Se torej splača imeti novo dm kartico ali ne?
Tudi jaz sem se skoraj popolnoma preusmerila v Muellerja. V DM grem mogoče 1x na dva meseca po magnezij in omega 3 kapsule. Če še to najdem kje drugje (primerljivo) , potem sploh ne rabim več hodit v DM. Tistih njihovih “večkratnikov” točk pa kot vidim sploh ne bi nabirala, saj jih dajejo na izdelke, ki jih niti ne kupujem.
Me zanima, če je vodstvo že ugotovilo, kakšen mimobrc jim je uspel …
Nikjer v tem pa ne piše, da moramo zapraviti 1 evro za 1 točko. Kaj je sedaj prav? Je kdo že kupil “navaden” izdelek in ima račun, da bi pogledali, koliko točk da?
[/quote]
[/b]
Da se ne boš matrala, sem ti prilepila link. V 5. Vrstici piše točno to.
Vsak evro na vašo DM active beauty kartico prinese 1 točko. Ko zberete 200 točk, lahko zbrane točke unovčite. Npr.: Unovčite 1.000 točk pri vašem nakupu in prihranite 10 evrov.
1.000 evrov moraš zapravit, da prihraniš 10 evrov.
200 evrov moraš zapravit, da prihraniš 2 evra. Je zdaj bolj jasno?
[/quote]
Jest pa kupujem samo v Merkatorju. Zraven imam še Hofer – ločuje ju parkplac, pol ga je od enega, pol od drugega. Ampak ima Hofer višje cene kot Merkator + zanič robo. Konkurenca v tem primeru očitno dela Če bi bil še Špar zraven, bi blo pa sploh super. Ker se mi zdi najboljši. Samo se mi ne ljubi tja vozit po nakupih, ko imam ta dva 100 m stran.
Kupujem pa samo hrano, pijačo, čistila in nujno higieno: wc papir, šampon, milo, body milk… Zbiram Merkator pike in za 250 pik (1 eur je ena pika) mi odštejejo 5 eur. Za 1250 pik pa mi odštejejo 50 eur. V Hofer grem samo po točno določeno olivno olje in črno čokolado, pa še to se zmeraj jezim, ker moram čakat na blagajni.
Do Milerja imam precej daleč, ampak ker zdaj v DM niso več tako ugodni kot nekoč, sem si rekla, da velja preveriti.
Že samo eko pralni gel, enaka količina, je v Mullerju 1 evro cenejši – 2,99 namesto 3,99, kolikor stane v DM. Tisti dvoprocentni popust na računu je za take neorganizirane ljudi, kot sem jaz, sicer komedija, a naj bo, se bom potrudila. Razna bio eko super truper hrana, kar sem prej kupovala v DM, je v Mullerju tam tam, nabor izdelkov je precej podoben.
Eko sredstvo za ročno pomivanje imajo zdaj v večjem pakiranju v Evrospinnu, kar mi je tudi všeč. Pa tako ali tako imajo diskontniki vse več bio izdelkov, tako da mi tudi po hrano ne bo več treba v DM.
Edino za dekorativno kozmetiko cenejšega ranga (nekje do Loreala) me zanima, če kdo ve, kje so ugodnejše cene. Tako na splošno in na počez. Zaenkrat sem založena, ampak ko bom rabila, da vem.
Tudi jaz pozabljam in izgubljam te Mullerjeve kupončke z računa, zato sedaj kar takoj izkoristim popust. En artikel, ki je vreden več kot bo popust si pustim za konec in prosim, da mi zanj izdelajo ločen račun in tako takoj izkoristim kupon ter le doplačam razliko. Meni se obnese.
[/quote]
Dobra ideja, hvala.
Tudi jaz pozabljam in izgubljam te Mullerjeve kupončke z računa, zato sedaj kar takoj izkoristim popust. En artikel, ki je vreden več kot bo popust si pustim za konec in prosim, da mi zanj izdelajo ločen račun in tako takoj izkoristim kupon ter le doplačam razliko. Meni se obnese.
[/quote]
in potem dobiš nov račun z novim kupončkom za popust
Jaz ko grem v trgovino itak vzamem vedno vse račune, plačujem večinoma s kartico in doma potem itak vse račune zapišem v evidenco, vsak dan sproti – in takrat iz računa odtrgam kuponček za popust in ga shranim v denarnico za naslednjič. tam kjer imam večinoma shranjene vse kupončke – ala tudi spar bonuse kupone in podobno.
in potem dobiš nov račun z novim kupončkom za popust
Jaz ko grem v trgovino itak vzamem vedno vse račune, plačujem večinoma s kartico in doma potem itak vse račune zapišem v evidenco, vsak dan sproti – in takrat iz računa odtrgam kuponček za popust in ga shranim v denarnico za naslednjič. tam kjer imam večinoma shranjene vse kupončke – ala tudi spar bonuse kupone in podobno.
[/quote]
Saj pravim, eni nismo organizirani in so nam take stvari cela komedija. In če ti zapade račun za par centov popusta, to ni tako grozno.
Sem se pogovarjala z nekaj ljudmi, ki imajo novo kartico. Vsi ugotavljajo, da je brezveze in kartice niti ne uporabljajo. Sama sem redno kupovala pri njih, letno za okoli 300 ali več EUR. Od spremembe sem pri njih kupila za 15 EUR. Bolj kot izguba popusta, me moti poskus njihovega nategovanja in prepričevanja, da se nič ne spremeni. Mi na kraj pameti ne pride, da bom podpirala nekoga, ki me ima za budalo. Sicer pa mr je pri njih motilo tudi vsiljevanje maskar.
Bi bilo zanimivo, če bi vodstvo DM dalo kakšno izjavo.
Jaz sem prej pravzaprav skoraj vedno kupovala s popustom, toliko sem zapravila. Čistila, hrana, osnovna in deko kozmetika. Zdaj več kupujem pri diskontnikih in po novem bom tudi v Mullerju. Poleg tega so nehali prodajati nekaj od otroške kozmetike, kar sem redno kupovala.
Glavno zalogo bom naredila v Mullerju in šla v DM samo po kako malenkost, ki mi bo zmanjkala.
Za maskare sem jim rekla, da jih ne moremo tako hitro pokuriti, kot jih oni pogosto ponujajo. Res ne razumem, zakaj ne še česa drugega? Navaden labello, mogoče kdaj barvico, kako pilo in podobno. Ampak zdaj je itak brezpredmetno.