Se strinjate z eevakuacijo zgolj cepljenih oseb v primeru naravne katastrofe?
Kdo ve in kdo lahko to pojasni nam, ki smo nevednezi na podrocju cepiv, virusov in medicine.?
Tole vprašanje je eno najboljših, če ne celo najboljše kar sem jih jaz na tem forumu na temo covida kdajkoli prebral.
Postavi ga pač neka oseba, ki ima nek “nevtralen” odnos. Nepaničen in ni teoretik zarot. In takih ljudi je še na milijone po svetu. Milijarde…
Pred sto leti takega vprašanja ne bi postavil nihče. Ampak nihče. In nikdar v zgodovini človeštva ga ne bi postavil nihče. To je vprašanje nove dobe. Zgodovina je do danes preživela in človeštvo se je razvijalo. Razvoj zahteva čas.
In to je problem današnjega veka. ČAS.
Imamo internet, imamo človekove pravice in imamo možnost izobrazbe. Izobrazba danes večini ljudem predstavlja nekaj samoumevnega in predstavlja večini ljudem tudi lažen občutek vsemogočnosti. Izobrazba in njena dostopnost je vzela avtoriteto izobrazbi. Smotan stavek a ne? Pa še kako drži.
Do česa smo prišli? Do tega, da vsak (diplomiran vrtnar, diplomiran matematik, diplomiran ekolog, diplomirana tajnica…) diplomiranec misli, da če ima diplomo, da ve vse, če pa kaj ne ve, je pa to zato, ker je vse to laž.
Jaz ko peljem avto na servis, jaz ne vprašam kakšno olje mi je notr ulil. Mogoče mi je pa takega, ki bo škodoval in bom jaz ko se bom domov s servisa peljal mogoče zgorel v drvečem avtu. Mogoče mi je pa gumo vulkanizer slabo prišraufal? A bom jaz jo zdaj odšraual in nazaj prišraufal, da se bom prepirčal? Zakaj če je to njegovo delo in se je zato izobrazil?
A bom jaz popil kokakolo iz piksne? Zakaj bi jo, mogoče so se pa ravno v tej seriji zmotili, pa so aceton notr ulili in bom gauznil?
Moj oče je bil operiran na kolku. A ga naj grem jutri v Slovenijo s skalpelom zrezat, da bom videl če so mogoče kakšno pinceto notr pozabili pri operaciji? A naj mu kolk malo porukam, da bom videl če so dobr naredili?
To ste začeli delati samo pri medicini. Ker medicina je še vedno za vas nekaj “tujega” in nekaj zakar se dolgo študira in kjer so dobre plače. In zakaj bi ljudje ne bili zavistni? In zakaj je toliko ljudi umrlo v zgodovini preden so pogruntali antibiotik, zdaj pa ljudje vpijejo kako je to strup?
Priročno je ja… Da se utakneš v zdravstvo, ker s tem sam sebi daješ potrditev, da več veš kot napihnjen dohtar. Čeprav ne veš nič. Ampak vsaj občutek je dober a ne? A ni fino, ko sosedi, ki jamra kako jo grlo boli rečeš – veš kaj pusti ti dohtarja, ti bom jaz dala ene naravne tabletke, ki jih kolegica sama doma iz žajbla dela. Je fino a ne? Nekako vzvišeno se počutiš a ne?
In zdaj je prišla bolezen, ki zahteva hitro ukrepanje. Zakaj hitro? Zato pi.sda ker je že eno leto vse zaprto in rabimo življenje naprej. In kaj je sedaj? Sedaj je pa cepivo. In kaj je bolj priročnega, kot oporekati znanosti? Nič ni bolj priročnega.
POVEJTE NAM! RAZLOŽITE NAM! TOČNO NAM POVEJTE, MI KI NE VEMO O MEDICINI NIČ. Kaj naj vam razložimo? Kako naj vam razložimo nekaj, kar smo mi šest, sedem let študirali vse dneve in noči? Kako naj vam v enem stavku vse povemo?
To je kup dejavnikov.
Vi se na vse spoznate. Kako to, da ko ste videli, da o novem virusu ne veste nič, kako da se niste lani oktobra vpisali na medicinske fakultete? Zdaj bi imeli že en letnik pod streho in bi vam bilo že 20 procentov več jasnega?!
Zaupanja ni več.
Kako lahko zaupate frizerju, da vam s škarjami (nerazkuženimi) hodi okrog glave, ne da bi vedeli, da ima 00 v krvi? Kaj če vas v oko zabode?
Dohtarju pa ne zaupat. Ne, to je pa treba da vi vse veste in razumete. Veš koliko ur sem jaz na faksu poslušal o virusih? Tisoče ur! Tisoče ur sem poslušal in bral o virusih. Vse je bilo nekaj virus virus virus.
In zdaj naj vam pride nekdo na starševski čvek razlagat, da boste potem po vikipedijah luknjali njegovo znanje?
Če niste šli študirat medicine, vam preostane samo to, da zdravstvu zaupate. Če bi jo pa šli študirati, bi pa lahko kakšno stvar več vedeli in potem bi še bolj zaupali.
To je vse kar imam povedat.
[/quote]
Cel roman si napisal odgovoril pa nisi. O tem govorim, veliko govorijo in malo povedo. Zakaj.?
odg. na vpr.: evakuiralo se bo tiste, ki si bodo to lahko plačali….
drugače pa pri nas, v Kočevju, poteka nora kampanija za cepljenje, oglasi non-stop po radiu, občina je izdala letak, boh ve kam bodo še zmetali denar za oglaševanje…. jim je stopilo v glavo, ker so bili medijsko izpostavljeni (da ZD razpada na vseh drugih področjih je tema za kdaj drugič). ampak, po vseh poročilih, ko je jasno poročano, da ali cepivo ni unčikovito, ali povzroča takšne in drugačne stranske učinke, da je jasno kot beli dan, da se ne ve kaj cepljenje sploh prinaša, oni nabijao z reklamami za cepljenje.
to je nekako tako kot bi vam jaz prodajala karte za na luno, ker vsi sicer veste, da se morda pa le pride do tja…. 😉
Cel roman si napisal odgovoril pa nisi. O tem govorim, veliko govorijo in malo povedo. Zakaj.?
[/quote]
Zakaj bi ti kdo govoril o tem? Mislim kaj ni jasno? Kaj naj ti bo razloženo? Zakaj? Kdo si ti da bi se tebi razlagalo nekaj takega? Mislim, ne vem kdo bi si vzel čas da bi tebi to vse razlagal? A ti veš da je to šest let študija? Kdo ti bo v potankosti razlagal? Na grobo ti je vse lepo razloženo, za v potankost pa pojdi študirat, pa boš vse vedla.
Ne razumem vas več res.
Prvic, bi moralo za tak pogoj biti najprej dovolj cepiva za vse. Sele potem lahko tiste, ki SE NE BI HOTELI ,puscas zadaj. In ne tistih, ki niso prisli na vrsto, ker cepiva ni bilo.
Drugic – preden vsak dobi dve dozi, pa preden je na vrsti ze tretji mutiran sev, ti si pa cepljen se za prvega – a to potem kar velja al kaj? A ni tisto prvo cepljenje potem tudi neveljavno?
Mene je groza predvsem tega, da zeo ocitno nihce vec ne ve kaj delajo.
ko je jasno poročano, da ali cepivo ni unčikovito,
Ne bo držalo. Učinkovito je preko 90 odstotkov.
ali povzroča takšne in drugačne stranske učinke,
kakšne in v kakšnem odstotku? Kolikšen je bil odstotek stranskih učinkov pri cepivo za variolo vero? Kar podatke gor, ko je vse tako jasno!
da je jasno kot beli dan, da se ne ve kaj cepljenje sploh prinaša,
Se ve – 97 odstotno zaščito in bistveno lažji potek bolezni, če bi do nje prišlo, kar pomeni razbremenitev intenzivnih postelj, ki so omejene.
oni nabijao z reklamami za cepljenje.
ko jih bo pocepljenih dovolj, se za 30 odstotkov cepljenih ne bomo več sekirali. Odpovemo jim zdravstveno oskrbo in s tem zmanjšamo čakalne vrste in smo bistveno bolj učinkoviti pri zdravljenju drugih bolezni ;))
Ker se ga ne da ustaviti, prehitro mutira in vedno mlajši bodo umirali ali imeli doživljenjske posledice zaradi njega. Predvsem otroci.
[/quote]Dej zakoplji se v svojo paranojo. Otroci in mladina to preboleva kot lažji prehlad I z dvodnevno vročino.
Če bi imela otroke bi vedela, da to ni nič novega, le novo ime.
Veš koliko otrok je med sezonami gripe končalo v bolnišnicah ali med poletjem za rota virus? Ne ne veš, ker nimaš otrok in paranojiš.
ko je jasno poročano, da ali cepivo ni unčikovito,
Ne bo držalo. Učinkovito je preko 90 odstotkov.
ali povzroča takšne in drugačne stranske učinke,
kakšne in v kakšnem odstotku? Kolikšen je bil odstotek stranskih učinkov pri cepivo za variolo vero? Kar podatke gor, ko je vse tako jasno!
da je jasno kot beli dan, da se ne ve kaj cepljenje sploh prinaša,
Se ve – 97 odstotno zaščito in bistveno lažji potek bolezni, če bi do nje prišlo, kar pomeni razbremenitev intenzivnih postelj, ki so omejene.
oni nabijao z reklamami za cepljenje.
ko jih bo pocepljenih dovolj, se za 30 odstotkov cepljenih ne bomo več sekirali. Odpovemo jim zdravstveno oskrbo in s tem zmanjšamo čakalne vrste in smo bistveno bolj učinkoviti pri zdravljenju drugih bolezni ;))
[/quote]
pomota na zadnjem odgovoru – 30 odstotkov necepljenih. Ker oni bodo napajali privatno zdravstvo. Kar je tudi bistveno. Tako bo bistveno bolj učinkovit zdravstveni sistem.
Zakaj bi ti kdo govoril o tem? Mislim kaj ni jasno? Kaj naj ti bo razloženo? Zakaj? Kdo si ti da bi se tebi razlagalo nekaj takega? Mislim, ne vem kdo bi si vzel čas da bi tebi to vse razlagal? A ti veš da je to šest let študija? Kdo ti bo v potankosti razlagal? Na grobo ti je vse lepo razloženo, za v potankost pa pojdi študirat, pa boš vse vedla.
Ne razumem vas več res.
[/quote]
Ne rabim jaz biti strokovnjak na nekem področju, da dobim odgovor s tega podrocja, jaz grem po odgovor k tistemu ki je strokovnjak in od njega pricakujem odgovor. Kam pa pridemo da smo vsi vse po poklicu. Zal do zdaj nisem bila se z nobenim odgovorom vsaj 85{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zadovolna, ne pricakujem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} glede na to da je stvar nova, max odgovor je bil do zdaj 45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Torej razlozi se ti, mogoce bo tvoj za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Ce te vprasam katere barve cevlje imas trenutno obute, ne pricakujem da mi odgovoris, da imas doma v omari zelene, modre, vijolicne… ampak pricakujem samo odgovor- katere imaš obute zdaj.? Torej cakam razlago.
Ne rabim jaz biti strokovnjak na nekem področju, da dobim odgovor s tega podrocja, jaz grem po odgovor k tistemu ki je strokovnjak in od njega pricakujem odgovor. Kam pa pridemo da smo vsi vse po poklicu. Zal do zdaj nisem bila se z nobenim odgovorom vsaj 85{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zadovolna, ne pricakujem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} glede na to da je stvar nova, max odgovor je bil do zdaj 45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Torej razlozi se ti, mogoce bo tvoj za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Ce te vprasam katere barve cevlje imas trenutno obute, ne pricakujem da mi odgovoris, da imas doma v omari zelene, modre, vijolicne… ampak pricakujem samo odgovor- katere imaš obute zdaj.? Torej cakam razlago.
[/quote]
Razumem. Ok. Konkretno vprašaj. Konkretno. Da ti lahko povem v stavku ali dveh. Ampak bodi konkretna.
Danes sem bila v mojem najboljšem sosedu.
Pridno razkužuje jo vozičke, toda ni jih bilo na razpolago. In sem šla po voziček pred trgovino. In kaj najdem v vozičku? notri račun, polno plastičnih vrecic in uporabljene rokavice.
Da bi svinja človeška to pospravil v zabojnike za smeti, do vozičkov so kar trije, ne svinje človeške se po enem letu niste naučile higiene rok in sebe.
Dokler bo tako, vam nobeno cepljenje ne pomaga.
Cepit vas je treba proti malomarnosti.
Razumem. Ok. Konkretno vprašaj. Konkretno. Da ti lahko povem v stavku ali dveh. Ampak bodi konkretna.
[/quote]
Kako nevarna je korona za obstoj človeštva od 1 do 5.? Zakaj bolnice ne morejo oskrbeti nekaj tisoc pacientov.?
Kaksna je razlika med korono 2019, med brazilskim, angleskim in afriskim sevom od letos.? Ali je cepivo ucinkovito v enaki meri na vse seve.? Katere simptome imajo vsi sevi enake in katere razlicne.?
Zakaj protitelesa ne štejejo pri prebolelih.? Ali ze vedo, da cepivo nudi trajno zascito ali je podobno kot pri gripi, ko se ceplenje ponavlja.? Zakaj zbolijo po ceplenju za korono (vec mesecev po prejetju cepiva-obe dozi).?
Ok toliko za zacetek
Kako nevarna je korona za obstoj človeštva od 1 do 5.? Zakaj bolnice ne morejo oskrbeti nekaj tisoc pacientov.?
Kaksna je razlika med korono 2019, med brazilskim, angleskim in afriskim sevom od letos.? Ali je cepivo ucinkovito v enaki meri na vse seve.? Katere simptome imajo vsi sevi enake in katere razlicne.?
Zakaj protitelesa ne štejejo pri prebolelih.? Ali ze vedo, da cepivo nudi trajno zascito ali je podobno kot pri gripi, ko se ceplenje ponavlja.? Zakaj zbolijo po ceplenju za korono (vec mesecev po prejetju cepiva-obe dozi).?
Ok toliko za zacetek
[/quote]
ok. Si bila konkretna. Dobiš na privat. Do zadnje pike natančno. Lp, pošljem
Ok toliko za zacetek
[/quote]
zrihtaj ali pa mi pošlji link, na tem imenu ne sprejemaš privatnih sporočil.
En je bil tak. Ti pa kar vse označil za “svinje človeške”? Zelo domač ti je ta izraz.
[/quote]kar vsak drugi je bil tak, pojdi in si poglej in oglej manire ljudi eno leto po pandemiji. Niso to samo vozički in okužene rokavice.
Spadaš med njih? Ni se ti treba opravičevat, vlada bi vas morala poslat na tečaje higiene.
kar vsak drugi je bil tak, pojdi in si poglej in oglej manire ljudi eno leto po pandemiji. Niso to samo vozički in okužene rokavice.
Spadaš med njih? Ni se ti treba opravičevat, vlada bi vas morala poslat na tečaje higiene.
[/quote]
Kaj napadaš? Na katerem tečaju so te tega učili?
Še enkrat preberi, kaj si pisala. Oglasila sem se zgolj zato, ker sem drugačna in ker menim, da s takim načinom, kot ga tokrat izvajaš, ne pripomoreš k izboljšanju. Kvečjemu daješ vtis, da so vsi sovražno nastrojeni en do drugega. In to še dodatno potenciraš.
Manire so take, kot so bile pred pandemijo. Naj bo z vozički, umivanjem rok, pospravljanjem smeti. So ljudje, ki se tega ne držijo, so taki, ki celo pospravljajo za drugimi.
Ne bom te vprašala, med katere spadaš, saj me ne zanima. In ni prvič, da se zapletaš z mano zaradi takega podajanja.
Prosim, če lahlo odgovor javno objaviš. Tudi mene zanima. Hvala
[/quote]
Ne. Nisem uradno nastavljen za podajanje informacij.
Logično je tudi da na zavirusano vas vržeš napalm, kot v filmu. Lani takle čas sem pisal o iskanju čarovnic in o več razredih državljanov. Nisem se motil.
[/quote]
Žal res. Več kot je nervoze in strahu (tudi strahu pred odgovornostjo), večje so možnosti za to kar pišeš.
Zaradi tega pa večinoma pozivam k zmernosti in prijaznosti. Ta nikdar ne škodi, umiri pa marsikaj.
Kaj napadaš? Na katerem tečaju so te tega učili?
Še enkrat preberi, kaj si pisala. Oglasila sem se zgolj zato, ker sem drugačna in ker menim, da s takim načinom, kot ga tokrat izvajaš, ne pripomoreš k izboljšanju. Kvečjemu daješ vtis, da so vsi sovražno nastrojeni en do drugega. In to še dodatno potenciraš.
Manire so take, kot so bile pred pandemijo. Naj bo z vozički, umivanjem rok, pospravljanjem smeti. So ljudje, ki se tega ne držijo, so taki, ki celo pospravljajo za drugimi.
Ne bom te vprašala, med katere spadaš, saj me ne zanima. In ni prvič, da se zapletaš z mano zaradi takega podajanja.
[/quote]Napadana se počutiš, zakaj le? Meni je to osnova,lastna higiena, vas bi pa morali poslat na tečaj, ker ne veste kaj je to skrb za ljudi in naravo.
Da imam tepca pred sabo, ki ne pospravi, bo kar vs rdeč v lička pospravljal smeti za seboj. A v naravi tud tako smetiš?Se ne čudim zakaj se počutiš nspadena. Bog ne daj da bi mi prišla pred oči, da te vidim da to delaš. Z mano sei se dajala, daj ne blodi. Redko sem tu. Kokoš.