Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Še nekaj o gdč. Kresal-ovi – “Leto dni politike blondinke s Harvarda”

Še nekaj o gdč. Kresal-ovi – “Leto dni politike blondinke s Harvarda”

Tole sem dobila danes po mailu:

Komentar
LETO DNI POLITIKE BLONDINKE S HARVARDA

Katarino Kresal sem imel čast spoznati, preden je zanjo izvedela slovenska javnost, njenega partnerja in odvetnika Mira Senico pa poznam dlje, kot on pozna Katarino; zato me je njena kandidatura za predsednico LDS fino presenetila. Čeprav sem kot poklicni poznavalec slovenske družabne smetane, kamor sodita tudi politika in pisana ljubljanska druščina, ki je pri Kresalovi nenadoma odkrila politične ambicije, navajen že vsega čudnega.
S KATARINO KRESAL SVA SE pred najavo njene želje, da postane šefica ostanka liberalnih demokratov, nazadnje videla februarja lani, na letališču Brnik in kasneje v Franfurtu. Z Mirom sta potovala nekam na Portugalsko, na golf; in kot običajno… ni črhnila niti besedice. Tudi tisti moji znanci, ki so se z njo srečevali pogosteje od mene, pripovedujejo, da je v družbi v glavnem molčala, kaj šele, da bi debatirala o političnih temah. Po drugi strani pa so do mene prihajale govorice o njenem brezkompromisnem osvajanju vpliva in oblasti v Seničini odvetniški pisarni; zaradi njenih metod naj bi pisarno zapustila kopica mladih in manj mladih nadarjenih pravnikov, zato je bila pisarna v nekem trenutku malodane pred fizičnim razpadom. No, nekateri so pobegnili tudi zaradi neizpolnjenih obljub odvetnika Senice. Ta jim je obljubljal partnerstvo v družbi, pozneje pa naj bi obljube gladko snedil. Kakorkoli, Kresalova je nenadoma postala političarka, in to celo šefica LDS, pri čemer verjetno ne bomo nikoli izvedeli, kdo se je tega štosa spomnil prvi, ona ali on?! Pravijo pa, da naj bi se ideja porodila na kosilu v prestižnem Maximu, kjer imata Senica in Kresalova svojo mizo in posebne kozarce z vgraviranimi imeni.
PROJEKT KATARINA K. je svojevrstna mešanica poslovno-političnih ambicij Mira Senice in političnega preživetja Jožefa Školča & co., pri čemer je, zanimivo, nastajal v neverjetni konspirativnosti, čeprav Senica v ljubljanski srenji velja za veliko ragljo. Celo Janez Škrabec, lastnik podjetja Riko, o Seničinih in Školčevih namerah ni vedel ničesar; kasneje pa naj bi se odnos Senice in Škrabca, menda zaradi nekega članka v Magu, katerega vir naj bi bil Senica, tudi sicer ohladil. Mimogrede, ko je Senica začel tajno pripravljati Katarinin vzpon na vrh LDS, se je v njunem ogromnem stanovanje, med novimi gosti na večerjah posebnega tipa, kjer strežejo uniformirani lakaji, nenadoma začel pojavljati tudi nekdanji predsednik uprave Dela Danilo Slivnik. Senica pa je že od prej delal za Boška Šrota in Pivovarno Laško.
KMALU POTEM, KO JE NA DAN izbruhnila njena ambicija, da prevzame LDS, sem z njo želel narediti intervju. Ko je po tiskovni predstavnici LDS Petri Škofic izvedela za eno od mojih vprašanj (ali je kdaj uživala kokain?), je intervju zavrnila; embargo očitno velja še danes. Ko sem pred nekaj dnevi zapisal, da Senica naokoli razlaga, da bo v levi ali desni vladi, me je razglasila za nekredibilnega. Čeprav je hkrati minimalno dopustila možnost, da je Senica to rekel, ko je nje bilo zrave. Res je, ni je bilo zraven, tako kot je ni bilo zraven še marsikje, kjer je bil in govoril Senica; poleg tega, kot smo se lahko prepričali v enem od televizijskih soočenj, ima Kresalova nerodne luknje v svoji splošni izobrazbi. Če bi imela vsaj nekaj politične kilometrine, bi vedela, da sem Jankovićevo župansko kandidaturo napovedal že leta 2004, Šrotov prevzem SLS pa jeseni 2006. Tudi takrat so vsi to zanikali (je že tako, da se napovedi moje malenkosti praviloma uresničujejo), podobno kot Seničine izjave zdaj zanika Katarina Kresal. Saj Senica vendar pozna njeno načelno stališče, da ona z Janšo že ne bi sodelovala … Morda res, toda trdim fantom, ki stojijo za Kresalovo, so njena – kobajagi – načelna stališča prav malo mar.
POLEG TEGA KRESALOVE IN NJENE LDS ne bo med zmagovalci volitev. Ankete javnega mnenja liberalnim demokratom napovedujejo šele šesto mesto med strankami, nekaj tipičnih eldeesovcev, denimo Školč in Anderlič, pa utegnejo ostati brez poslanske plače. Ampak Kresalova ne bo žalovala, ne za enim, ne za drugim, njo bolj fascinirajo moški kot je Matjaž Gantar; čeprav prvi človek KD Group ni član LDS, ima v stranki eno od najvišjih funkcij – kar je spet nov fenomen LDS.
KOLIKOR VEM, JE KRESALOVA najbolj stavila na televizijska soočenja, kjer pa deluje bizarno. V dragih oblekah (iz previdnosti sicer ne nosi več najdražjih) in Baldinini čevljih, na hitro natrenirana od Leona Magdalenca (njegova agencija Nastop je vežbala tudi poraženega predsedniškega kandidata Lojzeta Peterleta, in res je Kresalovi nekoliko zbrusil tiste prve, absurdno neženstvene nastope), deluje kot nadudlana lutka, na trenutke se vede kot “užaljena pubertetnica”, iz enega soočenja v drugo pa izgublja glasove. Za nameček je prejšnji četrtek na Pop TV v obraz delovala utrujeno, naveličano in nenadoma postarano. Okej, predvolilna kampanja res ni šala, čeprav nekateri amaterski psihoanalitiki ugotavljajo, da je njena sedanja drža posledica specifičnega mikrosocialnega okolja, kjer sta se v zadnjih letih oblikovala značaj in drža Katarine K.
NJENI BOTRI SO JO V POLITIKO lansirali preveč na prvo žogo. Torbico in mobitel ji nosi osebni tajnik, prevaža jo bivši policijski specialec, tik pred volitvami so ji sestavili celo knjigo z naslovom Leto v politiki; zbrali njene kolumne in komentarje (ki jih, mimogrede, menda le malokdo bere), na koncu pa ji zlobirali še intervju v reviji Starš.si, čeprav je “blondinka s Harvarda” že nekajkrat jasno in glasno povedala, da otrok niti ne načrtuje. To je nekaj podobnega, kot če bi v reviji o golfu objavili intervju z nekom, ki bi se hvalil, da nikoli ne bo
igral golfa …..

Arhiv

Dolgočasno dolina Šentflorjanska.

Pa da se vam da ukvarjat z njo!?!

Kako že, “če bi nevoščljivost gorela…”

Kdo je avtor?
Oziroma iz čigavega arhiva je članek.

kdo pa je avtor?
al pa vir?

ZEEEHHHHHHHHHH!

NIma smisla, da se toliko obremenjujete s Kresalovo in Pahorjem. Njiju po volitvah ne bo več zraven.
Glavni igralci so Kučan, Golobič, Šrot(Boško).

Tole sem našla:

http://www.genspot.com/blog-6497/leto-dni-politike-blondinke-s-harvarda.aspx

Upa si pljuvat vsevprek po ljudeh, ne upa se pa podpisat. Poden od podna!!

Upa si pljuvat vsevprek po ljudeh, ne upa se pa podpisat. Poden od podna!![/quote]
avtor?
požarreport

Upa si pljuvat vsevprek po ljudeh, ne upa se pa podpisat. Poden od podna!![/quote]
avtor?
požarreport[/quote]

Sem šele kasneje opazila.
No, še zmeraj poden od podna. Kot večina stvari tam.

Eh, potem je pa ziher vse res…

In svizci vsepovprek zavijajo čokolado v folijo…

Res me žalosti, da se oglašajpo in kritizirajo samo ženske, neamesto, da bi jo podprle, je pametna, pa še luštna. Sama ljuba zloba. Srećno

Ja, Janša je prav rekel. Tako nizkotne kampanje kot letos še ni bilo. Samo se bo moral tudi malo v ogledalo pogledati.

če tole cilja name, potem vam bom povedal še nekaj, da boste tiho. Ko smo dobili oglas od agencije, ne od same stranke, ampak od agencije, ki razpošilja njihove oglase in to od agencije, s katero poslovno sodelujmo že nekaj časa, smo sami od sebe rekli, da moramo nujno dobiti še kakšen oglas levice, ker me bodo drugače uporabniki sesuvali i govorili to kar govorite vi.

Poklicali smo jih in jim ponudili možnost. Sedaj pa negativna reklama za SD in Zares. Ker niso želeli, sem jim ponudil celo brezplačno objavo, samo, da bomo imeli proti utež. In se jim niti ne zdi vredno oglas poslati, čeprav je bilo tako dogovorjeno. Zato mi nikoli več ne mečite tega pred nos, ker bom objavil še imena ljudi s katerimi smo se to dogovarjali.

oglas je poslovna storitev, kakor jo tudi najame droga kolinska ali pa Mobitelj in za njo plača.

Smo to razumeli?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Jaz jo bom ravno zaradi takšni provokacij volila!!!!!!!!!!!!

To http://www.ninamedia.si/volitve2008/ je razlog, da desna propagandna mašina danes tako nori po raznih spletnih portalih, ne samo po tem.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Ja res je Žogca zato se je lotila gnojica zlivat po desnih.

Jaz bom volila ZARES! Prepričali so me s tem spotom:

Aha, zdaj pa kapiram! Tadesne je popadla panika!

Uf, tako prijetnega prizora pa že dolgo nisem videla. Še bolj kot padec Janše me veseli padec SNS.

Jah, potem pa ZARES ne bo več takih zgodb.
Pa čokolado bodo svizci zavijali.

Pa čokolado bodo svizci zavijali.[/quote]

Ni ti treba biti pikolovska!!!! Take zgodbe so bile, so in bodo in to ne glede na to, kdo bo na vladi! Meni je pač ta spot sedel v srce in jih bom volila. Ostali me do danes niso z ničemer prepričali.
Mogoče kvečjemu simpatičen nasmeh g. Erjavca 🙂 (čeprav je desničar)!

Pa čokolado bodo svizci zavijali.[/quote]

Ni ti treba biti pikolovska!!!! Take zgodbe so bile, so in bodo in to ne glede na to, kdo bo na vladi! Meni je pač ta spot sedel v srce in jih bom volila. Ostali me do danes niso z ničemer prepričali.
Mogoče kvečjemu simpatičen nasmeh g. Erjavca 🙂 (čeprav je desničar)![/quote]
erjavec pa res ni desni (pred 5 leti je bil še član LDS), čeprav je v desničarski vladi. tako, kot sls nikoli ni bila leva stranka, pa čeprav so bili v levičarskih vladah.

sicer je pa pri nas levo in desno itak popolnoma zamešano.

he he
vsak dan bolj padajo

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

New Report

Close