Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek še za Primoža

še za Primoža

Na forumu “Mladi o spolnosti in drugih aktualnih temah” je Maxima odprla vprašanje o novem forumu za tiste malo bolj zrele.
Primož, a če bi jo poleg mene podprli še drugi, je kaj možnosti za nov forum?

ja Primož, se strinjam z Modro. Res bi lahko odprli forum za tiste bolj zrele.
Glasujem za!

Nujno, prosim. Da bom lahko tudi sodelovala in ne samo brala.

Se strinjam.

Kaj vi smatrate pod Malo bolj zrele.

povejte in predlagajte, kako naj bo naslov forumu in kdo bi sodeloval na tem forumu. o čem naj bi debate potekale.

Mogoče seniorji, starost od 50 – neskončno. Kaj pa vem?. Mogoče starejši so modrejši.

Napišite malov eč želja in razlaga, pa se mogoče odločimo.

Še eno idejo sm dobil :)) Albert :)))

No ja malo šale, predlagajte.

primož

Ja Primož naslov foruma bi lahko bil starejši so modrejši. Sodelovali bi lahko vsi na tak način kot Mladi o spolnosti. Samo na tak način bi imeli tisti 40 ali 50 let in naprej svoj forum kjer bi klepetali. Mi mlajši pa bi se od njih kaj naučili. Če prav srednja leta jaz štejem tja od 30 let naprej. Ker nekje pri 30, se ti začenja kriza srednih let.

Tudi jaz podpiram idejo o forumu za tiste, ki smo že dalj časa na tej zemeljski obli in bi želeli poklepetati.
Lep pozdrav!

A ni forum Ah, življenje namenjen temu?
In Primož – eno vprašanje – a je mogoče iz nekdanjega foruma Srednja leta – najlepša leta nastal ta forum Ah življenje, torej da so ostala prejšnja sporočila s tistega foruma in si ga samo preimenoval ali pa je tisti forum bil ukinjen in je ta čisto nov? Ker me takrat nekaj časa ni bilo gor in se mi je potem zdelo čudno, kako da je v tako kratkem času toliko sporočil, če bi bil res nov forum?
Lp, Maja

P.S. Naslov tega, ki ga predlagajo, pa lahko daš: Zreli o spolnosti in drugih aktualnih temah. :-))

Ampak, a ne bi potem tudi mi 25 – 35 let morali imeti en svoj forum, saj ne spadamo ne med mlade in ne med stare!

Če se ne motim, se več ali manj postavlja meja pri štiridesetih, kar sploh ne pomeni, da si takrat pa že kar Albert.
Mladost po štiridesetem?
lp

Mislim, da je potrebno določiti mejo, pa ne zaradi selekcije, temveč, da se ve, kdo največ zahaja na ta forum. To je tako kot pri bifejih, v ene hodijo eni v druge drugi, ampak nikoli ni prepovedano nikomur.

srednja leta, smo spremenili, ker pravzaprav niso bili pogovori srednjih let, ampak smo se na veliko pogovarjali o našem življenju, tako stari kot mladi. Ker se pa obisk stalno povečuje in se “stari” težko najdejo med sporočili, olajšamo za posamezno skupino izbor sporočil, da jih ni potrebno iskati med množico ostalih.

Predlagam starejši so modrejši.

Rabim še opis. Mogoče smo kasneje osvojili internet, zato pa nam ni nič manj zanimiv za druženje.

Debata bi pa potekala o stvareh, ki jih počnete ko že sivite, ko imate specifične probleme (spolnost, mena, penzija, služba, in seveda tudi marsikatera bolezen…)

seveda izleti, druženje, osamljenost, vnuki – otroci – starši, oporoke, smrt, domovi,…

Otroci imajo svoje otroke, čas za izlet okoli sveta, je denar res smisel v rosnih letih, ja če želiš okoli sveta, ampak okoli greš lahko tudi kako ceneje in zanimivo.

Recimo, da imam v mislih teto, ne mojo, ki sta z možem, kupila, avtodom in hodita po svetu in po hribih. Pa ne enkrat na leto. Otroci so odrasli imajo svoje otroke, se pravi vnuke. Midva pa za kruh in bencin, pa gremo po svetu. skandinavija, turčija, smučanje na ledenikih, obiskovanje svojcev po svetu ….in to vse z avtodomom. Če sta dva uspela skupaj zdržati, potem je tako potovanje lahko zelo lepo in polno.

Ugotovimo, da življenje v poznejših letih, le ni tako prazno, kot se zdi na prvi pogled, samo idejo nam mora kdo dati.

Še predlagajte.

Primož

Spomnim se tega, da je bil pred casom ze postavljen forum “zrela leta, najlepsa leta”, ce se ne motim o naslovu. In ni bilo kaj dosti udelezencev le- tega. In smo se zaceli bolj mnozicno sprehajati po “zivljenju..”
Moje osebno mnenje je, da ne bi bilo nic napak, ce tudi malce starejsi ali stari, pac toliko stari, kakor se pocutijo, obogatijo s svojimi izkusnjami ze obstojec forum in povedo kaj vec o svojih problemih nam, ki se vecinoma soocamo ali prebiramo posto na forumu “zivljenje”. Koncno je staranje s specificnimi problemi normalen proces v nasem zivljenju in je dobro, da izvemo kaj koristnega tudi iz tega, nam vsem neizbeznega dela zivljenja. Prijetno je druziti se z mlajsimi, malo manj mlajsimi in starejsimi istocasno in koristno je izvedeti kaj vec o razmisjanju nekega problema iz vecih zornih kotov posameznikov razlicnih starosti. Tudi tako se ucimo in kaj naucimo.

LP

Primož !

Z veseljem sprejmem predlog o novem forumu. Po izjavah sodeč nas je precej, ki samo beremo, aktivno pa ne sodelujemo ( razen v izjemnih primerih ). Kar se tiče starosti je moje mnenje sledeče:

od 15 – 50 let ( Mladi o spolnosti.., Življenje oh …., Tjavendan…)
od 50 – 100 let (Abraham )

Kaj menite? Razlika je očitna. Na ABRAHAMU naj bi se resnično najlažje našla populacija starajša od 50 let, ki bi dejansko zajemala vse to kar ste sam predlagal.

Mnogo sončnih pozdravov vam pošilja,
Iris

Kaj menite ostali o abrahamu????

primož

Ves, Modra,
sem premisljevala, le zakaj ti ne bi dala glasu, ce se nikakor ne vidite v forumu zivljenje…Je pa skoda, da nas ne obogatite tudi z vasimi izkusnjami, saj bomo tudi nekatere tako kmalu za vami, ko nam cas prehitro bezi….
Naj vam stece beseda na Abrahamu, ce se to da izpeljati! Imas se en glas in upam, da vas bo tokrat kaj vec.
LP

Ponca, jaz se že vidim v forumu Življenje, ampak roko na srce – ko sem pred dnevi ravno na tem forumu brala odgovore na vprašanje koliko je kdo star, je zgledalo približno takole: 20, 22, 18, 19, 25 itd. In takrat me je prešinilo, da pravzaprav ne moremo enakovredno izmenjavati nekaterih mnenj in izkušenj, saj so stališča o kakšni stvari pri dvajsetih popolnoma drugačna kot pri štiridesetih ali še kasneje.
Je pa najbrž cilj teh forumov, da nas kar največ aktivno sodeluje.
Kar seveda sploh ne pomeni, da ne bomo eni in drugi brskali po obeh forumih.
Kajti, ko bo kakšna zrelejša gospodična spraševala, če gre pri njej že za klimakterične simptome, najbrž ne bo pritegnila pozornosti širše mlajše populacije?
Kar se pa imena tiče, sicer nimam nič domiselnega na zalogi, ampak ravno k Abrahamu se pa ne nagibam preveč, saj ne zameriš?

lp
Modra

Kje pa..Iniciativa in idejna zasnova je na vas, seveda. Saj nikjer ne pise, da se kot naprimer 55 letna zenska ne smes sprehajat po forumu mladih..Ves kaj, a tisto vprasanje o starosti udelezencev ni bilo mogoce na forumu mladih, ali sem spregledala, kajti nimam obcutka, da bi na razna vprasanja, ki jih pa postavljajo res mlajsi odgovorjali enako stari na forumu “zivljenje”?
Ne glede na vse, zelim vam obilico ustvarjalnih in bogatih tem iz zrelejsega obdobja, pa naj se imenuje tako ali drugace…
LP

Jaz se tudi NE strinjam z Abraham! No, saj sem že v prejšnji temi razložila…

New Report

Close