Sem edini?
Sem edini tukaj, ki se mu seks v današnji družbi in času zdi overrated?
Plenice se reši, boš mel večje šanse za seks
Se opravičujem, če je vprašanje zvenelo žaljivo, to vsekakor ni bil moj namen.
Poleg vsega pa nisem bil dovolj natančnen. Mislil sem v smislu, ko imajo nekateri veliko različnih spolnih partnerjev in družba dandanes to mirne vesti sprejema kot nekaj normalnega, nekateri še to spodbujajo. Skratka, nebesedno se podpira valjenje krivde na druge ljudi, ker noben “noče” sprejeti odgovornosti oz. sam odrasti.
Za tiste, ki ne vedo: Overrated = precenjeno
Nazaj k vašemu odgovoru neznanec.
Ljudje udarjajo po drugih, ker se sami bedno počutijo in/ali pa hočejo izpasti boljši. Jezo/frustracijo, ki smo je bili deležni, namenimo drugim, da se sami bolje počutimo/nam je lažje. Verjemi, bil sem tam.
Situacija v našem življenju se vseeno ne izboljša, ker ne ukrepamo (pravilno).
Mogoče si le imel slab dan in odreagiral na tak način.
Ni pomembno kdo izpade kot tepec – to je samo dogma, ki ji večina slepo sledi, pomembno je kako se vedemo do sočloveka.
Sedaj, ko je vprašanje razčiščeno, ali kdo podobno razmišlja kot jaz?
Lp
Praviš, da se ti seks zdi precenjen. Pač po tvoje en spolni partner, hi je hkrati življenski partner in to je to. Skakat okrog, swinganje, neka poligamija pa podobno ti je mimo, se ti ne da s tem ukvarjat in v tem ne vidiš nič vrednega. Ustalitev ti je ljubša. Promocija spolnega eksperimentiranja nesmiselna.
Prav, you do you. Glede seksa ima vsak svoje poglede, to spoštuj in išči somišljenico partnerico. Razumi pa da vsi tega ne želimo, nekaterim pa je eternal love and commitment malo precej overrated. Nam deluje arhaično in mi je to strmenje k idealu en partner, seks samo iz ljubezni …pa podobno… overrated, in napad na drugače misleče.
medtem ko je tebi overrated ta hip z eksperimentiranjem, spanje vse naokrog,kaj pa jaz vem, je meni monogamija, vdamo partnerstvo totalno overrated in sramovanje nekoga ki je pač radoveden in rad preizkusa novosti. Tvoj pogled, tvoje življenje, tvoje odločitve, a drugi pa lahko delajo drugače in niso zato manj vredni in tvoj način ni superioren, ampak ekvivalenten
Sedaj razumem, imate prav. Hvala za pojasnitev, zelo cenim vašo odkritost in direktnost. Zamenjali ste očala s katerimi gledam na svet, še enkrat hvala.
Zelo dober odgovor!
Iz seksa se res dela tak big deal. Podobno je z nedolžnostjo. Ne dam je oziroma jo hranim za tistega, ki je bo vreden? Kot, da je nedolžnost neka svetinja za svet. Najpomembnejša stvar, ki jo ima ženska in jo kot dokaz ljubezni moškemu tudi ponudi. Enkrat je pač prvič. Zgodi se in prvič seksaš. Eni gledajo na seks kot na največje darilo, ki ga lahko dajo parterju. Dobro, mogoče za njih. Saj je to lepo razmišljanje. Vendar pa smo si ljudje različni. Različne zgodbe imamo in prihajamo iz različnega okolja. In seksa ne moreš ga uvrstiti v črno ali belo. Seks z ljubljeno osebo je lep, ampak tudi seks s prijateljem je lahko isto lep. In to stalno preprečevanje, da občasen seks kot avantura ni nič v primerjavi s seksom v ljubečem razmerju je kar nekaj. Ocenjujemo in sodimo lahko samo svoj seks. In če Pehta reče, da je imela dober seks z Bedancem, ga je imela in pika. Ne glede na to, kako je naše mnenje o njunem odnosu.
Zelo dober odgovor!
Iz seksa se res dela tak big deal. Podobno je z nedolžnostjo. Ne dam je oziroma jo hranim za tistega, ki je bo vreden? Kot, da je nedolžnost neka svetinja za svet. Najpomembnejša stvar, ki jo ima ženska in jo kot dokaz ljubezni moškemu tudi ponudi. Enkrat je pač prvič. Zgodi se in prvič seksaš. Eni gledajo na seks kot na največje darilo, ki ga lahko dajo parterju. Dobro, mogoče za njih. Saj je to lepo razmišljanje. Vendar pa smo si ljudje različni. Različne zgodbe imamo in prihajamo iz različnega okolja. In seksa ne moreš ga uvrstiti v črno ali belo. Seks z ljubljeno osebo je lep, ampak tudi seks s prijateljem je lahko isto lep. In to stalno preprečevanje, da občasen seks kot avantura ni nič v primerjavi s seksom v ljubečem razmerju je kar nekaj. Ocenjujemo in sodimo lahko samo svoj seks. In če Pehta reče, da je imela dober seks z Bedancem, ga je imela in pika. Ne glede na to, kako je naše mnenje o njunem odnosu.
[/quote]
Ne, zdaj je ravno obratno, da si čudna, če si nedolžna. Pač, kdo bi razumel.
Ne, zdaj je ravno obratno, da si čudna, če si nedolžna. Pač, kdo bi razumel.
[/quote]
Odvisno na kak način oseba “razglasi” svojo “nedotaknjenost”. Moje mnenje sicer je, da je to zelo intimna zadeva, o kateri se sploh ne rabi debatirat. Imam več kolegic s katerimi sem si zares blizu, povemo si marsikaj, spoznale pa smo se po obdobju eksperimentiranja, ampak mi na kraj pameti ne pade, da bi katero spraševala, kdaj in s kom je izgubila nedolžnost. No, nazaj k tvojemu razmišljanju. Težko se strinjam s tabo. To je osebna odločitev, niti je ne rabiš utemeljevati, ampak ene punce očitno želijo javno poveličevati svojo odločitev in vidijo svojo vrednost samo v tem, da so nedolžne. Saj nedolžnost ni nek božji dar. Jaz v tem vidim popolnoma nepotrebno sprožanje frustracij. Pa saj sploh nima veze. Za mene ni čudno ne eno in ne drugo. To sem omenila izključno zato, ker se konstantno pojavljajo teme o seksu, kjer nekdo svoja prepričanja predstavlja kot nezmotljiva in edina prava.
Forum je zaprt za komentiranje.