Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sem lačna, šunke potice in pirhov ni, hrana za muce gre h koncu

Sem lačna, šunke potice in pirhov ni, hrana za muce gre h koncu

Paaa, iskreno… pomagam, ko lahko.

Stil pisanja me je popolnoma odbil, tezko in trdo delam, ampak glede na zapis, je to najmanj moja dolzost.

Prosim, hvala, neke osnovne komunikacijske vescine za zacetek.

200€ za hrano za premostitev do penzije, prosim, Wolt vsak dan al kaj

Odgovor na objavo uporabnika
takle, 21.04.2025 ob 07:31

A ste lahko še bolj žleht? V času praznikov? Res znate pokazati empatijo. Če ne želite pomagati, bodite vsaj tiho. Jaz lahko povem, da ta gospa res živi v revščini. Zdaj, če mislite da nateguje, bo nategnila le tistega, ki bo kaj dal, ne razumem, zakaj vas to toliko matra? Potrebujete tudi vi par piksen za mačke, eno vrečo briketov, en persil, mal domačih klobas, kako kilo moke in jajca? Povejte, v sredo popoldan vam lahko dostavim, če je taka kriza.

Ne spravljate pa človeka, ki je že tako v stiski, še bolj na dno. Za tri, štiri kave kar je prosila, res malo nespretno, boste naklofali par strani, pa samo tolkli po njej.

Namesto da ji pripelješ nekaj drobnarij ali konzerv, ji raje pomagaj tako, da skupaj izpolnita dokumentacijo za varstveni dodatek, socialno pomoč in izredno socialno pomoč.

Pa RKC in Karitas in ostali so tudi drugje, ne samo v Ljubljani.

takele praznoglavce, 21.04.2025 ob 09:21

ne, 21.04.2025 ob 07:55

Anonimno 5197, 20.04.2025 ob 20:07

ne, 20.04.2025 ob 19:09

Anonimno 8622, 20.04.2025 ob 18:46

Kajni, 20.04.2025 ob 12:34

lačna upokojenka, 20.04.2025 ob 11:44

Sem inv upokojenka, imam 430 evrov pokojnine. Več sem lačna, sita nisem nikoli. Imam tudi muce in hrana za živali se je podražila ogromno. Nekaj, kar sem lahko dobila socialnih transferjev, sem dobila in to je vse. Dobim manj penzije kot cigani socialne, ki nikoli niso nič delali, jaz pa delala bolna 25 let. Poznam , da boste tukaj sedaj kritizirali, a za internet pa imaš pa pojdi na zvezo prijateljev mladine pa na uno in to društvo. Imam znanca, ki mi pomaga, da gre z avtom po nakupih in še kaj, je tudi inv upokojen. Probali smo že vse, obrnili smo se že na vsa društva, enkrat so eni celo dali, potem pa rečejo nimamo.Zveza prijateljev je dejala, mi dajemo samo za družine in otroke, na karitas v lj po tisti paket za 10 evrov, bencin pa znanca košta 20 in tudi nima denarja za bencin.  Itak vi to beroči ne verjamete, sita vrana lačni ne verjame.  Kar jaz rabim je, da mi darujete denar na trr ali v obliki hrane zame in za muce osebno prevzem znanec okolica lj. Bom dala njegov mail, ker jaz se svojega zaradi tega, da me kdo ne prepozna ne upam dati JAVNO. Tudi ne svojega naslova ali drugih podatkov, če boste pripravljeni pomagati pa seveda dobite osebno v mailu podatke in dogovor o osebnem prevezmu. Če kdo misli , da gre za laž in goljufijo, forumašica z vzdevkom takle, je registrirana, je enkrat pomagala na tak način nekaj mesecev nazaj. Edina. Sicer pa tudi če bi vas ogoljufala za tistih 10 ali 20 evrov se tistim, ki imate ne pozna, je tako.Če vas 10 da po 20 evrov pa imam preskrbljeno do penzije. Za skeptike pa, osebno pred trgovino, gremo v nakup. Prijatelj znanec, jaz ne morem ker se bolna in sem komaj gibljem, s sabo pa bo imel mojo osebno. Je dovolj to za skeptike. Hvala vnaprej.
mail marjannovak afna mailfence pika com

odgovoril vam bo popoldne.

KAj ni tako, da je najnizja pokojnina 750€? Poznam upokojence ki so res dobivali pod 500€, zdaj noben manj kot 750€..

Ni res, moj mož prejema 615,00 eur pokojnine, dolga leta pa še 600,00 ni imel, pa je upokojen s polno zavarovano dobo. Invalidske pok. so pa še nekoliko nižje, se mi zdi.

Nemogoče. Za polno delovno dobo je zagotovljena penzija 750e. Nihče s polno delovno dobo v sloveniji ne dobi manj od tega. Invalidi pa dobijo varstveni dodatek. Kar bi ta gospa vedela, če bi obstajala. Ampak ker obstaja samo monček, ki očitno z osebno svoje matere nateguje kot nigerijski princ…..no tega ne ve 😀

še en ki misli da kaj ve pa ne ve nič. očitno neizobražen neuk in neveden. tako jaz mislim na podlagi bedarij ki jih piše.ne loči niti pojma invalidsko upokojen in invalid, kaj češ pol takemu pisat. za druge pa, to da je zajamčena pokojnina za polno dleovno dobo je seveda laž. odmerni odstotek ima svojo vlogo in pri minimalni plači ki je zdej cirka 900 evrov, če je 70 procent pa serveda ni je pol 7 krat 9 je 63 se pravi 630 evrov. bom napisal pa še posebej za bedake , ki jih je ta forum poln. oseba ki je šla v invalidsko penzijo 10 let nazaj in ne gre za kmeta pa take bedarije k jih kle pišete, delal v javnem zavodu recimo mu varnostnik je dobil kot invalidski upokojenec s 20 leti delovne dobe, to je moj znanec, 270 evrov penzije. z zakonom ki ga je predlagal miha kordiš pred nekja leti so mu njemu in vsem inv upokojenim ki so delali dvignili penzijo na 400 evrov, takrat s eje sušnik iz zdusa bunil, češ kdo bo še delal, ni pa omenil ciga…ki dobijo dvakrat več sociale za nič dela, no takrat je šla penzija na 400 in pol s tistimi minimalnimi povišicami je prišel na sedanjih 430 tam nek evrov. ti ki to bereš oz večin vas ki to berete ste navadni bedaki in sodrga da ni večje.

Njej mož ni invalidsko upokojen, trdi da je upokojen s polno delovno dobo. Torej ima zagotovljeno penzijo najnižjo in je nemogoče da dobi manj. Toliko o nerazgledanosti in zmožnosti branja.

Da nekdo verjame, da neka starejša ženska doma na internetu visi in prosjači….no sem vam kar malo fouš naivnosti. 10% dohodka da za internet ja. In potem na monu visi. Ne preveri da ji pripada dodatek do minimalne plače. Laže da ji ne pripada pomoč RK ipd.. Ljudje ste resno tako naivni da res ni.

ima vlada najraje , ena in druga.

saj golob je reku, da bodo VSI, še posebni tisti z bivšega najnižjega razreda J, če sem prav napisala, dobili večjo plačo. Gospa Errika, jo poznaš mogoče, tista izkušena in prefrigana gospa iz trenj, ki je trn v peti enim in drugim, je pa Z DOKAZI PRED TV KAMERO Z IZPOVEDJO PRIČ, DELAVK V KUHINJI DOKAZALA, DA JIH JE VEČ KOT POL DOBILO CELO 150 EVROV MANJ PLAČE KOT DOSEDAJ. Kako je financ minister cvilil pred tem, da gre za manipulacijo, ko ga je gospa Erika z dokazi postavila pred desjtvo je utihnil, kot stara kur…. Toliko o tvoji minimalni pokojnini. Mnogi z polno delovno dobo dobivajo manj, kot ti pišeš da je , to ti je tudi napisala ena gospa v odgovoru in zdej ti teoretik praviš , da njen mož dobi 800 evrov, njemu pa na izpisku piše 600, kaj je pol blesav da ne zna cifre prebrat.

a v to tud verjameš da če se boš me dnevernike z bombo vrgel da te bo pri svetem petru čakalo 100 devic

Mu za preživnino nezakonskega froca trgajo 🙂

Ali pa za kredit, da ljubico razvaja 🙂

NIHČE S POLNO DELOVNO DOBO NE DOBI MANJ KOT 781,94 evrov. DO CENTA!

no, je kar veliko tega …ampak takšni imajo -varstveni dodatek ! le tega se podaljšuje na cca šest mesecev in nato se da spet vlogo, ni to nekaj trajnega . skozi se rabi dokazovat finančne razmere . ni lahko, gre pa s tem varstvenim dodatkom malo lažje. zakaj se gospa ne posluži te opcije ? glede hrane ,je tudi opcija ,da ji dostavijo iz vrtca, šole, doma upokojencev , je ceneje in plača mesečno , se pravi nek zagarantiran dnevni topli obrok ? in mogoče obdrži samo eno mačko, za družbo ,le to bi zmogla hranit-ne vemo koliko ima sploh mačk ? kaki finančnik ji pomaga razporedit in naredit plan jedilnika, kupovanje na akcijah…recimo- se kupi celi piščanec in razkosa porcijsko …v skrinjo, imaš en dan obaro ali juho, riž s piščancem-rižoto, pohano, paprikaš za dvakrat…za eno osebo prehranit ni težko…težje je ,če so mali otroci, najstniki…ker kot vidimo ima avtorica stalne finančne težave, nekako se ji ne umiri situacija, da ne bi bila odvisna od dobrodelnosti…recimo ker težko pridejo že familije z otroci , kateri rabijo še vmes malice, kaki sir s kruhom, sadje, skutko, jogurt…starejši ne rabijo toliko kalorij več. zato je fajn načrt -kaj se bo jedlo in se tega držat. plan, načrt, jedilnik, finance razdelit, .kupit na akciji, razdelit, razkosat, razrezat ,skrinja ..da ni enkrat – jastog pa torte …ima se može se… drugič pa ni za burek -kot pravijo. tko, da po pameti z denarjem in varstveni…brez zamere, amen .

res je, če ne narediš neki plan jedilnika, sploh v teh cajtih te nese …pa akcije spremljat, popuste…kupiš akcijsko, razpalceliraš po planu kaj se bo jedlo za par dni, skrinja in jemlješ ven…sezonsko, …mi smo sicer familija  z otroci in če se ne bi zrajtali in delali plan za jest ,bi tudi tanko piskali, pa smo zaposleni, da ne bo pomote…,če bi pa kar kupovali neki …ne bi zneslo. pa osnovne sestavine, dnevno skuhat , potem za dvakrat, zamrznit, za samske je to še lažje …avtorica pravi, invalidska, težko se giba…koliko si lahko kuha, …alibi ji dostavljali obroke .., kakšno sobivanje s kom, dso ….ne vemo podrobno kako je…rabi pa najbrž uredit razmere za stalno, da ne bo skozi v negotovosti …kakšne so možnosti, da ji kdo svetuje za dolgoročno rešitev …, da ne bo primorana po forumu  vsakokratno se izpostavljat pa to …

New Report

Close