograjo. Sicer pa drži, ne moreš imeti avta zarven šotora.
Mi smo šli iz Alghera:
– Grotta di Nettuno
– Spiagga Pelosa
– Castelsrardo
Spinnaker:
Ful lep kamp, avta isto ne moreš imeti zraven šotora. Iz Spinnakerja smo šli na:
– Nurage su Nuraxi
– Sardinia in miniatura
– polotok Sinis
– Costa Verde
Costa Verde je fenomenalna! Gre pa za skoraj celodnevni izlet…
Za kaj več mi pošlji mail na:

1. Kot je viv napisala – če pa imaš šotor pri vznožju “hribčka”, lahko daš avto zraven. Stintino in plaže so kako urco vožnje od tu.
2. v kampu Torre Chia pa res ne moreš imeti avta v kampu, ampak na parkirišču pred vhodom v kamp – od 1.7. dalje imajo takšen režim – no vsaj 2004 je bilo tako. Sicer je kamp lušten, na plaži pa ful morske trave. Na jugu sva bila midva v kampu Flumendosa (blizu Pule), dosti sence in komarjev, avto pa imaš komot zraven. Od tu sva šla dvakrat na Costo Verde, ampak je to res celodnevni izlet in za majhnega otroka ni vredu – po moje.
3. Tu sva bila midva v Capo Ferrato – zelo priporočam. Kamp je res fajn, plaža krasna, samo kraj sam po sebi je mal dolgočasen. Zvečer nimaš kaj dosti počet. Za ogled razen Vilassimiusa in okolice ni kaj dosti tam okrog. To je bolj točka za lenarjenje na plaži.
4. za Oristano pa pojma nimam.