Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Šef pravi, da ni denarja za višjo plačo, za ženinega Abrahama pa je zapravil 10.000 €

Šef pravi, da ni denarja za višjo plačo, za ženinega Abrahama pa je zapravil 10.000 €

Moja trenutna plača je cca 1000 evrov neto. Prosila sem za povišico, saj si jo zaslužim. Šef pa je rekel, da za to ni denarja. Podjetje seveda kuje dobiček. No, kaj je pa najbolj absurdno. Njegova žena je praznovala 50 let. Organizirali so zabavo za cca 200 ljudi. Znesek za vse stroške pa je presegel 10.000 €?!!! In on meni, da ni denarja?! Sramota!!

To pa res krivično, probi če bo imela žena kaj več razumevanja za tvojo povišico a?

Išči boljšo službo, ko najdeš, mu povej, in magično se bo našel denar.

To je brezpredmetno. Jurja plače pomeni, da si nič in si nepomembna v podjetju. Jaz bi ti dal še manj. Če bi bila kader, ki bi se ga bali izgubiti bi ti dali list papirja in rekli napiši si plačo. Kaj te moti, to da je dal 10,000 za abrahama??? Za 200 folka? Potem je bilo pa res sindikalno. Jaz sem plačal za mojo mati ko je imela lani 60 letnico za 40 ljudi 18,000.
Fak s kakšnim se folk obremenjuje

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Ti si itak en pojebek tega foruma ki ga nihče ne jemlje resno

Lažem. 40+domači, torej 50

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Ti si itak en pojebek tega foruma ki ga nihče ne jemlje resno
[/quote]

🤣🤣🤣

Se vidi, da ne obvladaš ravno vsega. Praviš, da so dali 10.000 eur za 200 ljudi. In to z vso organizacijo? To ni nič! To je 50 eur na osebo in to z vso hrano celo noč in pijačo? To ne more biti.
In zakaj te to moti? Šef ima svoj denar, verjetno prihranjenega. Podjetje je svoja cona. Tudi moj oče ima podjetje in zaposlena sem že vse od konca študija. Nikdar nisem rekla za povišico. Če je dal, jo je dal sam, vendar vse na podlagi dokazil, da sem uspešna in da si jo zaslužim.
Ko je kupila mami nov avto pa so se sodelavci na skrivaj pogovarjali, kako drag avto si privošči, oni pa imajo nizko plačo. Mami je delala v podjetju, dobivala svojo plačo kot računovodkinja in vzela avto na kredit. Tako, kot bi si ga lahko vzel vsak zaposleni, ker so bili vsi kreditno sposobni.
Vedno je tako, ko delate pri privatnikih vam gre v nos, da imajo malo več. Tudi če bi delali v državnih podjetjih, bi imela država nekaj od tega, samo to vas ne moti, ker ne veste koliko in kdo kje zapravi.
Vagabund 18.000 eur? Ne rečem da ni možno, ampak če ti ni odveč mi pa vseeno povej kako je tako vrtoglavo naneslo za 50 ljudi.

Večerja večhodni menü s pijačo in aperitivi je bila če se prav spomnim 120 eur na osebo, potem torta in nočni menü ob pol dveh je bilo okrog 50 na osebo, pa pijača ponoči, glasbeni ansambel dvoje glasbenih presenečenj in sobe za goste z zajtrkom. Aja pa fotograf in darila za goste. Sej sem še premal reku pomojem. Vem da sva računala da je blo okrog 18,000. Loh je blo pa jurja gor dol. To ne vem več.
Ampak nanese. Če hočeš malo boljš, pač nanese

Šef ima verjetno tudi kaj privarčevanega tako, da koliko je dal za zabavo nima nobene veze s tvojo plačo, zamisli si, da ti odgovori, kakšno povišico bi vi saj ste pred kratkim kupili nov avto torej je plača visoka.

ja lej, ne more bit za delavce, če firma financira privat zabave
kolegica je delala na eni firmi, kjer je direktor vsako leto avgusta delavcem obračunal negativno stimulacijo: beri trgal jim je od plače, ker je bil tisti mesec slabši rezultat

ampak slabši rezultat je bil zato, ker je na stroške obesil celotni strošek dvotedenskega jadranja z družino. pardon, testiranje hrvaškega trga.

išči si drugo delo. tu ne bo nikol boljše

Avtorica, oprosti – če imaš ti in še kdo s tem težavo, si išči novo zaposlitev.

Tudi ti lahko uspeš – samo upati si moraš, bitit na pravem mestu, ob pravem času – tako kot je bil verjeno tudi tvoj “šrf”.

Dajte nekateri že razumeti, da če sami niste prodorni, sposobni, inovativni in ustvarjalci dobička, se nimate kaj pritoževati čez svoje delodajalce tudi v takem primeru, kot se.

Vsi imate možnost – uporabite svoje znanje, možgane in se lotite uspeha. Orjite ledino. Tudi tvoj “šef” jo je – zagotovo.

1000 eur netto ni slaba plača verjetno za tisto delo ki ga opravljaš. Če meniš da je, si išči drugo zaposlitev.

Še dobro, da nas je vedno več “lenuhov”, ki nam dol visi za ustvarjanje družine, kredite in materializem. Taki ne bomo nikoli delali za te parazite, ki si s tujim delom širijo firme, gradijo vile in kupujejo jahte in limuzine. Slovenski delodajalci so itak nekonkurenčni in jih bodo kmalu požrli Kitajci, ki že kupujejo vse, kar je tukaj vrednega, ostalo bo pa propadlo.

Za 40 ljudi bi bilo 8.000 dovolj, ostalih deset tisoč bi pa lahko dal za tečaj Slovenjštine, da bi se naučil, kako se šestdesetletna mater sklanja.

ja lej, ne more bit za delavce, če firma financira privat zabave

Firma po zakonu NE SME financirati privat zabav. Če jih, je to razlog za prijavo na FURS.

Pa saj se ve, da v takih primerih na prejetem računu ne piše, da se zaračunava “zasebna zabava in pogostitev ob jubileju vaše cenjene soproge”.

[/quote]

Tako ja, najbolje da si tiho:-)))

Hahahha ne vem zakaj bi to rabil. Edino kar v slovenjštini pišem je tale portal pa kakšna net omrežja, sicer sem pa jaz s Slovenijo in slovenjštino nimam nič. Boli mene krac kako se vi pišete in kaj pišete.
Kaj ti si edina od opic, ki ne veš da sem uspešno bitje v tuji državi in mi dol maha za gospodinjo kot si ti? Pravzaprav ne…. A veš da iščem novo gospodinjo. Ta mi gre v penzijo marca. Bi prišla delat k meni in moji družini?
[/quote]

Eh ja, prehitro sem te pohvalil.

Pa saj se ve, da v takih primerih na prejetem računu ne piše, da se zaračunava “zasebna zabava in pogostitev ob jubileju vaše cenjene soproge”.
[/quote]

Kaj pa lahko piše? Nakup materiala, mogoče? Svetovalna pogodba? V obeh primerih bo inšpektor zahteval dokazila.
Tudi pogostitev ob službenih zabavah je cenovno omejeno.

Kaj pa lahko piše? Nakup materiala, mogoče? Svetovalna pogodba? V obeh primerih bo inšpektor zahteval dokazila.
[/quote]

In kako bo neko gostinsko podjetje izdalo račun za svetovanje, kaj meniš?

Denar v firmah je … samo vprašanje je kako se razreže potica … Veliko podjetnikov namreč špara denar, zato da lahko potem svojim potomcem kupijo nov avto in postavijo hišo. Vi pa iz meseca v mesec.

[/quote]

oh nehaj
PR, reprezentanca, pogostitev partnerjev, promocija, vse gre skozi
kako pa misliš da ve točno koliko je fešta stala?
ker je račune videla ali celo plačevala.
za 200 ljudi lahko legalno porabi 8400 EUR samo za hrano. glasba tu ni všteta, ker se itak ne smatra kot darilo.

oh nehaj
za 200 ljudi lahko legalno porabi 8400 EUR samo za hrano. glasba tu ni všteta, ker se itak ne smatra kot darilo.
[/quote]
Točno tako, že videno iz prve roke. Firma je plačala celo poroko.

oh nehaj
[/quote]
aja
pa 200 jih je blo samo na papirju, ker gre to davčno skozi. v resnici jih je blo kakih 50, 60…

Zakaj pa tako posebni in sposobni delavci ne odprete svojega podjetja, delite plače 2000 + in povišice vsak mesec? Saj je vendar to enostavno!

New Report

Close