Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sem proti davku na nepremičnine, pa nimam nič

sem proti davku na nepremičnine, pa nimam nič

Imam odraslega sina, ki je z ženo najemnik. Če bo ta zakon uveden, jima bodo zvišali najemnino za kakih 200 € na mesec, da bodo davek not prinesli. Že zdaj komaj gre, potem pa ne bosta mogla več plačevati. Da o tem, da bi imeli otroka, niti ne sanjata. Naj se preselita v otroško sobico pri nas v stanovanje?

Kredita ne moreta vzeti, jima ga nobena banka ne da, ker ona ni zaposlena za nedoločen čas.

Kakšna je to poteza vlade, da višjo kot najemodajalec nabije najemnino, manj plača dejansko davka!!!??? Samo svoje riti hočejo napolnit, briga jih za najemnike.

Ma za ta zakon so samo tisti ki imajo samo eno nepremičnino ki jo zdaj mastno odplačujejo banki. Proti so vsi, ki imajo vsaj eno dodatno nepremičnino, najemniki, tisti ki živijo v bajti večji od 160 kv, tisti, ki bodo v kratkem kaj podedovali…

Brez veze paničarite, ker zakon ne bo nikoli šel skozi.

Kolega živi v mansardi pri starših. Sta z ženo šparala, da bi šla na svoje, to mansardo so mislili oddajat. Zdaj pa pravi, da bo videl, kako bodo potekale zadeve, se bodo še kako leto stiskali v mansardi, dokler ne vidi kaj bo s to vlado. Tudi on je proti temu davku!

Zgleda da pojma nimas o ekonomiji. slovenija je ena redkih drzav ki nima davka na nepremicnine pa se ta bo dokaj nizek in nepremicnina v kateri zivis ne bo obdavcena. Ja zal mi je za mlade, ki ne morejo do lastne nepremicnine. Tukaj bi motala drzava sama morala nuditi kredite z zelo nizko obresno mero pod drugacnimi pogoji.

Odgovor na objavo uporabnika
hmmmm, 25.12.2024 ob 07:19

Ma za ta zakon so samo tisti ki imajo samo eno nepremičnino ki jo zdaj mastno odplačujejo banki. Proti so vsi, ki imajo vsaj eno dodatno nepremičnino, najemniki, tisti ki živijo v bajti večji od 160 kv, tisti, ki bodo v kratkem kaj podedovali…

Brez veze paničarite, ker zakon ne bo nikoli šel skozi.

Kolega živi v mansardi pri starših. Sta z ženo šparala, da bi šla na svoje, to mansardo so mislili oddajat. Zdaj pa pravi, da bo videl, kako bodo potekale zadeve, se bodo še kako leto stiskali v mansardi, dokler ne vidi kaj bo s to vlado. Tudi on je proti temu davku!

Tudi ti s kreditom za nepremicnino pridejo na vrsto za davek!

Ljudje se ne zavedajo, da je tole le zacetek, ker ko enkrat zacnejo z obdavcitvami lastnine, ki si jo kupil in placal vse davke ob nakupu, ni nobene meje vec!

Temu davku bo sledilo obdavcenje  vsake nepremicninske lastnine, potem pa premicne lastnine, vsak lastnik avtomobila bo placeval davek na avto, zakamufliran v trajnostni in eko prispevek, takoj za njim pa davek na elektricne aparate, ki jih imamo vsi doma in upamo le, da ne pride do davka na meso in zelenjavo, ki jo bomo pojedli!

Saj vidite in slisite, kaj vse se govori in v katero smer gredo ti trendi, kaj vam ni jasno?

Anonormnaaaassss, 25.12.2024 ob 07:22

Zgleda da pojma nimas o ekonomiji. slovenija je ena redkih drzav ki nima davka na nepremicnine pa se ta bo dokaj nizek in nepremicnina v kateri zivis ne bo obdavcena. Ja zal mi je za mlade, ki ne morejo do lastne nepremicnine. Tukaj bi motala drzava sama morala nuditi kredite z zelo nizko obresno mero pod drugacnimi pogoji.

In v tujini je pa prav, da je obdavcena lastnina, za katero si ze placal davek?

Zakaj iz te tujine ne kopiramo tudi kaj dobrega? Recimo otroski dodatek enak za vse, kot je v Avstriji ali avstrijski zdravstveni sistem? Zakaj ne kopiramo Norveske, ki je svetlobna leta pred nami kar zadeva ugodno zivljenje drzavljanov? Zakaj ne kopiramo Norveske, ko politik odstopi, ko naredi kaj narobe, pa niti ni kriminal?!

“Ma za ta zakon so samo tisti ki imajo samo eno nepremičnino ki jo zdaj mastno odplačujejo banki”

Če bo res vrednost nepremičnin padla bo problem za vse kateri imajo hipoteko, ker bo hipoteka podcenjena in bodo banke zahtevale višje zavarovanje kredita.

Ta davek je dober samo ta Goloba. Kratko bodo potegnili najemniki in lastniki stanovanj. Denar bo šel za preseravanje te vlade.

Vsi strokovnjaki si proti takemu davku, ker bo za sabo povlekel marsikaj slabega. Kako nam je pokvaril praznike..

Najmemine bi morale biti PROGRESIVNO OBDAVČENE!!

Kdor zviša najemnimo, bo placal tudi VIŠJI davek, ne 25%, kot je zdaj, ampak, recimo, 35%, in če bo še višal, pa 45% in tako dalje!

Izkoreniniti je treba POGOLTNOST nepremičninarjev, ki bi radibrez dela samo od najemnin živeli!!! Prasci!!!

Gigi703, 25.12.2024 ob 07:42

Ta davek je dober samo ta Goloba. Kratko bodo potegnili najemniki in lastniki stanovanj. Denar bo šel za preseravanje te vlade.

Vsi strokovnjaki si proti takemu davku, ker bo za sabo povlekel marsikaj slabega. Kako nam je pokvaril praznike..

Vsi strokovnjaki, daj ne trobezlaj!

Strokovnjaki??? Vsi tisti, ki so do zdaj živeli od ZASTONJ DOBIČKOV!!! Imeli bi vse, plačali nič!!!

Nujno je treba priviti vse, ki hrčkajo nepremičnine, še posebej pa parazite na najemninah!!! Nujno je treba MOČNO OBDAVČITI VSAKO VIŠANJE NAJEMNIN!!!

Vlada je obljubila ne vem koliko novih stanovanj….in kje so sedaj ta stanovanja? Ker so nesposobni so šli po liniji najmanjšega truda…nabili bomo davke da bodo ljudje prisiljeni prodati, kar so si ustvarili oz podedovali.

Država oz občine naj dajo zemljišče in se naredi neka normalna  stanovanja ter zgradijo tudi s pomočjo s samoprispevkom tako kot včasih. Sedaj se pa zemlja proda podjetjem ki gradijo “nadstandardna ” stanovanja in nabijajo cene.

Nujno je treba priviti vse, ki hrčkajo nepremičnine, še posebej pa parazite na najemninah!!! Nujno je treba MOČNO OBDAVČITI VSAKO VIŠANJE NAJEMNIN!!!

Vlada je predstavila sistem….višja ko je najemnina manj dodatnega davka bo lastnik plačal oz nič.

Tudi podnajemniki bodo na slabšem kot so bili, saj se bodo, z uvedbo tega davka, najemnine povišale.

Kdor je lastnik stanovanja ga je pošteno plačal, tudi davke in vse ostalo… Mislim, da lahko postavi tudi svojo ceno, če oddaja dodatno stanovanje. Tu že od nekdaj velja.    ponudba in povpraševanje .  Seveda bodo šle najemnine gor.

Pa milijarde, ki jih imajo Slovenci na bankah, tudi kar naprej omenjajo. Zelo jih muči, kako pobrati ta denar. Te milijarde so seštevek vseh vlog, verjetno pa bi oni radi pobrali vsem, npr. nekomu, ki ima par tisoč, ki jih je privarčeval.

Že zdaj velja davek na 2. nepremičnino, le izvajajo ga ne oz. premalo. Ga plačujem. Očitno premalo not prinese.

Moja analiza stanja:

PV je narcisoidni brezhrbteničar. Do tega položaja se je prišlepal skozi službe v državnih podjetjih, ki jih je dobil po fotrovi zaslugi. Zaradi svojega značaja se je obkrožil s kimavci, vsak, ki mu nasprotuje, odleti. Po drugi strani je ponižen do EU in leze v rit vsem, ki so kakorkoli nad njim. Ne pozabite, da je davek na nepremičnine od Slovenije zahteval OECD. Toda slinasti Golob je hotel biti še bolj priden od pridnih, zato ga hoče naviti na to stopnjo, da ga bodo na višji ravni pohvalili in opazili. Ob podpori Boštjančiča, ki je s trdim delom v stečaj pripeljal že tri velika podjetja.

Sicer pa je to šele začetek. Dobro poslušajte med vrsticami Vrečkovo (mimogrede, kaj ima sploh kulturna ministrica za govoriti o financah??):

https://x.com/i/status/1871543540842410455

“… in tretji pa je obdavčitev premoženja”.

Vse bodo obdavčili. Ker levi znajo živeti samo od vašega denarja, in tega hočejo čimveč, da se lahko oni preseravajo.

To ni res. Slovenija ze ima davek na nepremicnine, samo ga ne zaračunavajo vse občine.

pa NUSZ.

Imam odraslega sina, ki je z ženo najemnik. Če bo ta zakon uveden, jima bodo zvišali najemnino za kakih 200 € na mesec, da bodo davek not prinesli. Že zdaj komaj gre, potem pa ne bosta mogla več plačevati.

Davek od oddajanja se bo odštel od davka na nepremičnino, v marsikaterem primeru tudi pokril, tako da tisti, ki oddajajo, pogosto ne bodo plačali več davka kot zdaj.

Bistveno več bodo plačali tisti, ki imajo prazno. Kar jih bo motiviralo, da ali oddajo ali prodajo, zvišala se bo ponudba nepremičnin, zaradi te večje ponudbe bo tvoj sin lahko šel k drugemu najemniku ali pa nepremičnino celo kupil, ker vsako zvečanje ponudbe ceno zniža.

pridejo na vrsto, 25.12.2024 ob 07:30

In v tujini je pa prav, da je obdavcena lastnina, za katero si ze placal davek?

Zakaj iz te tujine ne kopiramo tudi kaj dobrega? Recimo otroski dodatek enak za vse, kot je v Avstriji ali avstrijski zdravstveni sistem? Zakaj ne kopiramo Norveske, ki je svetlobna leta pred nami kar zadeva ugodno zivljenje drzavljanov? Zakaj ne kopiramo Norveske, ko politik odstopi, ko naredi kaj narobe, pa niti ni kriminal?!

@pridejo na vrsto točno to kar pišeš, z vsem se strinjam…

In tukaj v tem primeru je pa se toliko večji absurd, da imamo standard in plače krepko nižji kot Evropa, davek bi bil pa parkrat višji …

Pri nas imamo samo cene in davke evropske, plače pa balkanske…. In to tako ne bo šlo. Ljudi bodo spravili na kant ..

Že samo to napoved poglejmo   kar v enem tednu se jim Huronsko mudi sctem davkom se pravi pobrati denar… Medtem ko tista druga polovica zvišati neto plače pa ni tako dorečena in hitra v njihovih planih .. pa še tisto kar lahko vidimo je po izračunu plačo ti bodo dvignili na letni ravni za 500 e, davka boš plačal pa 2000+ … Tu se vidi koliko več hočejo pobrati…

Vlada je predstavila sistem….višja ko je najemnina manj dodatnega davka bo lastnik plačal oz nič.

Sem najemodajalec v MB. Če meni zdaj obdavčijo nepremičnino z 1,5 % glede na GURS vrednost in mi odštejejo davek od oddajanja, kolikor ga zdaj plačam glede na najemnino, sem na istem kot zdaj. Manj od nič davka pa ne morem plačat.

Mogoče so primeri, ko ni tako, tam bodo pa lepo popravili GURS vrednost, da bo tako, če hočejo, da bo imelo tak efekt kot želijo.

ekonomist7, 25.12.2024 ob 08:35

Imam odraslega sina, ki je z ženo najemnik. Če bo ta zakon uveden, jima bodo zvišali najemnino za kakih 200 € na mesec, da bodo davek not prinesli. Že zdaj komaj gre, potem pa ne bosta mogla več plačevati.

Davek od oddajanja se bo odštel od davka na nepremičnino, v marsikaterem primeru tudi pokril, tako da tisti, ki oddajajo, pogosto ne bodo plačali več davka kot zdaj.

Bistveno več bodo plačali tisti, ki imajo prazno. Kar jih bo motiviralo, da ali oddajo ali prodajo, zvišala se bo ponudba nepremičnin, zaradi te večje ponudbe bo tvoj sin lahko šel k drugemu najemniku ali pa nepremičnino celo kupil, ker vsako zvečanje ponudbe ceno zniža.

Davka placam cca 1600€, ce hocem, da mi ostane enako od najemnine, jo bom morala povistat, da bo davek od oddaje in davek na nepremicnine cca 3.500€, torej bo najemnina visja za 200-300€, ne vem se, bom morala preracunat.

Trenutno oddajam za 200-300€ nizjo najemnino, kot je na trgu, torej ko bodo vsi povisali, bom se vedno imela nizjo najemnino.

sem najemodajalec, 25.12.2024 ob 08:43

Sem najemodajalec v MB. Če meni zdaj obdavčijo nepremičnino z 1,5 % glede na GURS vrednost in mi odštejejo davek od oddajanja, kolikor ga zdaj plačam glede na najemnino, sem na istem kot zdaj. Manj od nič davka pa ne morem plačat.

Mogoče so primeri, ko ni tako, tam bodo pa lepo popravili GURS vrednost, da bo tako, če hočejo, da bo imelo tak efekt kot želijo.

Jaz oddajam v Lj podedovano več kot 100let staro stanovanje  v katerem je oprema stara 60 let za 800€. GURS mi ga je ocenil 300.000€ torej bi moral imeti najemnino 1500€?

Tudi jaz sem bil mlad 20 let nazaj pa sem moral kar kredit vzet na 20 let za stanovanje. Noben mi ni dal nekih ugodnosti. Je bilo nekaj odrekanja, vozil star avto …ne pa danes ko se preseravajo z avti za 40k na leasing, nosili bi znamke, potovali bi in še imeli svoje stanovanje.

Te razvajene generacije so vse dobile od spredaj in od zadaj na lepe oči.

Golob je pa razočaral na polni črti že zdavnaj. Ideje o davkih so pa samo še žebelj v njegovo politično krsto. Enako velja za Levico in SD.

Bomo pa šli na desno na naslednjih volitvah. Da se spet malo obrne. Svobodo, Levico in SD je treba pustiti pred vrati parlamenta!

prej, 25.12.2024 ob 08:50

Jaz oddajam v Lj podedovano več kot 100let staro stanovanje  v katerem je oprema stara 60 let za 800€. GURS mi ga je ocenil 300.000€ torej bi moral imeti najemnino 1500€?

Izračun: 800 x 12 = 9600, davek 25% = 2400

Novi davek: 300.000 x 1,5% = 4500

4500-2400 = 2100, deljeno z 12 meseci = 175

Za toliko moraš zvišat najemnino, da boš na istem.

1250 € moraš imet. Če boš našel koga, da bo to plačal, ne vem, zakaj nimaš zdaj.

Če ne boš našel nikogar, boš pa moral pokriti celih 4500 € letno davka sam. Če ti je to bolj všeč.

New Report

Close