Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sedaj pa zares

sedaj pa zares

Malo nižje sem postavila nekaj vprašanj o poč. prikolicah in kampiranju pa me zanima ali res ni nikogar ki bi mi dal nekaj nasvetov. Tema je odprta že kar nekaj ur pa še nič. A so že vsi na morju ali kaj?

Moja prijateljica ima že 20 let prikolico v Valalti – nudo. Obala srčkana, natur, tudi za majhne otroke. Sanitarije zmeraj nad nivojem, vroča voda itak, market, lokalčki vse blizu. Rovinj 3 km stran, tudi za peš pošten večerni sprehod. Cena za leto dni pa je zdaj že krepko čez 2000 evrov ( saj sprašuješ o tem? ) Če pa greste na poskusni kemp z novo prikolico, priporočam Osor ali Čikat na Lošinju. Kot stara tabornica / jadralka / kempistka ti lahko še kaj povem, samo bolj podrobno vprašaj.

Sanjajva o poletju …

Najlepša hvala, sem mislila že da ni nikogar tukaj.
Zaenkrat si mi napisala dovolj , če se še kaj spomnim te bom vprašala kasneje.

Sanjava-ampak sanje se bodo kmalu uresničile.

Aja, sem pozabla še Nerezine, to je od Osorja par kilometrov dol že tudi na Lpšinju. Lepa senca in zelo prijetno mestece ( ob 6h zjutraj pridejo ribiči z nočnim ulovom, kar vredu cena za svežo ribo ). Sam pazi na Osorski most – 2krat na dan je pol ure zaprt, ker odspodaj spuščajo barke. Mogoče si tam kdaj pomahava.

Mi bomo postavljali letos, odločamo se med Veli jože v Savudriji in Maredo. Cena nas bo prišla okoli 1400€, sva si ogledala tudi kamp Pineta pri Fažani, samo meni ni všeč plaža. Drugače mi je všeč Stella maris in Ladin gaj, pa Zelena laguna in Bijela uvala pri Poreču samo cena je pa tudi čez 2000€. Na Krku imaš tudi dosti kampov, meni so bile všeč Njivice, ampak tam kjer je bilo meni všeč ni za pavšaliste. Če pa ne misliš biti pavšalist, pa si pojdi ogledat kampe v Dalmaciji. Meni je bil zelo všeč kamp Adriatic v Primoštenu, samo je fino če imaš rezervacijo. Tudi Lošinj in Pag( Straško in Šimuni) sta OK kampa. Na forumu sem brala o kampu Veštar pri Rovinju, ki ga tudi zelo pohvalijo.

Krk , 1.300€ že 5 let , ful zadovoljni!!!

Se oproščam, ker sem čist padla v feeling, ampak sem se spomnila tudi na Kolpo. Kolpa sredi poletja, ko ima voda 25+ . Ni nobene gneče, mir božji od zore do mraka …So tam preprosti kempi ( WC, pitna voda, pomivalno korito ) se da sposodit kanu, pa domačini so zelo gostoljubni. In tam ni drago.Po zabavi ob ognju te uspava šumenje reke, ob petih zjutraj pa te zbudi sonček, ki ti posveti direkt v učke … Lepo. Skratka, tudi Kolpa vas čaka.

Mi kampiramo že celo življenje:-) prikolico imamo sicer postavljeno v manjšem kampu blizu Rovinja. Cena za pavšal je 1200 eur za štiri osebe. zimovanje nas pride dodatnih 150 eur. Kampa na bi preveč reklamirala, ker ni ravno “na nivoju”, vendar je za nas, ki smo navajeni na bolj robinzonsko varjanto čist ok. V tem kampu smo že 26 let in do danes se ni bistveno spremenilo. Lansko leto so sicer uredili sanitarije, voda je tudi, elektrike ni, trgovina je oddaljena 7km. Plaža je zadovoljiva. Mivke sicer ni, vendar se najdejo tudi kotički, ki so primerni za otroke vseh starosti. Nam vse minuse oddtehta tišina ob večerih in veliko prostora na plaži. Navadno postavimo prikolico okrog prvega maja in stoji v kampu do začetka septembra. Praktično vsak viked izkoristimo in nam ta način dopusta prav ustreza.
Spraševala si tudi kaj potrebuješ za kampiranje. To je odvisno predvsem od vas in vaših želja:-) Nekateri ne morejo pogrešit televizije in velikega hladilnika… Mi imamo mali plinski hladilnik in plinski štedilnik, žar. Ne moremo brez viseče mreže in čolna za sina. Drugače pa potrebuješ tudi nekaj posode in seveda krožnike in pribor za jest, ribežen, desko za rezat… nam pride prav tudi kakšno dodatno ležišče(napihljiva blazina). Potrebuješ tudi posteljnino. v poletnih mesecih zna bit kar vroče in kakšna dodatna rjuha za pokrit vedno pride prav. Morda kakšen senčnik, če vam sonček kaj ponagaja…
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. drugače pa kar vprašaj, če te še kaj zanima.
5rica

Mislim da smo v istem kampu 5rica. Tale opis mi je zelo znan ampak ker je ta kamp še v tako neokrnjeni naravi in je tudi nam super ga ne bomo izdali, kajne? Najbolj nam je všeč da ni preveč “natrpan” in da je zelo miren kamp. Napiši ali ste v levem ali desnem kampu pa se poleti kaj vidimo.

Lep pozdrav

5rica, kr1 … bolj Rovinj ali ste že precej proti Balam?

Ker tudi tam sta dva kampa v približno takem stilu … se včasih zapeljeva s kolesi do tja :))

LP!

Tudi meni tale opis močno na Bale vleče.

lp pini

Hvala, bila samo enkrat. Čez zdrav morski zrak in morsko vodo je ni! Najvišja koncentracija ionov je tik nad morsko gladino… pa tudi gužve ni povsod. Mi vedno najdemo kotiček samo za nas, otroci pa školjkice in rakce.

Nisem našla tvoje prve teme in pišem tako na splošno, ker ne vem kaj te lih zanima…

Šli smo se kampiranja, to celih 20 in več let, najprej oče, nato še midva z možem, uživali smo, zadnja leta pa so Hrvatje kjerkoli po Hrvaški v svojih kampih nenehno delali neke zdrahe, eno leto so uvedli to, drugo leto to, da je bil kamp vsako leto dražji, pavšal preko 500.000 SIt niti ne omenjam in zato smo mi lansko leto vse prodali in se pavšalistov po kampih ne gremo več. Niti kampirali ne bomo, kajti vremenske razmere so neprave za kaj takega, ne veš ali bo vreme toplo, bo sonce ali dež in nato vse tisto mokro sranje v prikolici, vlaga ali vročina. ne hvala, za tako ceno si najamemo ornk apartma in uživamo , resnično uživamo frej počitnice ne v norenju ko bo neurje, kdaj mi bo spet kakšen bor padel na glavo ali kje se bo odlomila veja, zavedaj se, da sedaj ni več nežnih neviht, ampak le še bum tresk in čisto vedno se je kje kaj polomilo, odlomilo, uničilo, NE, mi se tega ne gremo več!

Je pa bilo zelo lepo do pred nekaj let nazaj, ljubi mir, raj, sedaj pa nekaj let ni več tako, prvič nagaja to vreme, drugič pa Hrvatje in ogromno ljudi je zapuščalo kampe, torej dobro se pozanimaj kam greste, če boste kje vzeli pavšal!!

Jaz če bi že, bi kupila eno prikolo, si izbrala en dobr kamp in nato tam dopustovala kakšnih 14 dni, mesec dni, nato pa dala prikolo v hrambo bližnjemu kmetu iz okolice in šla lepo domu. Ampak pogoj je, da imate dovolj veliko prikolo, da če bo dež, slabo vreme, boste kljub temu lahko v njej uživali in da je kamp res enkraten, bazen, dovolj animacij…ampak ej, tazga kampa jaz še nisem našla, zato se kampiranja ne grem več, če ga najdeš mi pa le sporoči;))!

kar pa je najvažneje za pavšaliste je to, da res dobro izkoristijo pavšal, da imajo pavšal blizu, največ dve uri vožnje, in veliko prostega časa, dopusta, kajti potem noriš dol vse vikende, ves svoj prosti čas in verjemi, začetek je krasen, nato pa se tega kmalu naveličaš, sploh, če se voziš nekam bogu za hrbtom.

Tisti, ki kampirate mene pa zanima, koliko vas zares stane tak “dopust”. Vsak vikend se vozite v kemp. Ste izračunali koliko vas stane pavšal, bencin, amortizacija avtomobila, hrana, …. ?
Resnično me zanima koliko vas vse to stane v 6 mesecih in koliko dni ste resnicno v svojih prikolicah? Ali niste pomislili, da bi vas en apartma na …. ali potovanje na ….. prišel prav tako, pa še videli bi nekaj sveta. Razumem vas, da nekateri pač uživate v tem kar imate, vendar ………?

Resnično, povejte kolikšni so 6 mesečni stroški kampiranja?

Hvala za odgovor.

Če bi človek gledal tako, so stroški preveliki in si tega ne more privoščiti vsak. To je kot jama brez dna, vlagaš denar tujcem, ti pa si doli mogoče vsega skupaj dva meseca, če si. Razen tisti, ki pavšal resnično izkoristijo od prvega do zadnjega dne, babice, dedki, otroci so dol med počitnicami, ti pa uletavaš ko si frej… Bolje kupit neko parcelo, samo kaj, ko uradno na Hrvaškem še zdaj ne moreš biti pravi lastnik, razen če imaš kot SLO registrirano podjetje na HR. Naša obala pa veš kaka je…

Mi smo se to šli, ker smo v tem bili že od malega, tako jaz kot otrok, kot moj mož in nato smo se šli še mi sami, ko sta bila otroka mala, kajti takrat je bilo to za njih res najbolje. Hrvaška je bila še raj, morje čisto, kampa urejen na visokem nivoju, poznali smo vse, vožnja tudi ne dolga, skratka vsak prosti cajt nas je vleklo dol, saj je bilo vreme ponavadi odlično. zadnja leta pa se je jabralo vsega toliko, da smo rekli konec in zdaj bomo pa uživali v potovanjih, ki smo jih prej zanemarjali. Izberemo kraj, prej neta rezerviram dober apartma in tam uzivamo, če nam ni vščeč, spokamo in gremo drugam. To je zdaj za nas raj in ne stane nič več, celo manj kot prej!

Jaki so užitki ja v pavšalu, ki ga nekje imaš, sploh zdaj, ko je nevihta in sam gledaš kaj ti bo padlo na glavo in kje…minili so časi užitka po kampih, vsaj meni. Jaki so užitki, ko se Hrvatje čedalje grše obnašajo, čeprav jaz nikoli nisem imela slabih izkušenj, le politike kampov ne razumem, nenehno eno drkanje, pa še drago plačaš, predrago in nato bencin, če je boljši avto…se ne splača, če nisi dol od prvega do zadnjega dne!

Hoj Kr1, Barca in Pini
mi smo v levem kampu, če se postaviš pred recepcijo. Najdeš nas od prvega bufa na levo. Zdaj nas kličejo že staroselci. Pred baldahinom imam ponavadi posajene kakšne paradižnike in kakšno rožico, da me boste lažje našle. Seveda so to Bale:-) tisti, ki jih poznate veste o čem govorim.

Se kaj vidimo. Za prvi maj najbrž postavljamo (če bo vreme dopuščalo). Drugače pa bomo dol in če katera oceni, da sem jaz tista s foruma, naj kar na kakšen čajček k nam zavije:-)

5rica

5rica
Mi smo pa v desnem, moja sestra je pa v levem. )))))))hi,hi)))kampu seveda.
Tako da nas je povsod dovolj. Tudi mi pridemo za 1.maj ampak še ne vem kje bomo, ker še nismo izbrali parcele-prikolico imamo še spravljeno na depoju malo više od recepcije, kjer je najbrž tudi vaša.
Se vidimo
lp

Si že seznanjena z novimi cenami? Kot vsako leto so malo podražili. pavšal je sicer isti le dnevne cene so precej večje. V vašem kampu se baje tudi vse modernizira. Moj mož gre v četrtek pogledat kako in kaj je zdaj v kampu.
Potem se pa vidimo za prvi maj:-)

Lp, 5rica

Ja cene so itak vsako leto malo višje, smo se že navadili.
Mi smo prikolico kupili lansko leto. Za nakup smo se odločili v 14 dneh- od ideje do nakupa – in moram povedat da smo zaenkrat zelo zadovoljni.
Mislim da je to dobra investicija. Res da je malo več dela pri postavljanju in podiranju, čiščenju, pomivanju itd., ampak jaz sem tak človek ki sem težko pri miru in mi paše da tudi na morju delam. Ne morem ležat na plaži cel dan.
Prej smo bili nekajkrat pri sestri, ki je v vašem kampu in smo se navdušili.
lp, kr1

Vidim, da nihče ne upa pisati o dejanskih stroških, ki nastanejo po 6 mesecih bivanja na tak način. Le resnica o tem se je opogumila in nekaj napisala. Kje ste ostali, ker me res zanimajo stroški takega bivanja. Z vsakim, ki se pogovarjam o tem govori na splošno kako je fino imeti eno prikolico, bla, bla, bla, o stroških pa nikoli nihče ne upa konkretno spregovoriti.
Kje je vaš pogum?

Ti jaz povem in pri ostalih je enako, pavšal vsak leto dražji, če si ob morju, prva cona te pride okoli 500-600.ooo, preračunaj sam v evre. Nato pa urejanje, vsak si želi mal rožic vsako leto, spet kaj novega, nove prte, blazine za stole, zavese, in še kaj novega in se spet nabere za kakih 100.000 in vec, odvisno kako zahteven si. Cena pavšala je spet odvisna kakšen je kamp, bazeni, ponudba, lokacija, je nudo ali oblečen…
Nato pa le bencin, poln tank, ki ga imaš za dol in nazaj in še vmes za mal km, če imaš dober avto, ponavadi žre, četudi je dizel in to spet stane okoli 30.ooo Sit, nato dol kaj kupiš, drago je itak vse, večerja zunaj, sladoled in še kaj, pa si med vikendom takoj ob 50.000 in več, spet odvisno kako živiš, kaksen je tvoj stil, koliko si privoščiš, če imaš dol še kaj v morju, recimo barko, gliser, pa je itak jama brez dna kot sem že opisala. Bolje vikend, tvoja zemlja, vsaj veš v kaj in koga vlagaš! Ali pa enkrat sem in enkrat tja in lažje zamižiš ob porabi denarja, kajti tako vsaj kaj novega vidiš, doživiš!

In to opisujem razdaljo okoli Umaga, Poreča, za daljše vožnje pa gre še več bencina in živcev na polnih cestah in gužvi.

Seveda se lahko zapravi veliko manj, to je res odvisno od stila življenja, le cene pavšalov so enake, pa še to daš lahko prikolo nekam v en oddaljen kot in spet plačaš manj pavšal…ali greš v kamp kjer ni vreden tega imena in plačaš manj…različno je vse to, kot smo si mi ljudje!

Sem se verjetno že kdaj peljala mimo vas :))
Okrog kasarne s kolesom gre, sicer bolj težko, pa se da, lepša pot za izlet pa je mimo Stancije Meneghetti (se lahko od daleč naslajamo nad najdražjo nastanitvijo v Istri ). Sicer makadam, ampak skoraj ves čas v senci, brez prometa :)) Lepo se da priti in do Col…..in do St. Pa……, tudi do Bal.

Mi imamo parcelo na drugi strani kasarne, smo kupili še v času ex YU, dolga leta imeli postavljeni dve prikolici, zdaj pa eno že odpeljali, drugo počasi praznimo in do prvomajskih praznikov tudi gre … smo postavili hišo (seveda z vsemi papirji!).
In ko pridem dol, se ne počutim, kot da sem nekje na obisku, ampak kot da sem prišla domov. In tako me obravnavajo tudi domačini :)))

Pridigar – res je, da se finančno gledano zidanje hiše nikakor ne izplača – imamo 2 trosobna stanovanja, oddajali ne bomo. So pa bili vedno dobrodošli spodaj prijatelji, sorodniki…, tudi silvestrovali smo že spodaj… če pa res zaškripa, lahko še vedno prodamo in to za bistveno več, kot pa smo vložili. In meni ta kraj pomeni toliko, da nikoli ne pomislim na stroške goriva, le na to, da grem dol :))
In vrednost parcele ter gradnje hiše znaša v našem primeru cca 15-20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tržne prodajne cene.

LP!

Ni res, da si ne upam napisat koliko zapravimo:-) Nam tovrstno dopustovanje zaenkrat ustreza in se s tem, koliko nas stane se ne ukvarjamo. Plačamo pavšal 1200 eur, 150 eur zimovanje.
Smo pa v kampu, kjer ne zapraviš prav veliko dodatnih evrov, ker ni možnosti. Seveda so vsako leto še dodatni stroški, ki pa so odvisni od stopnje ugodja, ki tebi ustreza.
Ljudje smo pač različni. Pri nas že skozi leto veliko potujemo, ker to zahteva naša služba in nam prav na misel ne pride, da bi z avijonom nekam na dopust leteli. Noben monden kraj nam ne da takšnega miru, kot ga imamo tu, kjer smo.

lp, 5rica

Jaz pa uživam v prikolici in kampiranju. Res, da se pavšal vsako leto podraži, vendar se tudi najemi apartmajev dražijo, pa še nikoli ne veš kam boš prišel. Tako pa imamo mi stalno parcelo, po svoje urejeno, v senci, ko stopim ven, stopim na travo in na zrak, če hočem grem na plažo, če nočem sem pred prikolico. Cel dan sem lahko v kopalkah, ni se mi treba oblečt ne za v trgovino, ne za nikamor kamor grem. V restavracije ne hodimo, ker nam ni v interesu, pojemo čez vikend toliko kot doma, bencin pa res stane. Ampak stane tudi, če smo doma pa kam gremo. Nekaterim pač odgovarja en, drugim pa drug način. Mi npr. nikoli več ne bi šli na dopust v hotel, smo samo enkrat probali. Pa še ena prednost je, če si pavšalist – če imaš babice, tete itd., so lahko otroci cele počitnice na morju.

New Report

Close