Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sef me nonstop klice v casu bolniske

sef me nonstop klice v casu bolniske

Nadomescam delavko na daljsi bolniski.Ker sem tudi sama zbolela sem ze en mesec na bolniski.Sefu sproti javljam do kdaj imam bolnisko bilniski list sem mu dostavila vendar me klice po telefonu veckrat na dan kar me psihicno obremenjuje ker me sprasuje do kdaj mislI’m se bit na bolniski kaj se ga grem da se delam norca ceprav sem mu povedala kaksna je moja diagnoza in da me verjetno se en cas ne bo.Mori me tudi da dam odpoved ali da bi mi oni dali odpoved iz krivdnih razlogov,pac bi se nekaj zmislil.Seveda na to ne bom pristala kar sem mu tudi povedala vendar me se vedno ninstop gnjavi.Ker mu gre posteno na zivce velikokrat kar izklopim telefon ali pa se mu sploh ne oglasim.Sedaj me pa skrbi ali delam narobe ali sem se mu dolzna oglasati v casu bolniske?

Nikoli se ne javljam na telefon. Dolžnost, da sporočim, da sem na bolniški, pa seveda opravim. To je dovolj. Če veš še čas, koliko časa boš odsotna, toliko bolje.
Ne, nisi se dolžna mu javljat na telefon med bolniško, končno nisi se mu dolžna javljat na telefon niti, kadar nisi na bolniški, razen seveda na služben telefon na delovnem mestu.

križana gora – kakšni zaposleni

A si predstavljaš, da bi bila ti na njegovem mestu – delo pa mora biti narejeno!
Jaz (gospodarstvo) četudi sem bila na bolniški – sem nujna dela prišla oddelat, če drugače ni šlo. Davčne ne zanima kol’k časa imaš ti odobreno bolniško … itak … se razume, da se včas res ne da naredit in … se potem išče skrajne izhode. Samo, da pa si kle na MONu … očitno nisi čist nesposobna za delo …
… da ne rečem, da je (v gospodarstvu) treba preživet oz. dobit plačilo za opravljeno storitev oz. dobavo blaga

..

Ne popusti! Ne daj odpovedi, naj te oni odpustijo če si upajo (za krivdne razloge mora biti res kaj hudega)! Tvoja dolžnost je, da sporočiš bolniško, dostaviš bolniški list in to je vse. Ne javljaj se več na telefon. Mogoče ne bi bilo neumno, da mu po mailu (da je sled) sporočiš od kdaj do kdaj imaš odobreno bolniško in ga prosiš da naj te ne kliče več, razen v res nujnih primerih. Ker če bolniško javiš samo ustno si lahko izmisli, da je nikoli nisi javila.

se pa menda zavedaš, da bi si bilo dobro poiskati drugo službo?
vmes….ko si na bolniški….

bolniška je zato, da se pozdravi, ne pa da se hodi vmes delat – btw, to je prekršek in ti lahko vzamejo bolniško nadomestilo. Ja, je treba preživet, ampak to je naloga šefa da se znajde, ne pa da prepričuje bolno osebo, da naj da odpoved. Zato pa je šef in so izplačuje šefovsko plačo. Če je na bolniški že 1mesec bo zdaj stroške nadomestila itak prevzel ZZZS in lahko zaposli nadomeščanje. Res je s tem nekaj dodatnega dela in stroškov, ampak saj nismo stroji! Pa tudi stroj se pokvari in mora na servis, a takrat se tudi razburjate nanj, da to ni sprejemljivo?

če/ko bo naslednjič težil s to odpovedjo, reci, da ga imaš na zvočniku in da to posluša še nekdo, ki bo pričal zate. in da boš odslej vsak njegov klic snemala.

bolniška je zato, da se pozdravi, ne pa da se hodi vmes delat – btw, to je prekršek in ti lahko vzamejo bolniško nadomestilo. Ja, je treba preživet, ampak to je naloga šefa da se znajde, ne pa da prepričuje bolno osebo, da naj da odpoved. Zato pa je šef in so izplačuje šefovsko plačo. Če je na bolniški že 1mesec bo zdaj stroške nadomestila itak prevzel ZZZS in lahko zaposli nadomeščanje. Res je s tem nekaj dodatnega dela in stroškov, ampak saj nismo stroji! Pa tudi stroj se pokvari in mora na servis, a takrat se tudi razburjate nanj, da to ni sprejemljivo?[/quote]

In če nekoga ni 1 mesec potem verjetno ni 2 x kihnil in šel na bolniško.

bolniška je zato, da se pozdravi, ne pa da se hodi vmes delat – btw, to je prekršek in ti lahko vzamejo bolniško nadomestilo. Ja, je treba preživet, ampak to je naloga šefa da se znajde, ne pa da prepričuje bolno osebo, da naj da odpoved. Zato pa je šef in so izplačuje šefovsko plačo. Če je na bolniški že 1mesec bo zdaj stroške nadomestila itak prevzel ZZZS in lahko zaposli nadomeščanje. Res je s tem nekaj dodatnega dela in stroškov, ampak saj nismo stroji! Pa tudi stroj se pokvari in mora na servis, a takrat se tudi razburjate nanj, da to ni sprejemljivo?[/quote]

In če nekoga ni 1 mesec potem verjetno ni 2 x kihnil in šel na bolniško.[/quote]

… to govorite (po moje) sam tisti k mate “riti fino na varnem” …

Res je lažje komentirat, ko si na varnem, samo moraš pa vedet, da te nikakor ne sme napadat, grozit ali izsiljevat, zato bi jaz vse nadaljnje klice snemal. Poleg tega pa so zgoraj napisali že kar vredu.

sicer ne vem, kje avtorica delaš in kakšno je tvoje delo. Ti povem s prakse, nadomeščaš eno na bolniški iz daj si sama zbolela. Če si v manjši privat firmi, šefa razumem. Ker on je v nemogoči situaciji, komaj si se privadila dela in ti lahko recimo kao zaupajo, pa mrkneš. Delo mora bit narejeno. Davkarija, stranke, kupci ne čakajo. Če še informacij nisi predala korektno oz. imaš neurejene evidence svojega dela, kje naj on dobi informacije ? Naj strankam reče, da počakajo, da se vrneš ? Naj zaposli že tretjo za isto delo ? Jo uči, izobražuje v upanju, da ta pa res ne bo mrknila ? In potem, ko ji bo končno lahko zaupal, se vrneta obe prvi z bolniške ? Meni bi tudi odneslo kapo in vaju obe steram u božjo mater…

Iz krivdnih razlogov se bo malo tvoj šef usral.To ni kar tako.če se kaj zmisli ga lahko oreng zajebejo na morebitnem sodišču.
mislim,da nima toliko jajc.Še lastnik firme se ne more kar tako rešit delavca,ker ni tako enostavno.

Hvala vsem za odgovore.Naj povem da delam v gostinstvu in v tej isti firmi leto in pol in nisem edina zaposlena.Je pa res da se je zacela zimska sezona in ena delavka manjka kar zastopim samo mislim da ni to moj problem prav tako nikjer ne pise da ne morem zbolet.Pac me je srcni unfarkt kaj naj zdaj drugega kot da se zdravim.Lp

Se pravi, da bo za isto delo moral zdaj zaposliti že tretjo osebo in na koncu bo še vsem trem moral izplačati regres.

Dobro, da je še kdo tako neumen, da sploh zaposluje. Razumem, na bolezen ne moreš vplivati, ampak dajte malo tudi delodajalca razumet. Vsi vidite samo svoje pravice in koristi.

a si dobila medaljo.

ti že veš zakaj si prišla med bolniško v službo, torej ali nisi bila totalno bolna ali pa bolna po potrebi. če mene zgrabi, me lahko samo v postelji odvlečejo.pa še zdravnica zelo nerada daje bolniške.
pa ne opevaj gospodarstva, sem delala tudi tam, pa vem kako je.
torej, če si bolan si bolan, ali pa nisi

draga avtorica. kakor sama vidiš, si zaključila na tej firmi. če si v javni upravi, pol je itak brez veze. pol ga takoj tožiš. če si privat, pa mu povej, da te naj preneha klicat. napak osi ze naredia, da si mu povedala diagnozo. kaj se tak bojiš za šiht? ko mu jebe mater. ti pa pokliči njgovo ženo in ji povej, da te on nadleguje. če je njegova ljubica in odvisna od njega ji bo tako vseeno, pokliči nap olicijo in vprašaj, kaj lahko narediš. pokliči svojega odvetnika. povej možu! naj se gre tja zmenit.

no, torej ni 2 x kihnila….

Šef ti nima kaj groziti. Srčni infarkt pa sploh ni kar tako. Njegove grožnje dejansko vplivajo na tvoje zdravje oz zdravljenje. Omeni mu.

V nasprotnem primeru se pozanimaj na del. inšpekciji….veliko stvari najdeš že na njihovi internetni strani.

Želim ti uspešno okrevanje.

O.K – težka bolezen je to – normalno da je bolniška.
AMPAK drugače pa: tri smo zaposlene v poslovalnici kjer sprejemamo stranke. Ni šans da ostane ena sama.
Če sva zboleli dve, je prišla tista, ki je imela npr. manj vročine….ali pa tista ki je manj bruhala.
Tako je to danes. Pa na bolniški ni bila nobena od nas treh že 20 let -vzameš pač dopust če si bolan.
Tako je to danes, če hočeš imet službo.
Tisti ki se tega zavedamo, tako peljemo, vsi ostali pa iščejo zakonsko pravilne poti.
Mi pa malo stran-poti. Taka smo mi generacija 60-ih.

Najbolje, da delodajalcu še ledvico daš.

A ni to žalostno, kam smo prišli, da človek tud zbolet ne more več?! Če si bolan in na bolniški, je prav da si doma in se čim prej pozdraviš, brez da te nekdo stalno nadleguje po telefonu. Če je firma v redu in pošlihtana, bi za vsakega delavca morala imeti osebo, ki pozna njegovo delo in lahko opravi najnujnejša opravila namesto osebe, ki je ni. Vsaj tako je pri nas. Niti ne vidim smisla v tem, da bolan hodiš v službo. Kot prvo je storilnost minimalna, kot drugo pa lahko okužiš še ostale zaposlene v kolikor gre za nalezljivo zadevo in v tem res ne vidim poante.

Avtorica, glede na diagnozo, ti predlagam da ali blokiraš klice s šefove številke ali ugasneš telefon. Najprej se skoncentriraj na svojo ozdravitev. Zdravje je le eno, službe se pa že kakšna najde, sploh v gostinstvu.

Vse lepo in prav, samo upam, da veste, da je takšno snemanje kaznivo dejanje in poleg tega niti ne sme biti v nobenem primeru uporabljeno kot dokazno gradivo. Seveda te pa on lahko zato toži.

Če ga prej obvesti, da bo pogovor snemala ni prepovedano – to bi bilo samo če bi snemala naskrivaj.
Drugače pa – nekateri ste tako sočutni do šefa, za zjokat so vse njegove stiske, problemi in zagate, res je bogi revček, avtorico, ki jo šef po infarktu nadleguje in grozi z odpovedjo pa ni treba razumet? Ona je pa tista tagrda, ki si je zdrznila zboleti in zdaj še noče dati odpovedi? Kakšna predrznost!
če gre za delo v gostinstvu pa res ni noben problem zaposlit nadomeščanje, saj to ni neko visoko strokovno delo. Kaj je zdaj bolj pomembno okrevanje po infarktu ali zadovoljen šef? Res žalostno kam smo prišli…. avtorica, ne popusti, sledi navodilom zdravnikov, zdravje je eno samo, šefi pa pridejo in grejo. Pa telefon kar izklopi, nima smisla, da ti po nepotrebnem dvigujejo pritisk.

Nekaj tukaj ne štima. Ne poznam osebe, niti najslabše, ki bi nadlegovala človeka, ki je preživel resnični infarkt. Rekla bi, da gre tule za kaj drugega. Pri infarktu bi nekako pričakovala, da bo ženska vedela, da je pač dolgo ne bo več nazaj v službo in to delodajalcu jasno povedala. Ne, ona ga obvešča o podaljšanjih??? Pomeni, da delodajalec ne ve, pri čem je, in ne more zaposliti nove delavke, če se prejšnja lahko prikaže kadarkoli nazaj. Imam občutek, da delodajalec sumi, da ga ženska zaje… To vsekakor ni normalna reakcija, ko izveš, da je imel tvoj zaposleni infarkt. Prepričana sem, da avtorica nam ni vsega povedala. Nekateri delodajalci so svinje, ne rečem, ampak da bi ful želeli na delo resno bolnega človeka? Ne verjamem.

Še to. noben delodajalec ne bo dajal odpovedi iz krivdnih razlogov delavcu, ki lahko z zdravniškimi potrdili dokaže, da je preživel infarkt!

Meni pa se to ne zdi čudno, saj ne odločaš sam koliko časa boš na bolniški, ampak komisija. In če ti odobri do 1.10. recimo to sporočiš delodajalcu. Ne moreš kar napamet rečt, za1x je tako, ampak saj bodo potem podaljšali še za par mesecev… ker tega ne veš, mogoče pa ne bodo in bo treba nazaj delat! Ja, je zoprno za delodajalca, ampak pri tem zaposleni na bolniški res ni nič kriv. Sem bila v podobni situaciji lani nekaj mesecev, podaljševali so mi mesec po mesec na podlagi specialističnih izvidov. Tista, ki me je nadomeščala je imela v pogodbi, da je zaposlena za nodomeščanje in ji pogodba preneha z dnem, ko se vrnem. Nič blazno kompliciranega, pa imam bolj specifično delo kot gostinstvo.
Aja, diagnoze pa tudi nisi dolžan razlagat. Če so odnosi korektni seveda poveš, če te zajebavajo pa ni treba če nočeš.

New Report

Close