SE MI ZDI DA SMO KUPILI HIŠO ZELO UGODNO?
Sami nakladači in če-jevci. Meni mestni utrip prav dobro dene.
Odgovor je preprost: v Ljubljani so investitorji pač požrtni, ljudje pa tako trapasti, da so kar kupovali…l
“Za 150.000 si lahko v LJ in bližnji okolici hišo samo narišeš. Kupiš pa ne. No razen, če je na 250m2 parcele in stara ko zemlja. “
……….ne bo čisto držalo
Kaj pa tole: http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=1&nep=2&posr=1&detail=5512655&pic=1606935.jpg
Ni nova, ni pa stara kot zemlja; stari del 11 let, novi del oz. adaptacija 6 let.
Dobrih 20 min. do Ljubljane.
Midva iščeva že kako leto stanovanje na gorenjskem-natančneje v okolici Kranja, pa je groza kakšne so cene. Sva gledala parcele, da bi zidala hiško sva videla da nimava šans, ker je pri nas m2 od 100-300€ (dejansko nisem mogla verjet ko sem videla oglase za 300€/m2 za zazidljivo parcelo v Britofu-Voge). Zdaj iščeva stanovanje, 3-sobno, 4. sobno, pa ne prideva pod 150.000€:S
Potem pa pogledaš cene v prekmurju, te pa kap zadane kako je vse poceni. Tam za tak denar dobiš ne ravno staro hišo. Sam kaj naj, službo imam v Kranju, moj dragi v LJ, pa tudi če bi se tam našla služba se ne izseliva ven iz gorenjske:D
Pa recimo da delaš v ljubljani. A se boš vozil 1h30min/2h v eno smer vsak dan? No, eni se…
Ali je raje potrpiš v majhnem stanovanju v ljubaljni ali okolici, 20/30min do službe, ali 2h vsako jutro, 2h nazaj, na dan nardiš po 360km—to je na leto xxxx km…
ali pa si nekje v eni vasici in upaš, da bodo v 10 letih zrihtal kanalizacijo, vodovod, optiko. do kakšne bolj pomembne državne službe pa je treba it v lj.
Očitno se tudi ti ne razumeš dovolj na nepremičnine.
Prvo pravilo in edino pravilo je
PONUDBA in POVPRAŠEVANJE
samo trg določa ceno….če je veliko ponudba in maolo povpraševanja cene padajo, malo ponudb in veliko povpraševanja, cene drvijo navzgor…
potem dolgo nič in šele potem je lokacija, lega in ostale nianse…[/quote]
V Sloveniji ni pravila ponudbe in povpraševanja niti pod razno. Je vse kaj drugega.
Forum je zaprt za komentiranje.