Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sem prestar za harmoniko?

Sem prestar za harmoniko?

Star sem 25 let in sem dobil željo da bi se naučil en inštrument in sicer harmoniko. Nevem zakaj, vendar bi. Ne vem kako se lotiti, a je še sploh časa dovolj da se kaj naučim hehe?

Lep večer, Matevž

Motorika je malce počasnejša, ampak volja pa večja, tako da kar! Le malo več boš plačeval za zasebno učenje, ker glasbene šole so za otroke subvencionirane. Sodelavec je začel pri tridesetih, je dobil harmoniko za okrogli rojstni dan

govedino, zakaj ne raje klarinet?

Nisi. Spodobno se lahko naučiš v cca 2h letih. Za na veselico bo glih prav za koncert žal ne.

Če se je moj stric lahko pri 35ih začel učiti in igra še danes… ne vidim razloga da se ti ne bi.

Prestar? Ali se hecaš? Jaz sem začela lani, pa jih že zaigram nekaj čez dvajset.Komaj čakam, da pridem do Snežnega valčka! To je pač projekt korak za korakom…
Takoj jutri pokliči enega od učiteljev harmonike in začni.Super je! Jaz prav uživam in se veselim napredka.
Aja…imam še enkrat toliko kot ti…let namreč.
In ne, nisem prestara.
Čez par let bom igrala še na ohcetih…Sva s sosedo že zmenjeni…Ona bo pela, jaz pa igrala….

https://www.youtube.com/watch?v=dH5xXgJviCY

Takole bom jaz igrala čez eno leto…

Hvala vsem za vzpodbudne besede, cenim.

Bom se malo pozanimal pa se lotil počasi. Katera harmonika mi sploh ustreza pa tako.

Še enkrat lep večer, naj vam ponedeljek hitro mine jutri, Matevž.

Kako katera? Misliš diatonična ali klavirska?
Sicer si jo pa za začetek lahko izposodiš, če ne veš , ali boš dobro startal in nadaljeval ali ne.
Jaz sem si jo za začetek izposodila pri mojem učitelju harmonike.Po dveh mesecih, ko sem ugotovila, da je to – to in da napredujem, sem jo kupila in zdaj igram nanjo.Uglasitev imam B- Es -As.

http://www.pustotnik.si/index.php?option=com_content&view=article&id=250&Itemid=111

Seveda nisi prestar. Super, da se želiš še izobraževati in pridobiti dodatna znanja in veščine.

Ker je klavirska harmonika baje lažja za začetnike, bo verjetno to boljša izbira od, diatonične.
Glede velikosti pa naj ti svetuje učitelj, saj je odvisna od tega, koliko si ti sam velik. Otroci v glasbeni šoli začnejo navadno s 40 ali 48 basno harmoniko, ki ima 2 ali malo več kot 2 oktavi. Ti boš verjetno potreboval večjo. Za točno izmero pa te mora najprej videti profesor in direktno na tebi preizkusiti velikost.

Vaja dela mojstra. In če boš dosledno vadil, boš v 1 letu lahko zaigral že precej preprostih pesmic. Če boš vztrajal še dlje, pa boš po nekaj letih znal že prav lepo igrati.
Vaja in vztrajnost ter dober inštruktor.
Je pa harmonika tudi meni všeč. Zelo lepo se sliši, pa ne samo narodna glasba.

Kako lepo! Ne obremenjuj se pri teh letih, samo pojdi in uživaj!

(Odločena sem, da se grem učit bobne, ko bom šla v penzijo, resno 😉 )

Če te veseli, potem nisi nič prestar. O ostalem so ti svetovali že zgoraj. Meni se sicer zdi lažja klavirska, samo to najbrž tudi zato, ker igram klavir in el. klaviature.
Mene bolj mika saksofon sicer. Ampak bi bilo dobro prej nehat kadit :p

Odgovor na objavo uporabnika
Harmonesa, 25.06.2017 ob 19:29

Seveda nisi prestar. Super, da se želiš še izobraževati in pridobiti dodatna znanja in veščine.

Ker je klavirska harmonika baje lažja za začetnike, bo verjetno to boljša izbira od, diatonične.
Glede velikosti pa naj ti svetuje učitelj, saj je odvisna od tega, koliko si ti sam velik. Otroci v glasbeni šoli začnejo navadno s 40 ali 48 basno harmoniko, ki ima 2 ali malo več kot 2 oktavi. Ti boš verjetno potreboval večjo. Za točno izmero pa te mora najprej videti profesor in direktno na tebi preizkusiti velikost.

Vaja dela mojstra. In če boš dosledno vadil, boš v 1 letu lahko zaigral že precej preprostih pesmic. Če boš vztrajal še dlje, pa boš po nekaj letih znal že prav lepo igrati.
Vaja in vztrajnost ter dober inštruktor.
Je pa harmonika tudi meni všeč. Zelo lepo se sliši, pa ne samo narodna glasba.

Lahko vprašam katere preproste pesmice si mislo s tem kot nor račke vse najboljše al kakšnon po  dekle nekaj takega?? Prosim odgovori.

Odgovor na objavo uporabnika
Mandolina, 25.06.2017 ob 18:24

Prestar? Ali se hecaš? Jaz sem začela lani, pa jih že zaigram nekaj čez dvajset.Komaj čakam, da pridem do Snežnega valčka! To je pač projekt korak za korakom…
Takoj jutri pokliči enega od učiteljev harmonike in začni.Super je! Jaz prav uživam in se veselim napredka.
Aja…imam še enkrat toliko kot ti…let namreč.
In ne, nisem prestara.
Čez par let bom igrala še na ohcetih…Sva s sosedo že zmenjeni…Ona bo pela, jaz pa igrala….

Ti povem, da če imaš talent, si v treh mesecih za na oder. Igram violino, posluh odličen, vsak inštrument, ki se ga naučim, sem v treh mesecih za na oder, ne govorim o obvladanju inštrumenta kot virtuoz. Kako kitaro npr. akordi, to se v 15 minutah eno skladbico naučiš, v tednu dni ti je vse jasno, ne boš pa v 3 mesecih solo kitarist za dol past. Harmonika po mojem te osnovne skladbe z nekaj akordi, lahko znaš res hitro. Pa vem da mi je nekdo omenil, da se njena 86 letna babica uči klavir ali celo neko godalo, ne spomnim se kaj. Moj prijatelj, star 65 se uči iz nule klavir in v treh mesecih res dobro igra. Za nek mali koncertek za božič sorodnikom mislim. Ne za na oder Cankarjevega, ne narobe razumet.

Skratka, ti se kar loti.

Ampak ne govedine. Raje tole: https://www.youtube.com/watch?v=8YdVXHwYomM

Svetujem pri nakupu diatonicne, tudi popravljam, pa naucim te.

Vesel oce

New Report

Close