Selim se na drugi konec sveta in jokam
Objem, če je to res.
Malo dvomim, da se nekdo popolnoma sam, seli tako daleč.
Zakaj pa? Kaj te žene?
Zakaj na čisto drug konec sveta?
Če tu nikogar nimaš, potem tudi itzgubiti nimaš kaj.
Želi. Ti veliko poguma in upam, da si mlada in si ustvriš čudovito življenje in čez leta pripelješ družini pokazati rodno deželo!
Oh, drago dekle, nisi se prav odločila. Tukaj zapuščaš domovino, sošolce, prijatelje in predvsem domače. Ko boš dobila otroka, ne boš imela nikogar, ki bi mu bilo mar zate. Tvoj otrok ne bom poznal starih staršev.
V Sloveniji se tudi najdejo dobre službe. Čedalje več jih je in jih še bo.
Ko boš odšla, boš za vedno.
Prav si se odločila. Pojdi še malo pokukat ven. Ni lahko. Strah je odveč. Prepusti se in boš videla, kako dobro se bo končalo.
Nova Zelandija pa velja za zelo lepo deželo.Krasna dežela, skoraj tako lepa kot Slovenija. 🙂
Pogumno naprej, da malo vidiš svet še od zunaj. Naberi si izkušnje, če imaš to možnost.
Je pa težko. Ne veš kaj te čaka tam med tujci. Prepusti se. In boš imela eno lepo zgodbo v življenju v tujini.
Drži se in SREČNO!!! 🙂
Ce si dobila zanesljivo sluzbo z dobro placo, si druzabna, z lahkoto navezes stike in ves, kje bos stanovala vsaj na zacetku, bo slo. Ce nimas vsega tega, ostani doma. Tvoja starost bo vplivala na visino tvoje pokojnine. Tudi na Novi Zelandiji ni vse roznato, ampak Slovenci si predstavljajo, da je Slovenija neka unikatno gnila in skorumpirana drzava, kar je dalec od resnice. Slabe ljudi najdes povsod, dobre pa tudi.
Ce ne bo slo, se se vedno lahko vrnes domov.
Odločila si se že, ko si poslala prošnjo.
Da do tega pride, si morala imeti res močno željo.
Vzemi list papirja in nanj zapiši svoje strahove in ob vsakem zapisu se opogumi.
Recimo strah me je samo na pot v tujo deželo….Imam pogum in sem pripravljena na novo pot.
Če ti ne bo dobro se vedno lahko vrneš. Poznam jih kar nekaj na NZ in ti povem, da so vsi ostali. Srečno
Pa še to, to je tako daleč, da boš redko prišla v Slovenijo, predvsem pa te nihče ne bo prišel obiskat.
Od moje sodelavke hči je šla tja. Ko ji je umrl oče, ni prišla na pogreb. Ni mogla, ker je ravno dobila otroka. Če bi bila na Dunaju, ali pa kje v Evropi, bi prišla. Ko je praznovala okroglo obletnico, je mama ni prišla obiskat, ker ni zbrala dovolj denarja. Šel je samo oče. Če bi bila v Evropi, bi praznovali skupaj.
Daj premisli in uporabi glavo.
Gledam poklice, ki jih sprejemajo in za rezidenco zahtevajo skoraj samo visoko izobrazene profile, vsi drugi imajo samo moznost, da kasneje pridobijo rezidenco. Zanimivi poklici. Se dva halal mesarja vzamejo. Po branju seznama, koga vzamejo, malo dvomim, da se avtorica seli na Novo Zelandijo.
Ce koga zanima: . https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/preparing-a-visa-application/working-in-nz/qualifications-for-work/green-list-occupations
migrantka, 25.10.2024 ob 21:51
Grem na Novo Zelandijo, dobila sem službo tam, popolnoma sama grem, nobenega ne poznam, čutim vznemirjenje, hkrati pa tudi neznanski strah, dobivam panične napade, ne morem dihat. Kako bom tam živela med tujci, v novem okolju, popolnoma odrezana od vsega? Sem se prav odločila?
srečno pot.
Spoznavala boš nove ljudi, nov svet. Naj te ne skrbi. Najprej boš v službi navezala stike, potem pa naprej.
Predhodno uničena kritina, 25.10.2024 ob 23:07
K pameti se spravi ženska! Pa se ne matraj nekje, kjer ni ničesar zate razen huda panika, bolezni in smrt. Jokaš pa zakaj, a si se napila? Nehaj noreti in se spravi raje v sezonsko delo v zimski turizem. Ne rini med kače in med brezčutne ljudi.
Na Novi Zelandiji ni kač, medvedov, volkov.
“Grem na Novo Zelandijo, dobila sem službo tam, popolnoma sama grem, nobenega ne poznam, čutim vznemirjenje, hkrati pa tudi neznanski strah, dobivam panične napade, ne morem dihat. Kako bom tam živela med tujci, v novem okolju, popolnoma odrezana od vsega? Sem se prav odločila?”
Če v Slovneiji nič nimaš, si se prav odločila. Tam si lahko kaj ustvariš, tukaj pa brez pomoči staršev, praktično nič…. Danes. Ne mi sedaj biti pametni tisti, ki ste vse dobili po Jazbinšku ali ko so bila stanovanja še pol cenejša…
Samo dobro preveri kam greš…. da ni kakšna past.