Se me ženske bojijo zaradi službe?
Jaz mislim, da je težava, da se družiš s “premladimi” ljudmi. Mladim je vse morbidno, čudno, bedno, bizarno, neznosno, neprijetno… če samo malo odstopa od njihove idealne podobne sveta.
Ko ima človek kako leto življenja več za sabo, pa recimo, da dajo čez tudi kako neprijetnost (mladi pogosto kakih negativnih izkušnj z življenjem sploh še nimajo, ker jih starši čuvajo kot sokoli – eni recimo sploh še niso bili do svojih dvajsetih let na pogrebu, ker ubogemu “otroku” pa res ni treba te “travme” doživet in preživet), sploh recimo izgubo v smislu smrti v družini (starši, stari starši, prijatelj), se pogled na svet spremeni. In ti potem tudi recimo taki poklici kot je pogrebnik, ne zdijo več čudaški, ker veš, da tako svet funkcionira. In da tudi ljudi za “zadnja dela v medicini” rabimo 🙂
Tako da moj nasvet: pojdi v družbo tistih nad 30 let. Bo takoj bolje 🙂 Če iščeš punco pod 30, pa mogoče res najprej ne omenjaj službe, toliko, da vidiš, kako je z njeno zrelostjo. Če se boš zanimal zanjo in videl, da je razmišljujoča punca, pa seveda ne skrivaj, ampak povej in gotovo bo po prvem dvigu obrvi, tudi kak drug interes za tvoj poklic pokazala.
Ne strinjam se z gospo, ki je napisala, da so pogrebci predvsem pijančki.
Sram vas je lahko, kakšne primerjave ste podali.
Ne ljubi se mi pisati. Zakaj bi moral biti sociopat, psihopat, pijanček?
A vi ne boste umrli? Vi si ne zaslužite spoštovanja ob vašem “odhodu “. Ne more biti vsak pogrebec, to mora biti srčen človek, sposoben pokazati socutje do svojcev (pa to ni jok), spoštljiv odnos do umrlega, ga znati povzdigniti, četudi je čisto ” navaden” smrtnik.
Aja, preden me napadete, ne delam v pogrebnem zavodu, niti ne kdo od mojih sorodnikov.
Hhaha ampak resno, vsi vi vegeterjanci/vegano ste res neverjetni…. Res ni teme na svetu, da ne bi vsaj enkrat oznanili sirnemu svetu s cim se prehranjujete…clovek pise da je pogrebnik, tvoj odziv je da si vegeterjanka, neverjetno…
Avtor, zate pa nasvet – zamenjaj druzbo. Ce pravis da so to vecinoma prijateljice ter znanke od prijateljev, poiskusi spoznati zenske drugje. Ker te vec kot ocitno niso dozorele.
Dandanes so ženske lahko sploh srečne, če ima moški redno zaposlitev, ker pač živimo v takih nesigurnih časih in državi.
Meni osebno se pa to ne zdi nič takega. A kirurg se jim pa zdi fino zaradi renomeja (in denarja), ko ni nič lepši poklic?
Ne sekiraj se. S takimi ženskami si itak ne bi želel biti. Ko sem živela v ZDA, je naš sosed imel pogrebne storitve in je to tam nekaj čisto normalnega. Pa še tak fejst dec in zabaven je bil, da je včasih to kar dela obrnil na šalo (ne z nespoštovanjem pokojnih). Vrgel je kakšno na svoj račun oziroma vseh nas, ki da ga bomo itak enkrat rabili 🙂
Očitno imajo tvoji znanci in kolegi pač ene bolj zategnjenih in ozkoglednih kolegic 🙂 Z ljudmi, ki drugega poklica kot najbolj pogoste ne poznajo, se jaz osebno niti ne bi imela želje družiti.
Se ne strinjam s tabo. Kaj pa so potem policaji in gorski reševalci, potapljači,…, ki od bogve kje vlačijo dele izmaličenih trupel? Tudi zdravniki in medicinske sestre rokujejo z mrliči. Kaj je potem drugače od pogrebnika, ki truplo pripelje od točke A do B in mogoče v žari do C?
To je le predsodek ozkoglednih ljudi. Brez zamere.
Jaz osebno ne vidim problema v tvojem poklicu. Življenje je minljivo in to je dejstvo. In se dobro, da je kdo pripravljen delati tak poklic ker roko na srce ni ravno najbolj zabaven poklic in ni enostavno gledati mrtvih ljudi, ampak ce to ne vpliva na tvoje razpolozenje, takrat ko nisi v sluzbi pol je vredu. Važno da se lahko preživljaš s svojim poklicom in imas redno plačilo (in vrjamem da ni slabo, glede na to da so pogrebne storitve kar drage). Tako da ja, punco k ima kaj v glavi tvoj poklic ne bi smel motiti :).
Srečno!
Ne bojijo se tebe ampak odziva okolice češ kaj bodo rekli, drugim spet ne diši ker se dohtar itd lepše bogatejše sliši.. tisti ki ji pa bo do tebe pa jo tvoj poklic ne bo motil, saj verjetno ne prekupčuješ z mrlici ali kaj, da bi se te poštene izognile zaradi poklica.. če pa sam ne maraš opravljat svojega dela pa nima to veze z ženskami.
Jaz poznam punco, ki je v vezi s pogrebnikom. Čisto normalen fant.
Jaz bi prej rekla, da imam spoštovanje do takega poklica, kot pa strah. Mogoče ravno zato ker delam v zdravstvu in malo drugače gledam na smrt.
Res pa vedno opazujem pogrebnike, če sem slučajno na pogrebu. Kako uspejo biti tako “distcirani” ob tem ko vidijo žalost svojcev umrlega.
Jim pa tudi mi od vedno rečemo” zaključna dela v zdravstvu”. Srečno!
Ah, to pa res ni kaj takega. Res je, da se ne čuje privlačno, zato ti ni treba tega povedat v prvi minuti. Sicer bi pa jaz to obrnila bolj na pozitivno- v smislu “vsako delo je častno, zaradi dela znam še bolj ceniti življenje, ipd…” Če ni totalno hladna in površinska ženska, ji bo zanimiv tak pogled na stvar 🙂
Prisotnost substanc med pogrebniki je toliko pogostejša kot pri ostalih poklicih, da se temu posveča že nekaj časa dodatne napore v preprečevanje. Psihološki vidik tega poklica je pač tak, da je rizičen za razvoj alkoholizma.
Priporočam, da si prebereš članek na to temo, pa tudi, da pogledaš sliko. Kar nekako se sam poraja odgovor na vprašanje.
Odgovarjam še tisti, ki ima pogrebnika – nisem napisala, da je tvoj pijanček, niti da so vsi, ampak da je ta rizik povišano poklicno tveganje. Vsi, ki niso ravno psihopati, potrebujejo vsaj nek ventil. Kje ga ima tvoj, če ga ima, boš pa sama najbolje vedela.
Sama nisem pogrebnik, delam pa z mrtvimi. Tudi po moji izkušnji, ko ljudje slišijo kaj počneš, večinoma kar malo zastanejo in se umaknejo nazaj. Ugotovila sem, da je najboljši pristop tak, da na začetku, ko se spoznamo, ne povem natančno kaj počnem, ampak bolj “ohlapno”. Potem pa ko se bolje spoznamo in (upam da) vidijo, da sem čisto normalen človek, šele povem kaj počnem. Pa še takrat ta podatek pospremim s kakšno humorno, a ne nespoštljivo šalo.
Kolega tvoja služba ni ovira, da si ne najdeš primerne ženske zase. Začni delati na osebni rasti in bodi ponosen na to kar počneš, ker dela s pokojniki ne zmore vsak. Predsodek je samo v tvoji glavi in ko ga tam ne bo več se bo to čutilo tudi v stavku ko boš kateri govoril kje delaš. Sam s tem nisem imel nikoli nobenih problemov, ljudi celo bolj zanima naš posel kot si misliš 😉