Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sedežna iz palet

sedežna iz palet

Pozdravljeni:)

spravljam se delati sedežno iz palet. Jo je že kdo delal sam doma oz. so mu jo drugi?

rabim bolj funkcionalni nasvet, kako kotno spremenit v ležišče. Če vprašam drugače: kako modularno sestavit palete, da bo na koncu 140x 200 ležišče nastalo iz tega ven 🙂

Nagibam se k temu, da manjko bi bila mizica iz palet, ki bi se potem preprosto dodala in bi dobila kocko ven 🙂

kreativci in DIY zasvojenci, rabim nujno pomoč 🙂

tuki maš neki idej https://www.google.si/search?q=diy+pallet+couch+step+by+step&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIrNn8upvyxwIVSbcUCh1edQco&biw=1864&bih=991

hvala 🙂

zanima me predvsem koliko stroška pride s blazinami, ter kakšne je fajn vzet 🙂

z blazinami …

stroški so pa odvisni od marsičesa … kere blazine (debelina ipd.), kakšno blago …
če vzameš debele blazine je bolj udobno, mehko … to dobiš recimo v bauhausu, ampak ni prav poceni ..

našla sm Plamo pur,ki je v bistvu čist blizu mene…po vseh nasvetih, bi rabila okoli 10 cm debele blazine…cene so ubijalske…ampak ajde, ne bom ravno na dili sedela…pol nanese pa še blago, ki je fajn, da je malce bolj trpežno…..rabila bi le spodnje blazine, ki grejo na palete…..

palete se bo že doma zbilo (oz. niso nek strošek), les mamo na zalogi, prebarvala in polakirala bom sama. najbolj me “hecajo” blazine in tapetniško blago…. 🙂

A se ne uniči tako ves smisel? Ideje mi je zelo všeč vendar jaz v sedežni iz palet vidim smisel zaradi reciklaže. Če delaš paleto samo zato, da narediš sedežno je 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} čara že izgubljenega. Samo moje mnenje seveda.

odvisno kakšne palete bom dobla, s kakšnimi letvami….sicer sem našla na bolhi od europalet, ki imajo okoli 2 cm debele letve…meni je sicer tudi čar ravno obrabljen les, ki ga ponovno uporabiš, pa da so vidni sledovi uporabe….

ma nekaj bom že naštudirala, kaj pa kako 🙂

Šavrinka, se strinjam. Eno je pohištvo iz palet (reciklirano), drugo pa je pohištvo, ki zgleda kot palete (stvar oblikovanja).
Ampak tisti, ki so to že delali, pravijo, da moraš vsako paleto razstaviti, vsak kos posebej pobrusiti, pobarvati/polakirati in sestaviti nazaj. Torej če imaš doma primeren les v rinfuzi, pa na koncu niti ni taki greh, če fazo razstavljanja preskočiš.

Paletka, za oblazinjenje poglej še med poceni vzmetnicami. Ponavadi pridejo ceneje kot pena na kilo. Recimo: http://jysk.si/spalnica/vzmetnice/lezisca-iz-pene/basic/lez-iz-pene-90×200-cm-price-star

Šavrinka, se strinjam. Eno je pohištvo iz palet (reciklirano), drugo pa je pohištvo, ki zgleda kot palete (stvar oblikovanja).
Ampak tisti, ki so to že delali, pravijo, da moraš vsako paleto razstaviti, vsak kos posebej pobrusiti, pobarvati/polakirati in sestaviti nazaj. Torej če imaš doma primeren les v rinfuzi, pa na koncu niti ni taki greh, če fazo razstavljanja preskočiš.

Paletka, za oblazinjenje poglej še med poceni vzmetnicami. Ponavadi pridejo ceneje kot pena na kilo. Recimo: http://jysk.si/spalnica/vzmetnice/lezisca-iz-pene/basic/lez-iz-pene-90×200-cm-price-star%5B/quote%5D

saj ravno to je to…tudi sama sem dobila info, da v kolikor hočem kvalitetno polakirati in prebarvati v neko drugo barvo, moram paleto razstaviti ….. to vidim, da bo še dela 😀 ampak luštnega 😉

uu hvala za idejo, glede teh ležišč 🙂 bom prečekirala ponudbo 🙂

Joj, samo, da je fancy in moderno, praktično pa ni prav nič. Si že sedela gor? Prave palete so težke, nerodne, pa še prostora zavzamejo veliko.
Videno, sprobano, neudobno zato se nismo odločili za to.

Imamo na balkonu, smisel je bil v čim cenejši opremi balkona. Nam se je izšlo, da smo odrezali palete na 120/60 x 2, kotna in smo na njih dali otroške jogije, ki jih imam oblečene v navadne jogi rjuhe, ki jih preprosto snamem in operem. Minimalni strošek v primerjavi z dragimi vrtnimi garniturami, pa še lepo zgleda, paše na naš balkon.
Je pa brat delal sedežno iz palet za teraso in so ga blazine in blago prišli več kot gotova vrtna sedežna garnitura.

Meni je smisel palet naredi sam, naredi poceni in recikliraj, če se to ne izide, kupi gotovo sedežno.
Avtorica, na netu imaš precej modelov sedežnih iz palet, malo poguglaj, morda dobiš kakšno idejo, kako spraviti še posteljo zraven.

sem že sedela in je blo kul 🙂 men se je zagabila kupljena sedežna, ker na iverko je nabita neka spužva (trdo ko hudič) stane pa kakor, da bi mi jo prodala Kraljica Elizabeta 2. 🙂

Pri nama je tudi cilj, čim cenej…nanese edinole blago in pena, pa še to, nama bo kolega zašil, ker se ukvarja s tapiserijami… no pa da vem, da sem sama ščarala po svojem okusu….:) moj je bolj ferštekarija, tko da bo pa napeljal lučke spodi, da bo prijetno brlelo (bo zaščiteno, da se ne bo kaj vžgalo :)) )

palete imam že….danes sem si nabavila še šmirgel, pile, barvo…..:) no saj ne, da sedaj bo še omarica za čevlje iz palet :)))) bom poročala o napredku 🙂

New Report

Close