Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek se prehranjuje kdo po Montignacu?

se prehranjuje kdo po Montignacu?

Zanima me, kako gre v praksi prehranjevanje po Montignacu? So težave na slavjih, v gostilnah, s sorodniki?
Zanima me tudi, če se kdo prehranjuje na tak način več let? Namreč poznam kar nekaj navdušencev, ki so zdaj začeli s takšnim prehranjevanjem, ampak smo skoraj stavili, da bo bolj kratkega trajanja … Zdaj pa razmišljam, če lahko to res postane način življenja?

imam prijateljico, ki se tako prehranjuje že kaki dve leti, mislim da teče tretje leto. zgleda super, izgubila je ogromno kilogramov. Problemov jaz ne vidim, ko pride na obisk pač je tisto kar ji paše, jaz se običajno prilagodim in ji postrežem tudi s tako hrano, ki vem da jo je.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Če si odločena, da boš vztrajala, te ne sme nihče prisilit, da bi na slavju jedla pražen krompir in dunajca. Ker je Montignac način prehranjevanja in ne dieta, je toliko lažje, saj se lahko nenehno prilagajaš kjerkoli si. V gostilni si lahko naročiš zrezek na žaru in za prilogo zelenjavo in solato.

A lahko nekdo napiše na kratko kako se prehranjuje po Montignacu? Knjiga se mi zdi zelo zapletena. Pa čemu se je treba čisto odreči.

daj mi prosim kak dober link o tem načinu prehranjevanja, ker mislim ravno preklopiti na ta način, ker je menda ful uredu.

Jst sem tudi kolebala med montignacom in locevalno, na koncu pa sem se zaradi simpl locevanja odlocila za 3md, pri kateri sem izgubila 6kg in tudi sedaj,ko sem bolj ko ne na vzdrzevanju mi je sla dodatna…sploh se pozna na obsegu :))

Bližnjice do Montignacov metode žal ni, je kar treba prebrati knjigo. V njej namreč tako lepo opiše vse low-callories-diete, da te kar stisne, ko pomisliš, kaj delaš svojemu telesu s takimi dietami.
No, pa vseeno na kratko. Montignacova metoda se deli na 2 stopnji: 1. stopnja je zelo stroga in je namenjena hujšanju, 2. stopnja pa dovoljuje prekrške in je namenjena obdržanju telesne teže. Njegov princip bazira na glikemičnem indeksu (GI) živil. Najboljše je uživati živila, ki imajo GI po 50. Strogo prepovedana živila so: krompir, beli riž, bele testenine, bel kruh, bel sladkor, kava z mlekom, tudi nekatere vrste zelenjave (kuhano korenje, koruza) in sadja (melona, lubenica, ananas, grozdje) so prepovedane. Pomembno je tudi, da pri samem obroku med seboj ne mešaš B in OH ter M in OH. Dejansko z njegovim načinom prehranjevanja lahko furaš celo življenje in nisi za nič prikrajšan.
Montija se grem od začetka letošnjega leta. Na začetku sem v 3 tednih shujšala 7 kg, kar pomeni, da približno 8 mesecev držim težo. Seveda ne samo z njegovim načinom prehranjevanja, ampak se tudi veliko gibam, telovadim, črno kavo pijem samo zjutraj, popoldan zeleni čaj, ogromno vode… Najboljše pa je, da uporabljam precej manj sladkorja in soli kot sem ju prej. Vse mi je presladko. Čaj pijem brez sladkorja, kavo s pol žličke sladkorja itd. Glavno je to, da jem 5x na dan in nikoli nisem lačna.
Ne vem, meni je 3MD dieta preveč “močna”. V petih dneh se 2x pojavita OH dneva (OH in škrob, kar je eno in isto). Glede na izredno nizek vnos beljakovin, ki so hrana mišic, imam občutek, da tu bolj ali manj hujšaš v mišice. Vse kolegice, ki so hujšale po 3MD so se zredile nazaj za precej več, kot so shujšale. Pa še ne znam si predstavljati, da bi 3MD furala celo življenje, Montija pa z lahkoto.
Kar se pa tiče praznovanj itd. Vedno in povsod najdeš hrano, ki bo ustrezala načelom Montignaca, če pa se kdaj pa kdaj pregrešiš, te pa tudi ne bo vlekel za ušesa:-)

Točno to, Montijeva metoda je način prehranjevanja, ki ga lahko furaš celo življenje. NI DIETA.

Na forumu Hujšanje boš dobila ogromno nasvetov, na Mermaidinem podpisu pa najdeš link do downloadanih knjig.

New Report

Close