Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sej ne morem verjet…

Sej ne morem verjet…

Kako se lahko v tem času,dogajajo take stvari.Šokirana sem do konca.V želodcu me stiska pošteno.
Dnevnik na televiziji in novica,da so ubogega urabitelja obglavili.Obstaja video,ki so ga dali v javnost,ampak meni je dosti ze to…….
Nehote sem videla,kako je nekdo zakrinkan čez obraz bral pismo,tisti bogi revež,pa je čakal,kdaj mu bodo odsekali glavo…Kar guncal se je..obupne muke,ni za govort..Ubogi človek,resnično mi gre kar na bruhanje…Sprašujem se,kako lahko…Ma kaj so to za ene zverine..Obup…..še zdaj vidim sliko moškega srednjih let,orenk moškega…ma kaj je vredno potem živet,saj nikoli ne veš kaj in kje te čaka…če bi pa še vedel,da boš tako umrl..bemti da bi živela čisto odkačeno.GROZa!!
Se opravičujem,ni lepa tema..ampak me je presunila do konca…..

če pa gledam te naše politike,mislim kolektivne zabave,pijanke..ko se naokoli prevažajo v avtobusih in si delajo reklamo po celi Sloveniji…Mislim kam gremo..halo…..obup…juhu davkoplačevalci…..dobro da nas majo..bemti zavoženo je vse!!!

Tak,mal sem se izkašljala,mogoče me bo zdaj man tiščalo v prsih…..

tak ti je život Perla .. in eni in drugi imajo svoje razloge za to kar počnejo … še velik hujše krivice se po svetu dogajajo … pa koga briga ane ..

B. gre cartat svojga dojenčka .. lepo nočko vsem!

perla…. so stvari, ki grejo mimo mojih ušes in oči… pa ne zatop ker nočm videt, ampak zato, ker… enostavno je druzga sranja dovolj, ne pa da gledam še dnevnik… se da veliko lažje preživet brez njega…

glede teh videov… kaj češ.. tud TV mora od nečesa živet, pol pa.. ponuca vse kar ji pod roke pride..

lep večer perla!!!

lepo nočko tud tebi pa tinetu 🙂

Se strinjam z Janijem . In vedno zamudim dnevnik , drugače bi tudi jaz trpela ko bi gledala in poslušala o nasilju nad ljudmi.

Ja,se Amerika ni zavedala,kam dreza.Sedaj je,kar je,sam Bog le ve,kdaj in kako se bo vse skupaj poleglo….ah,gremo raje gobe nabirat…po suhem listju brcat in …..z zajčkom kozolce prevračat…

Lep,lep dan gmajna ! Brez TV,mate tolk lepših del za delat….!

vse to , o čemer pišete, je res. V človeka se je naselila zver, ki “trga” okoli sebe, kar mu pride v šape……
Toda tako je bilo pred in po Hanibalu…… kadar postane ljudi v nekem prostoru “preveč”, se začnejo dogajati vojne…….Vse velike svetovne velesile od Anglije (spomnite se, kaj so počeli v Indiji in tam okoli), do francije, Nizozemske, belgije, Rusija, Španija……vse te države so v zgodovini širile svoje meje na zelo brutalne načine. Krvave vojne so bile že od nekdaj del človekove zgodovine, le da od včasih vemo le tisto, kar je pisalo v učbenikih, danes pa nas mediji s svojo močjo sporočilnosti sproti seznanjajo z vsem, kar se v danem trenutku po svetu dogaja……

Ne vem zakaj, verjetno pa tudi zato, ker se s takimi “pojavi” domala dnevno seznanjam, mi bolj seže do srca nasilje, ki se dogaja okoli nas…
Okoli nas, ki se imamo za “civilizirane”, dobre in poštene…..
Veliko sem med ljudmi in ob tem srečujem take, ki si tega imena nikakor ne zaslužijo.
Ne bom pozabila dečka, tri ali 4 leta je imel, ki so ga obravnavali v vrtcu, ker je svojega vrstnika, ležečega na tleh, sistematično brcal v glavo………Menda mu je to ukazala mama…..
Pa ta mularija,ki jih je sodišče sedaj oprostilo, četudi so na najbolj grozovit način mučili tistega klateža…..
Pa tista gospa iz prekmurja, ki je dala ubiti moža, pa sina, pa bogvedi še koga…..
pa možakar, ki je svoji ženi zabadal šivanke v sramne ustnice in tam okoli, ker je bil tako blazno ljubosumen nanjo
TEGA nasilja se bojim… Ker ni nekje daleč stran, ampak je tako zelo blizu mene, da nikoli ne vem, kdaj se bo komu “utrgal film”, tu…v moji ulici ali pa v mojem kraju.
Enkrat sem že doživela nasilje, ob katerem me preleti srh. Ko je bil sin v drugem letniku zdravstvene šole in je cel razred ustrahovala skupina mularije iz Fužin. Dokler niso enemu od sošolcev z “bulerji” razbili do neprepoznavnosti čeljust, pa nekemu drugemu poškodovali ledvica, našemu so “samo” lase oblepili z žvečilkami in ga pretepli.
Pa so bili na pogled zelo luštni fantje, prijetni………..če ne bi vedela za njihovo početje, bi skoraj dala roko v ogenj, da fantje s takim izgledom niso nevarni :-(((

Res, nasilja tukaj in zdaj se bojim, in strah me je, kaj še bo…….

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Niobaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

jutro , pa žiujo..

Viš kako veš , je lepše z mano lepo afne poguncat , pa kozolce prevrnt pa ni skrbi :))

Steffi , to na Fužinah , koliko časa nazaj je to bilo ?
Lepo razložen post , nasilja je vedno več , tudi med nami …samo opazimo ga ne vedno .

to se je dogajalo , ko je bil fant v 2. letniku….3 leta nazaj…..
“Opazili” smo šele potem, ko so me iz šole poklicali, da ga že 3 tedne ni bilo k pouku…..Enostavno je ostajal v internatu in se ni upal nikamor, še doma se ni upal povedati, ker je bil strah prevelik….:-(((

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Oh, le verjemi Perla, le verjemi ! Človeška zloba nima meja, človeški um, ki želi prevladovati, ne izbira sredstev za dosego cilja. Smrt, ki jo namenijo na tako sramoten način človeku, živemu bitju, jim ne pomeni ničesar drugega, kot posebno zadovoljstvo ob izkazovanju svoje moči. Ti ljudje težje položijo nož na vrat ovce, kot človeka.

Zloba, ki se porodi v človeku, ki “izpade iz igre” je zloba, katere se ljudje premalo zavedamo. Kajti le tako porojena in nato še hranjena zloba je zloba, ki ima nepredvidljivo moč uničevanja. Uničevanja in doseganja svojega lastnega cilja, izpostavljanja sebe in svojih idealov pred vse, kar je človeškega … Ljudje, ki nikdar v sebi niso občutili te vrste zlobe, tudi ne bodo sposobni in v stanju razumeti tega, kar se zgodi … kajti zgodijo se ponavadi res nepojmljive reči.

A kot je opisovala Stephanie, jaz se tudi veliko veliko bolj bojim vsega tega, kar obdaja NAS, čemur smo ta hip bližje, kot smo obglavljanju talcev. Bolj se bojim načina razmišljanja ljudi, ki bi lahko kaj premaknili in se čemu načudili in ukrepali v tej smeri, pa tega ne storijo !!! Dopuščajo surovost, dopuščajo vulgarnost, dopuščajo izkazovanje brutalnosti močnih nad nemočnimi, dopuščajo načrtovanje in naklepanje odstranitve vseh, ki so nam napoti. Dopuščajo sistematsko izkazovanje jeze, kopičenja besa in izživljanje tega pri ljudeh…. in to počnejo sistematsko tudi z nami, ki se vsemu temu čudimo in ne moremo sprejemati. V nas počasi vsajajo bes, jezo, nemoč, vse tisto, kar ob njihovih dejanjih in nesmiselnih odločitvah raste, se množi in bo enkrat najbrž na tak način moral izbruhniti …. To je eden od načinov, kako človeka naredi zver!!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

New Report

Close