Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine SE MI ZDI DA SMO KUPILI HIŠO ZELO UGODNO?

SE MI ZDI DA SMO KUPILI HIŠO ZELO UGODNO?

Spodaj v eni temi o gradbenih dovoljenjih berem, kako dajo eni 180.000 eu za graditev hiše ali da so cene v Lj ali drugod po 150.000 za hišo ali stanovanje. Pa kako so lahko takšne razlike? Mi smo nekaj mesecev nazaj prodali stanovanje v Celju in kupili hišo v Ormožu za 64.000 eu. In hiša ima čez 120 m2, pol hektarja travnikov,njiv in sadovnjaka, opremljena, v dobrem stanju, zgoraj je na pol izdelana mansarda, lepo okolje… Pa še cenejše smo gledali v tej okolici, ampak nam je bila ta najbolj všeč. Do službe pa bomo imeli malo manj, kot smo imeli prej. Zakaj so takšne razlike? Poglejte malo na Bolhi. Ena hiša v je bila 50.000 eu, dvonadstropna, kot majhen blok, ogromna, v lj bi menda prišla pol milijona. Kako je to možno?

Ja ti si pa tud ena slika, no. Pa ja ne boš hiše v Lj, primerjala s hišo v Ormožu:)

tako mala Slovenija (kura) pa take razlike v ceni!! je pa res, da tako kot LJ, tudi Ormož nimata morja…..

Zakaj ne? Hoša je hiša, res da je brezposelnost tukaj veliko nižja, ampak ni normalno kakšne so razlike v ceni nepremičnin. Plače pa povsod skoraj enake. V Lj bi lahko imela za ta denar eno majhno garsonjero, tukaj pa veliko hišo z zemljo.

bolj “elitna” je regija dražje so hiše in stanovanja, velik je pa povezano tud s samo infrastrukturo. Poznam nekaj krajev kjer so bile cene prebivališč dokaj “normalne”, ko so v neposredni bližini krajev zgradil avtocesto, so cene nepremičnin narasle v višave… v prlekiji, prekmurju in v tistih koncih so bile pa nepremičnine že od nekdaj cenejše kot drugje, povprečna bajta stara npr. 30 let je bila pri nas za časa tolarjev recimo 40 milijonov, v prlekiji pa bajta s kmetijskim zemljiščem pol manj, al pa še cenejša, sploh če se dediči niso moral zment, pa se je prodajal takrat komplet kmetijo s pripadajočimi zemljišči za celih 6 milijonov tolarjev…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Zakaj ne? Hoša je hiša, res da je brezposelnost tukaj veliko nižja, ampak ni normalno kakšne so razlike v ceni nepremičnin. Plače pa povsod skoraj enake. V Lj bi lahko imela za ta denar eno majhno garsonjero, tukaj pa veliko hišo z zemljo.[/quote]

Ne gre za hiš. Gre za zemljo. Razumeš? V Ormožu je pač zastonj, v Ljubljani pa drago. Tako pač je. Jaz recimo bi lahko dobila hišo v Ormožu zastonj, pa ne bi živela tam. Sem raje v Ljubljani ali Portorožu v garsonjeri.

Eni že hodijo izven Ljubljane in kupujejo v okolici . lepo grede v nakup parcele na Dobrovi, Vrhniki, Grosuplja , pa še kje je ceneje. Pri nas je že gneča, očitno se splača kupiti izven LJ.

Hja, samo to je praktično LJ. In nepremičnine v krajih ki si jih naštela niso nič cenejše od prav ljubljanskih. Cene so tam, tam. Odvisno kaj kupuješ. Če hočeš, da cene padejo, moraš iz Lj vsaj 100 km. Pa še to ne proti Primorski ali Gorenjski.

Jp,

midva sva tudi kupila hišo cca. 80 km iz Ljubljane, pa sva dala dobrih 80.000 €.

V Bohinju so pa še dražje kot v LJ.

a si proti Kogu ali Središču? Tam so res hiše poceni, pri nas so podobne okrog 100.000.

Res je veliko odvisno od lokacije, mi smo gradili sami, zemlja zelo poceni, porabili za gradnjo trikrat več kot so nam ocenili hišo, tako da bi v Ljubljani dobili za našo bajto ziher miljonček.
Ah lokacija:)))

A ti poznaš tri osnovna pravila nepremičninarstva?

1. Lokacija.
2. Lokacija.
3. Lokacija.

je Ormož, sicer si pa lahko kmalu tam, v Ormožu namreč, veš v “posebni” ustanovi, kjer piše, več takih je zunaj teh zidov kot pa tu notri!

V Ormožu je najbrž res vse napol zastonj, ampak zakaj bi si kdo želel živeti v Ormožu? Očitno je veliko takih, zato je pa tako poceni, ker ni zanimanja. Pač ponudba – povpraševanje.

levo od Bangladeša:))))))) tebe pa poznam:)))

mislim, da ne more bit takšno naključje, da vedno rečeš, ko odhajaš od nas, da greš za Bangladeš(proti Ormožu:))))

Ormož je pa tako umirjeno mestece, sama raje grem nakupovat v Ormož kakor v Ljutomer, čeprav imam do slednjega bližje.

Lotmerk so pa mal poštimal, samo prometna ureditev je pa še zmer dizaster :)))

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Očitno se tudi ti ne razumeš dovolj na nepremičnine.
Prvo pravilo in edino pravilo je
PONUDBA in POVPRAŠEVANJE

samo trg določa ceno….če je veliko ponudba in maolo povpraševanja cene padajo, malo ponudb in veliko povpraševanja, cene drvijo navzgor…
potem dolgo nič in šele potem je lokacija, lega in ostale nianse…

Upsss;))))))))))

Ode moja ilegala:((((((

ha, ha saj te ne bom izdala, samo ime in priimek:)))))))

Lotmerk so pa mal poštimal, samo prometna ureditev je pa še zmer dizaster :)))[/quote]viš v lotmerki včasih čakaš 10 minut, da prideš od tuša do hoferja sploh na cesto, čeprav sta oddaljena par metrov:))cesta polna pleha z tovornjaki in vsem.

Lotmerk so pa mal poštimal, samo prometna ureditev je pa še zmer dizaster :)))[/quote]viš v lotmerki včasih čakaš 10 minut, da prideš od tuša do hoferja sploh na cesto, čeprav sta oddaljena par metrov:))cesta polna pleha z tovornjaki in vsem.[/quote]

to pa vem 😀 govorim pa za samo mesto, 3x okol ovinka pol pa spet nekam nazaj, pa pol spet nekam okol ovinka, da prideš do tiste ulice, k bi lahk zavil samo desno npr. :))))

Drugač pa ja, lotmerk je bil vedno zabaven 🙂

tolk da ne vsta, lotmer NI mesto ampak trg, ormož je mesto. đizus …

sicer pa sem jaz še ceneje kupila hišo v lotmerku in kolkor vidim se jih spet nekaj prodaja. starih in zaščitenih, v centru mesta. me zanima če jih bo sploh kdo kupil.
kar se tiče oddaljenosti od ljubljane je to samo 2 uri v eno smer. mal se pozanimajte koliko se vozijo jeseničani v ljubljano, pa novomeščani, pa koliko porabijo za pot v službo v drugih državah, recimo v nemčiji. da ne omenjam tiste delavke iz vrhnike, ki je rekla, da je ljubljana pa predaleč za službo 🙂
lepo je brat kako podcenjujoč odnos imate “ljubljančani” do prlekije in prekmurja. mi postaja jasneje zakaj vas domačini tukaj ne marajo. 🙂 mimogrede še nekaj: marsikateri tukajšnji slovenec bolje pozna gradec kot ljubljano. bi človek mislil, da so bolj svetovljanski kot jim ljubljančani priznavajo.

Za 150.000 si lahko v LJ in bližnji okolici hišo samo narišeš. Kupiš pa ne. No razen, če je na 250m2 parcele in stara ko zemlja.

še dobro da si ne želimo vsi živeti v lj:)

ja in vedno več nas je. sicer sem mestno dekle, v lj pa ne bi nikoli, nikoli živela. aleluja ormož, takoj bi šla tja, če ne bi imela službe daleč stran! kdo si pa še danes želi živet v gužvi?
hm… hot shotsi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close