Seiersberg
Zivjo!
Mi lahko poveste, ce so v tem nakupovalnem centru tudi kaksne racunalniske trgovine? Rada bi kupila prenosnik. Se mi splaca iti tja?
Ena izmed njih je Mediamarkt, vendar je s cenami tako, da je skoraj vseeno, kje ga kupiš. Pri nas s ceno dobiš tudi garancijo, medtem ko pripeljan iz A (sicer trenutno ceneje zaradi povrnjenega davka),zadevo težko,razen s prijavo na carini, kasneje reklamiraš.
Tudi sama sem ga namerava kupiti v A, vendar sem se odločila, da počakam na 1.5..
lp
Erina
Zakaj boš čakala do 1.5?Bo mogoče kakšna akcija?
Jaz sem pa slisala, da garancije ze zdaj veljajo. Pa tudi pol cenejsi so cez. Edino za carino ne vem, kako je.
A samo Mediamarkt je noter v zvezi z racunalniki?
Se strinjam s Kitko – se mi zdi, da garancije veljajo, le zakaj ne bi? Sama sem v DM v Grazu kupila električno zobno krtačko, pa sem jo reklamirala sicer v ljubljanskem DM-u in mi niso delali problema. Predložila sem jim graški račun in so mi dali novo krtačko. Tu gre res za firmo, ki je prisotna tudi na našem trgu, vendar ne vem, zakaj tudi drugače ne bi delovalo. Po 1.5. pa po moje davka sploh ne bodo vračali (?).
To je res, davka po 1.5. ne bodo vračali. Vendar ga ne moreš reklamirat če nimaš potrjenega računa in carine, v primeru, da ga kupiš prej. Sodelavec je nabavil računalnik v A in ko mu je v čez 6 mesecev ‘crknil’ in ga je peljal v A, so ga na meji dobili, da ni imel plačane carine. Plačal je carino in kazen, ki ni bila majhna.
Glede garancije je pač tako, če te dobijo na meji (trenutno) si v riti.
lp
Erina
s.p.
Če ima katera kakšno drugačno informacijo jo bom zelo vesela.
Hm. Problem ni v garanciji, je v carini? Kaj vse moras pol vse placat?
Forum je zaprt za komentiranje.