Se veselite nižjih pokojnin?
Spet v ozadju politika! “Če” smo Slovenci, bi morali poskrbeti samo zase oz. za tiste, ki so si pokojnino prislužili z delom v Sloveniji. Ne vem, in me tudi ne zanima, kdo, katera stranka, ali kar koli se že dogaja v tej minimalistični državi, nekako bom morala preživeti s svojimi 800 eur in 40 let, 7 mes in 2 dni del. dobe in 61% pokojnine. Vem samo, da je kolegica iz službe šla v pokoj l. 2013 (10 let pred mano) in ima več kot 80% pokojnino, ravno tako kot moja mami, ki je šla v penzijon l. 1983 in je imela 82% pokojnino. Toliko o naši vladi, rdeči, črni, sivi, mavrični, rumeni, zeleni, itd. In obračanju proti vetru oz. z vetrom, ampak, verjemite, tudi otroci teh pametnjakovičev bodo nekoč? koristili naše dajatve, še prej pa oni sami. Baje ima Slovenija kar nekaj strank in vsakih nekaj let novo vlado (ali kakor koli se to že imenuje), ampak jaz sem vedela samo za 1. mandat, ko smo se osamosvojili, potem pa mi je bilo zelo hitro jasno, kam pelje to parlamentiziranje. Nič dobrega. Ja, sem čistokrvna Slovenka vsaj tja do 1650 in se sprašujem, kako so naši predniki preživeli.
Anonimno 677, 05.04.2025 ob 18:00
Evo, Boštjančič potrdil, da bodo pokojnine še nižje. Zdaj ste pa čisto tiho? Janšo bi na pranger pribili za stokrat demantirano laž, da je znižal pokojnine, zdaj pa tiho ko riti?! Sram vas je lahko. Brez zdravnika in revni ko cerkvene miši boste skandirali – samo da ni Janša. Osli kronani!
Odgovor veš sam- sam da ni jajo. Če se jajo s podrepniki umakne iz politike, bo imela sds veliko več glasov. Jp prjatu, jajo lastnoročno ubija državo.
Ta mladi mislijo, da bodo vedno mladi
Mladi skačejo iz oken šol in pod vlak ali iz mostov…
Vse odraža družbo in svet v katerem živijo. Vidijo starše ki životarijo, kjer ima vsak tujec več pravic kot narod, ki se je boril za Slovenijo kot samostojno in suvereno drzavo
Saj imate možnosti javne razprave. Kaj dost sprememb glih ne bo in bo obveljalo z drugim letom. Za zapisat zmago in obljubi na 40, zanimivo zgolj za brez dokupa in tiste z minimumom. Za ostale, bi pa s spremembami dovolj le 30. Pa božičnice, saj loh jih dajo ob vse produktivnosti kar vsem, tudi zaposlenim, vsem . Ker ne bo več medgeneracijsko sodelovanje.
lloyd, 05.04.2025 ob 18:55
Odgovor veš sam- sam da ni jajo. Če se jajo s podrepniki umakne iz politike, bo imela sds veliko več glasov. Jp prjatu, jajo lastnoročno ubija državo.
Sds je interesanten samo in tako dolgo koliko bo jansa vladal. Brez njega je to samo še ena stranka. Za nas je ok, vi pač ostanite svobodni. Jaz se vsaj po glavi ne tolčem. Vedno izberem prav.