sem proti davku na nepremičnine, pa nimam nič
Anonimno 6559, 25.12.2024 ob 08:34
Moja analiza stanja:
PV je narcisoidni brezhrbteničar. Do tega položaja se je prišlepal skozi službe v državnih podjetjih, ki jih je dobil po fotrovi zaslugi. Zaradi svojega značaja se je obkrožil s kimavci, vsak, ki mu nasprotuje, odleti. Po drugi strani je ponižen do EU in leze v rit vsem, ki so kakorkoli nad njim. Ne pozabite, da je davek na nepremičnine od Slovenije zahteval OECD. Toda slinasti Golob je hotel biti še bolj priden od pridnih, zato ga hoče naviti na to stopnjo, da ga bodo na višji ravni pohvalili in opazili. Ob podpori Boštjančiča, ki je s trdim delom v stečaj pripeljal že tri velika podjetja.
Sicer pa je to šele začetek. Dobro poslušajte med vrsticami Vrečkovo (mimogrede, kaj ima sploh kulturna ministrica za govoriti o financah??):
https://x.com/i/status/1871543540842410455
“… in tretji pa je obdavčitev premoženja”.
Vse bodo obdavčili. Ker levi znajo živeti samo od vašega denarja, in tega hočejo čimveč, da se lahko oni preseravajo.
amen na to….tocna analiza goloba in njegove nore falange
sem najemodajalec, 25.12.2024 ob 08:57
Jaz oddajam v Lj podedovano več kot 100let staro stanovanje v katerem je oprema stara 60 let za 800€. GURS mi ga je ocenil 300.000€ torej bi moral imeti najemnino 1500€?
1250 € moraš imet. Če boš našel koga, da bo to plačal, ne vem, zakaj nimaš zdaj.
Če ne boš našel nikogar, boš pa moral pokriti celih 4500 € letno davka sam. Če ti je to bolj všeč.
Najemnike imam že nekaj let in takrat smo se za tako ceno zmenili. Stanovanje sem dobil zastonj v njega ne vlagam do sedaj nič. Jaz sem bil zadovoljen z denarjem, ki pade z “lufta” najemniki pa tudi.
Zgleda da bom moral bolj podjetniško razmišljat.
Ja, boš moral razmišljat, da boš zdaj moral kokurirat tudi nekaterim izmed tistih, ki se jim ne bo več splačalo stanovanja imet praznega in ga bodo dali na voljo. Ker njih bo ta davek oskubil.
Če boš dobil najemnike za 1200 €, da boš čisto na istem, super. Če jih ne boš, boš pa še sam cel davek pokrival.
Začela se bo malo večja borba lastnikov za najemnike.
Anonimno 6559, 25.12.2024 ob 08:57
prej, 25.12.2024 ob 08:50
sem najemodajalec, 25.12.2024 ob 08:43
Vlada je predstavila sistem….višja ko je najemnina manj dodatnega davka bo lastnik plačal oz nič.
Sem najemodajalec v MB. Če meni zdaj obdavčijo nepremičnino z 1,5 % glede na GURS vrednost in mi odštejejo davek od oddajanja, kolikor ga zdaj plačam glede na najemnino, sem na istem kot zdaj. Manj od nič davka pa ne morem plačat.
Mogoče so primeri, ko ni tako, tam bodo pa lepo popravili GURS vrednost, da bo tako, če hočejo, da bo imelo tak efekt kot želijo.
Jaz oddajam v Lj podedovano več kot 100let staro stanovanje v katerem je oprema stara 60 let za 800€. GURS mi ga je ocenil 300.000€ torej bi moral imeti najemnino 1500€?
Izračun: 800 x 12 = 9600, davek 25% = 2400
Novi davek: 300.000 x 1,5% = 4500
4500-2400 = 2100, deljeno z 12 meseci = 175
Za toliko moraš zvišat najemnino, da boš na istem.
Davek na nepremične je predviden za neizkoriščene prazne primerke.
Anonimno 8834, 25.12.2024 ob 09:48
Davek na nepremične je predviden za neizkoriščene prazne primerke.
Trenutni predlog je drugačen.
Pa tisti izračun zgoraj je napačen. 175€ je če bi se zmenil da mi dajo najemniki na roko. Če bi hotel uradno 175€ dobiti notri bi moral 175×4–700€
Zgleda da bo treba novo pogodbo namest 800€ narediti za 400€, 400 pa na roke da malo omilimo to vladno pogruntavščino.
NAJEMNINA JE TATVINA!!!, 25.12.2024 ob 07:48
Gigi703, 25.12.2024 ob 07:42
Ta davek je dober samo ta Goloba. Kratko bodo potegnili najemniki in lastniki stanovanj. Denar bo šel za preseravanje te vlade.
Vsi strokovnjaki si proti takemu davku, ker bo za sabo povlekel marsikaj slabega. Kako nam je pokvaril praznike..
Vsi strokovnjaki, daj ne trobezlaj!
Strokovnjaki??? Vsi tisti, ki so do zdaj živeli od ZASTONJ DOBIČKOV!!! Imeli bi vse, plačali nič!!!
Nujno je treba priviti vse, ki hrčkajo nepremičnine, še posebej pa parazite na najemninah!!! Nujno je treba MOČNO OBDAVČITI VSAKO VIŠANJE NAJEMNIN!!!
Nizanje najemnin se lahko uredi samo z dovolj veliko ponudbo javnih stanovanj… Tako bo guzva na najemnem trgu usahnila. Samo država denarja za javna stanovanja ne bi dala ampak bi stanovanjsko problematiko reševala s privat lastnino in pogoltnosti za denarjem, to se bo pa vedno prevalilo na najemnike
Zakon, 25.12.2024 ob 09:13
A ni davek na prazne nepremičnine? Zakaj bi nekomu dvigovali najemnino? Ne razumem v čem je probkem?
Davek je na vsako 2., 3., 4. itd. nepremičnino. Če je ta prazna (npr. vikend ali otroci), se davek plača v celoti. Če je zasedena z najemnikom, se od davka za nepremičnine odšteje davek za oddajanje in se plača razlika do polnega davka na nepremičnine. Če je najemnina dovolj visoka, da je davek na oddajanje enak (ali višji) od davka na nepremičnine, potem se davek na nepremičnine izniči.
Kaskada, 25.12.2024 ob 10:31
Neki mi ni čist jasno….v vsakem primeru boš plačal državi za oba davka skupaj polni davek na nepremičnino, ne glede na najemnino. Npr.ce bo davek na nepremičnino 1.800 – 1.300 davek na najemnino, ostane 500. Torej plačaš 500 davka na nepremičnino in se 1.300 na najemnino in je to spet skupaj 1800.
Če oddajaš imaš zaslužek. Si v plusu. Kaj ni jasno?
Gre samo za še naslednjo stopnjo ropanja delovnih in ustvarjalnih Slovencev. Gotovo je samo to, da bo Golob s tem:
1. povečeval trošenje države in še naprej zaposloval dodatne mešalce megle in marksiste,
2. še bolj futral škodljive nevladnike in samoproglašene kulturnike,
3. še bolj razvajal socialce in povečeval socialne pomoči, da ja res ni treba iti delat,
4. še bolj spodbujal naseljevanje muslimanov, posebej Albancev, ki prihajajo v Slovenijo na socialni turizem in razplod,
5. za postavko 4. zgradil še več socialnih stanovanj.
Evo, ustvarjalni Slovenci pa smo sužnji, ki nam levaki plenijo premoženje, da financirajo vse te orgije po zgornjih točkah.
Ali vete, 25.12.2024 ob 10:38
Če imam v drugi nepremičnini noter otroka, kjer je prijavljen in mi seveda ne plačuje najemnine, bom morala vseeno placat davek? Torej morem z otrokom narediti najemno pogodbo? Kako je v tem primeru?
Seveda. Še za vsako žepnino bo zabita fuknjena čreda morala plačati davek mafiji.
nisem za, 25.12.2024 ob 07:13
Imam odraslega sina, ki je z ženo najemnik. Če bo ta zakon uveden, jima bodo zvišali najemnino za kakih 200 € na mesec, da bodo davek not prinesli. Že zdaj komaj gre, potem pa ne bosta mogla več plačevati. Da o tem, da bi imeli otroka, niti ne sanjata. Naj se preselita v otroško sobico pri nas v stanovanje?
Kredita ne moreta vzeti, jima ga nobena banka ne da, ker ona ni zaposlena za nedoločen čas.
Kakšna je to poteza vlade, da višjo kot najemodajalec nabije najemnino, manj plača dejansko davka!!!??? Samo svoje riti hočejo napolnit, briga jih za najemnike.
Ja imate visoko ocenjeno nepremičnino. Večji del se jim izide na 0 ( razlika med davkom na premoženje in davkom na oddajo v najem), verjetno pa to ni mogoče v prestolnici.
Ker hočete obdržati isto višino najema, je to to, kar se je že izpostavljalo iz moje strani.
Vendar priznajte, do zdaj niste odvedli davka Fursu, ker ga ni skoraj nihče, blefirate pa vsi enako da ja, no brez veze, čeprav ste ga najemniku zaračuali in vsa dolga leta goljufali državo + najemnika.
Ker hočete ceno najema obdržati, je logična posledica, da morate najemnino povišati.
Drzava je k …* s temi zakonom, ker šciti samo najemodajalca. Ñajemnika bo stisnila pa v kot do bridkega konca.
Vsem najemodajalcem bi morala izstavljati račune za najem posebna institucija, ki bi urejala sorazmerje med najemnikom in najemodajalcem ter tako koregirala najemniški trg, sicer naj drzava o tem zakonu sploh ne razmišlja. Absolutno bi morali vsi odgovorni poslanci biti proti sprejemanju tega zakona, v kolikor ne bo vlada tega zakona temeljito obdelala in postavila za pravilno izvajanje tega zakona ustrezno institucijo.
pridejo na vrsto, 25.12.2024 ob 07:30
Anonormnaaaassss, 25.12.2024 ob 07:22
Zgleda da pojma nimas o ekonomiji. slovenija je ena redkih drzav ki nima davka na nepremicnine pa se ta bo dokaj nizek in nepremicnina v kateri zivis ne bo obdavcena. Ja zal mi je za mlade, ki ne morejo do lastne nepremicnine. Tukaj bi motala drzava sama morala nuditi kredite z zelo nizko obresno mero pod drugacnimi pogoji.
In v tujini je pa prav, da je obdavcena lastnina, za katero si ze placal davek?
Zakaj iz te tujine ne kopiramo tudi kaj dobrega? Recimo otroski dodatek enak za vse, kot je v Avstriji ali avstrijski zdravstveni sistem? Zakaj ne kopiramo Norveske, ki je svetlobna leta pred nami kar zadeva ugodno zivljenje drzavljanov? Zakaj ne kopiramo Norveske, ko politik odstopi, ko naredi kaj narobe, pa niti ni kriminal?!
Saj si videl pri Levici, kako so se repenčili v opoziciji, ko je Asta Vrećko nezakonito izplačala nagrado Svjetlani Makarović in to je računsko sodišče reklo, ne jaz, seveda visokointegritetena članica Levice niti razmišljala ni o odstopu, ampak se ga oklepa kot šimpanzek svoje mamice.