Selitev zaradi službe?
Ima kdo težave najti službo?
Jaz obupne težave. Imam službo, ampak daleč od mojega področja. V okolici doma ne najdem nič.
Edina opcija, ki bi mogoče šla skoz, je pač selitev zaradi službe.
Ima kdo lastno stanovanje, se pa seli, zaradi službe v najemniško stanovanje?
Sploh kaj upanja za najti stanovanje za najem? Recimo Nova Gorica ali pa Goričko? Tam sta bila dva razpisa, ampak se potem nisem prijavila, ker je oboje močno predaleč. Ampak, če vztrajam v svojem domu, ne bo nikoli nič s pametno službo.
It v najem pa plačevat stroške še za obstoječe stanovanje je pa tudi hud zalogaj…
Jaz že več let iščem kako boljšo službo pač v okolici oz toliko, da bi se dalo dnevno voziit. Nič od nič.
Včasih potem gledam razpise za celo Slovenijo. Na Goričkem se večkrat pojavi, da iščejo, včasih Nova Gorica, včasih kaj vem kje… veliko predaleč.
Ampak, če se selim. PO drugi strani pa najem je drag. Naj dam svoje stanovanje v najem, da pokrijem stroške najema? Ampak selitev za recimo 1 leto? Ker itak vse službe so za določen čas pa nobenga zagotovila, da bo podaljšanje.
Ne vem kaj bi. Ampak res si želim enkrat eno normalno službo imet.
Npr. v Novi Gorici je zelo težko najti najemniško stanovanje. Če pa ga najdeš so visoke najemnine. Verjetno bi prej dobila v italijanski Gorici. Danes je večina, saj veš na Booking-u in Airbnb-ju, ke se boljše zasluži.
Jaz bi se na razpis prijavila, kaj te stane, da sploh vidiš, če si v ožjem izboru, potem pa iščeš možnosti bivanja. Kakšne velike firme imajo tudi svoja stanovanja. Ali ti pomagajo do stanovanja, če jim je v interesu, da te zaposlijo.
Očitno še nimaš družine, lahko si privoščiš, da greš živet kaj od doma, vsaj da nabereš izkušnje, mogoče pa tudi tam potem spoznaš partnerja. Vrzi se v vodo, danes gredo ljudje živet v državo, ki je 1.000 km stran od doma, pa se nekako znajdejo. Svetujem ti, da si pogumna in drzna, vedno se lahko odločiš, da se vrneš domov. Izkušnje pa pridobiš. Ti pa svetujem, da se za odločiš na podlagi intuicije, če ti nekaj že v štartu ni, poslušaj tisti glasek, je na tvoji strani.
Sem že pred kakimi 10 let intenzivno iskala, par let. Brez uspeha. Takrat sem tudi pošiljala prijave in hkrati brskala, če so kaka najemniška stanovanja.
Se spomnim, da recimo v Kranju, je bila plača tam okrog 750€, najceneješe oz kar edino stanovanje v okolici pa 500€+stroški. Pa to pol ure stran od službe. Z avtom.
Pa podobno v Cerknici, eno samo stanovanje, za 500€ plus stroški, plača pa nekje 800€.
Delodajalec priskrbel stanovanje? Ti to resno?