Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Se to res dogaja ?

Se to res dogaja ?

Se je komu že zgodilo kaj podobnega,vsaka pomoč je dobrodošla?
Pred dnevi sem imel avto parkiran približno 1 km od doma pred gostinskim lokalom.V zmoti,da čez dan nisem spil toliko,sem sedel v avto in odpeljal domov.Približno 50 m pred domom me prične ustavljati policist z modrimi lučmi.Ker druge možnosti ni,sem ustavil na domačem dvorišču.Ugasnem avto,v istem trenutku se odprejo vrata in policist izvleče ključ iz kontakta ki pade na tla.Poberem ključ,takrat pa policist prične kričati naj iztopim iz vozila in me prične vleči za ovratnik jakne.Ko me tako izvleče iz vozila,mi zvije roko na hrbet in nasloni na avto,ukaže naj raširim noge,prime za glavo in pribije v strešne sani.Drugi policist me preišče od nog do glave,nato moram izprazniti žepe.
Seveda sem bil popolnoma v šoku,tako da sem komaj našel dokumente,ki jih je zahteval.Ko je pregledoval dokumente sem vprašal,kaj sem pravzaprav storil,da sem deležen takšne obravnave.Dejal je da nisem ustavil in da bo opravljen preizkus alkohola,imam pa pravico počakati 15 min.Še vedno v šoku in verjetno od udarca v glavo,sem med čakanjem za trenutek izgubil zavest,postalo mi je slabo,oblil me je znoj,zato sem prosil če grem lahko spit malo vode v garažo.Dovolil je,šel sem do pomivalnega korita,spil malo vode,ker mi je šlo na bruhanje,sem se naslonil na korito.Ne vem koliko časa je minilo,zaslišim le glas da je 15 min. mimo.Ker sem se še vedno slabo počutil sem rekel naj še malo počaka.Dejal je da je bilo dovolj čakanja in naj pridem opravit preizkus.Ker se nisem odzval,je prišel pome in me odvlekel iz garaže.Nato mi reče,če ne bom mogel opraviti preizkusa,me bo odpeljal na strokovni pregled.
Po nekaj pregovarjanja,sem opravil preizkus in napihal 0,59.Prebral sem zapisnik in ker tam piše samo če se strinjaš z rezultatom in nič o samem postopku sem zapisnik podpisal.Dobil sem še potrdilo o začasnem odvzemu v.d. in odšel domov.
Doma sem opazil poškodbe na obrazu,bolela me je tudi roka.Odšel sem k dežurnemu zdravniku,ki me je napotil na kliniko v Ljubljani.Z izvidom sem odšel k osebnemu zdravniku,imam še kontrole,nato bo izdal zdravniško potrdilo.
Ker sem prijavljen na zavodu in do sedaj nisem bil kaznovan,mislim da imam relne možnosti da se mi v.d. vrne.Postopek mi je poznan.
Zanima pa me naslednje,
-ali naj to kar sem napisal povem že na prvem zaslišanju in ali to lahko vpliva na odločitev o vrnitvi v.d.
-je v ravnanju policistov kaj v nasprotju z zakonom(tukaj mislim predvsem vstop v zasebni prostor) in kaj storiti v tem primeru
-sodnik mi predpiše kazen 1200€,ki se lahko plača v največ 12 obrokih.To je še vedno 100€ na mesec.Če teh 100€ odštejem od mojega nadomestila, mi ostane 484€,po 9 mesecih pa 393€.Kje je meja v tem primeru.
-kakšne so možnosti,da mi sodnik na podlagi premoženjskega stanja odpust globo in nadomesti z nalogami v splošno korist ali lokalne skupnosti.V gospodinjsvu smo trije,sin je prav tako brez zaposlitve(po zakonu nisem več dolžan skrbeti zanj),žena je na minimalni plači.Od premoženja imam samo stanovanje in osebni avto star 10 let.Ko se plačajo kredit(stanovanjski)in položnice,ostane okrog 350€.
-je možno da bom v tem primeru oproščen sodnih stroškov in taks
-ali sodišče lahko določi zagovornika,če bi ga potreboval
Vsem sodelujočim se lepo zahvaljujem.LP

Ne vem toda jaz vem, da bi se naredila nezavestno. Je zelo preprosto toda moraš biti povsem “mehek” to pomeni, da če ti dvigne roko jo spustiš in se delaš, da si v čim slabšem stanju. In oči moraš imeti široko odprte in pogled usmerjen naravnost naprej in ga nič premikati. To deluje skoraj vedno. Mogoče, ker sem ženska.

Vse to so vprašanja za odvetnika.
Pritožbo zoper postopek policista se lahko poda v roku 45 dni na Sektor za pritožbe zoper policijo. To da sodniku potožiš glede postopka policista, sigurno ne bo vplivalo na višino kazni. V njihovih očeh gre za dva različna primera. Na višino kazni bi morda vplivalo stanje brezposelnosti, čeprav imam tukaj občutek, da se zadeva ni pripetila prvič – kar bo sodnik sigurno upošteval.

Ponavljam še enkrat, da ne se igrat z raznoraznimi pobegi – pobeg iz kraja nesreče, pobeg pri kontroli prometa ali pri ustavljanju voznika z modrimi lučmi (s policijskim vozilom zadaj)!

New Report

Close