Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sem proti davku na nepremičnine, pa nimam nič

sem proti davku na nepremičnine, pa nimam nič

Odgovor na objavo uporabnika
Julij Cezar, 25.12.2024 ob 09:09

Anonimno 6559, 25.12.2024 ob 08:34

Moja analiza stanja:

PV je narcisoidni brezhrbteničar. Do tega položaja se je prišlepal skozi službe v državnih podjetjih, ki jih je dobil po fotrovi zaslugi. Zaradi svojega značaja se je obkrožil s kimavci, vsak, ki mu nasprotuje, odleti. Po drugi strani je ponižen do EU in leze v rit vsem, ki so kakorkoli nad njim. Ne pozabite, da je davek na nepremičnine od Slovenije zahteval OECD. Toda slinasti Golob je hotel biti še bolj priden od pridnih, zato ga hoče naviti na to stopnjo, da ga bodo na višji ravni pohvalili in opazili. Ob podpori Boštjančiča, ki je s trdim delom v stečaj pripeljal že tri velika podjetja.

Sicer pa je to šele začetek. Dobro poslušajte med vrsticami Vrečkovo (mimogrede, kaj ima sploh kulturna ministrica za govoriti o financah??):

https://x.com/i/status/1871543540842410455

“… in tretji pa je obdavčitev premoženja”.

Vse bodo obdavčili. Ker levi znajo živeti samo od vašega denarja, in tega hočejo čimveč, da se lahko oni preseravajo.

amen na to….tocna analiza goloba in njegove nore falange

Nepremičninski davek je potreben. Davek na premoženje je  nuja in praksa vseh razvitih držav. Zato ljudje ne živijo  v razvitem delu Evrope cel life samo za zidovje.  60 odstotkov jih živi v najemih.

Prav je, da se to zidovje obdavči. To podpiram.

Prekleto pa je to.  Da so prekleti oderuharji najemnin na istem kontu, kot so bili prej,  Ljubljančanom hodi do največ razlike, zato jo bodo povišali  še za 400 eur in gor.

Novi davek pomeni višje najemnine v prestolnici za 300 400 itd eur navzgor.

To ne sme in ne more biti dovoljeno.

Kako bo to Golob preprečil,  če ne z določeno Agencijo za najeme. Le preko te bi morali oddajati  vsi v vseh občinah, ki bi se jo vodilo, kot specifičen  oddelek  Fursa.

Če se hočemo vsaj malo pomakniti iz po domače Balkana  je potrebno sprejemati pravilne zakone in stati  za njimi s pravilnimi odločitvami.

Ha, fiktivne najemne pogodbe? Zakaj ze?
Zakaj v Nemciji otroc lepo placujejo najemnino starsem? Povem iz prve roke pa ne samo iz enega primera.
A v balkanski Sloveniji bi bila pa taka pogodba fiktivna?

Res imate problem. Najprej bi sprejeli nek udarni davek na nepremicnine, najemodajalci pa ostanejo na zakonodaji turske lastnine.

V kolikor bi se v Sloveniji najprej sprejel zakon, ki bi scitil najemodajalce garantiram, da bi se sprostilo vec kot 30% stanovanj, ki sedaj ostajajo prazna.

Plešite, Golobofci plešite! To ste volili ! Proti Janši  ste navijali, ki je davke znižal! Še bolj bi jih nižal! Prekleti zarukanci to imate, zdaj pa plešite!

hmmmm, 25.12.2024 ob 13:26

Kako ne, 25.12.2024 ob 11:36

beri, 25.12.2024 ob 11:27

Ali vete, 25.12.2024 ob 10:38

Če imam v drugi nepremičnini noter otroka, kjer je prijavljen in mi seveda ne plačuje najemnine, bom morala vseeno placat davek? Torej morem z otrokom narediti najemno pogodbo? Kako je v tem primeru?

Najemna pogodba z otrokom ti ne bo nič koristila, ker boš znesek davka morala plačati tako ali drugače.

Seveda bo koristila, sklenila bo najem za tržno najemnino z otrokom, najemnina se ji bo odštela od davka, otrok pa ji bo denar vrnil.

Ja no, to bo pomenilo, da bo otrok moral plačevati staršem tržno najemnino, če hočejo ostati brez davka. Saj to bo FURS takoj videl, moralo se bo plačevati prek banke, ne z gotovino. A vam bo torej otrok mesečno dajal 900 € najemnine, da ne boste plačevali davka? Fajn to.

A je problem plačat preko banke in potem dvignit gotovino in jo dat otroku nazaj?

Ja davek se iznici samo en in ne oba…placas na 2. nepremicnino in si opravicen od davka od najemnine – seveda, ce sta oba enako visoka.

A vi racunate, da se bosta oba davka iznicila?

prej, 25.12.2024 ob 08:50

sem najemodajalec, 25.12.2024 ob 08:43

Vlada je predstavila sistem….višja ko je najemnina manj dodatnega davka bo lastnik plačal oz nič.

Sem najemodajalec v MB. Če meni zdaj obdavčijo nepremičnino z 1,5 % glede na GURS vrednost in mi odštejejo davek od oddajanja, kolikor ga zdaj plačam glede na najemnino, sem na istem kot zdaj. Manj od nič davka pa ne morem plačat.

Mogoče so primeri, ko ni tako, tam bodo pa lepo popravili GURS vrednost, da bo tako, če hočejo, da bo imelo tak efekt kot želijo.

Jaz oddajam v Lj podedovano več kot 100let staro stanovanje  v katerem je oprema stara 60 let za 800€. GURS mi ga je ocenil 300.000€ torej bi moral imeti najemnino 1500€?

ha ha .to je vse kar zna ta vlada ,obdavčit starino,ki jo je treba vzdrževat ….sicer nepremične samo odnašajo,zmeraj je treba kaj vlagat ,ni konca. ČE BI BLI KAJ VREDNI ,IMAJO ZEMLJIŠČA ,NAJ ZGRADIJO STANOVANJA PO 2000 EUR ,ŠE ZASLUŽOJO ZRAVEN …MA KAJ PA ZNAJO ,ŠE BIFEJA VODIT NE….

Davek je dober to pokaže že jok in stok ljudi po forumih, ki imajo več nepremičnin. To je že deseta tema na tem forumu v parih dneh.

Edina slabost je to, da ni progresiven! Vsaka naslednja nepremičnina bi morala biti še bolj obdavčena.

Prav tako bi moral biti obdavčen prihod od prodaje nepremičnine, ki bi se z leti nižal kot je to pri delnicah, če prodaš v roku parih let je davek 50% in z leti pada v primeru, da si že lastnik ene nepremičnine.

Nepremičnine so namenjene bivanju in ne breskrbnem investiranju.

Davek bi pravtako rešeil problematiko oddajanja na črno. Saj, če bo hotel uveljavljati povračilo davka bodo morali oddati legalno in čim več bo takih nepremičnin, bodo teško lastniki najemnikom prodajali bučke “če pride inšpektor ti samo rec, da si moj prijatu, ki občasno prespi tuki pa prosim shranjij mi pošto, da pridem na vska 2 tedna pobrati in nardim krog po fletu če je vse ok.”

Stvar je preprosta na eni strani so ljudje, ki so pod Jazbinškomvim zakonom, krediti ki so jih zaradi inflacije odplačevali za par zavojev cigaret nakopičili številne nepremičnine ter špekulanti in na drugi mladino ki ima dve možnosti živeti večno na črno kot “prijatelj” latnika ki ga vsak mesec obira ali biti zapufan 40+ let in plačevati kredit 300.000€ plus obresti za 60 let staro 50m2 stanovanje.

Takšna davčna stopnja ne bo šla nikoli skozi. Bo že Ustavno sodišče razveljavilo zaradi nesorazmernosti in očitne diskriminatornosti. Sicer pa bi sledil UPOR nas, ki največ ustvarjamo in že itak plačamo ogromne davke tej državi.

Če bi bil nepremičninski davek normalen in primerljiv v davčnih stopnjah ostalim EU državam, ne rečem nič.

Ampak tole je komunistična rekvizicija v matematičnem obdobju 66 let. Ideološka poteza levakarskih idiotov na oblasti, da ploska njena škodoželjna volilna baza. Nemaniči in pridaniči. Socialkarji, škodljivi nevladniki in čefurji.

Ta drhal je nevoščljiva ustvarjalnim državljanom, ki že itak hranimo njihove lene riti.

Jaz mislim da se bomo sedaj kuhali potem pa bodo itak dali davek 0.x% in potem bomo celi srecni se strinjali….

Gutenberger, 25.12.2024 ob 16:36

Takšna davčna stopnja ne bo šla nikoli skozi. Bo že Ustavno sodišče razveljavilo zaradi nesorazmernosti in očitne diskriminatornosti. Sicer pa bi sledil UPOR nas, ki največ ustvarjamo in že itak plačamo ogromne davke tej državi.

Če bi bil nepremičninski davek normalen in primerljiv v davčnih stopnjah ostalim EU državam, ne rečem nič.

Ampak tole je komunistična rekvizicija v matematičnem obdobju 66 let. Ideološka poteza levakarskih idiotov na oblasti, da ploska njena škodoželjna volilna baza. Nemaniči in pridaniči. Socialkarji, škodljivi nevladniki in čefurji.

Ta drhal je nevoščljiva ustvarjalnim državljanom, ki že itak hranimo njihove lene riti.

Ho ho ho ho ho.

Ja, 0,1 procent na čisto vse nepremičnine. Pošteno in sorazmerno.

Pa še večji davčni izplen bi bil, ker tisti z več stanovanji bojo zdaj v praksi napisali po eno na vsakega družinskega člana. Ali pa vse skupaj na kakšno firmo, ustanovljeno v tujini. Pa naj se slovenski FURS kar jebe.

Anonimno 6559, 25.12.2024 ob 14:23

zakaj panika?, 25.12.2024 ob 13:27

Anonimno 6559, 25.12.2024 ob 12:21

zakaj panika?, 25.12.2024 ob 12:10

Na Hrvaškem že leta plačujem davek na mojo ubogo hišico blizu morja. Ne samo jaz, vsi, ki imamo tam objekte. To je čisto razumljivo.

Se pravi- če bi imela to hišico v Sloveniji, bi se morala na polno buniti, ker bo treba plačati davek.

Kje je logika?

Primerjaj višino davka na tvojo ubogo hišico na Hrvaškem in predlaganim zneskom, ki bi ga plačala na isto ubogo hišico v Sloveniji.

@Anonimno6659: če bo obdavčitev 1.45%, potem bom plačala malo več kot 500 eur na leto. Zdaj ga plačam 400 eur na Hrvaškem, vendar bo prihodnje leto precej več zaradi valorizacije davkov.

Do ove godine ti iznosi su bili od 0,60 do 1,99 eura.

Če si do zdaj plačala 400 evrov, je bilo to v najdražjem primeru za 200 kvadratov. Se mi ne zdi ravno “uboga hišica”.

V primerljivo turističnem kraju (kar najbrž je v nadražjem primeru) bi za 200 kvadratov hiše v Sloveniji plačala krepko več. Ne pozabi, da v Sloveniji ne gre po kvadratnem metru, temveč po ocenjeni vrednosti Gurs-a.

Anonimno6559: moja hiška je velika 38 m2. Ne bi šla več v debato, ker mi boš kmalu pripisal/a palačo. Lep večer še naprej!

Anonimno 71321, 25.12.2024 ob 15:46

A je problem plačat preko banke in potem dvignit gotovino in jo dat otroku nazaj?

Ti pa nisi dobro razumelo tega davka, kajne?

In kaj bo ta prdec od Slovenije z 2 milijonoma prispeval h očiščenju Zemlje s temi davki? Za norca met.

Aha, torej vsak mesec bo otrok tebi nakazal 900 €, ki jih boš ti dvignila in jih v gotovini dala njemu. On bo pa potem naslednji mesec ta keš položil na svoj račun in ti izplačal spet istih 900 €? A misliš, da so na FURSU idioti? Ko bodo tvojega otroka vprašali, od kod mu vsak mesec pade 900 €, ki jih potem izplača materi, in bo rekel kot Zoki, da mu jih je pač mati podarila, misliš da vas bodo pustili pri miru kot Zokija, ali meniš, da vas bodo oglobili še vse za nazaj? A greva stavit, da bo drugo?

Pa kakšne ideje imate eni, no?

Ideja za rešitev stanovanjskega problema za zabito čredo.

Bo zabita čreda hvaležna, če se bo tudi naša mafija spomnila in investirala v razvoj, kot so to storili v zahodni razviti Nemčiji.

https://www.facebook.com/share/p/1E1hFo66Ju/

Imeti moraš čiste prihodke in odhodke. Če ti otrok mesečno plačuje nek znesek, ki naj bi bila najemnina, ki jo imaš sklenjeno s pogodbo, potem bo to pod drobnogledom. In če ti vsak mesec dvigneš ta keš in le ta se čez nekaj dni znajde na računu tvojega otroka iz neznano kje, kaj misliš, se bo zgodilo? Vsak lopov ve, da moraš denar najprej oprati, potem si ga lahko na banko naložiš. Če bi recimo tvoj tast imel podjetje, ki bi tebi plačevalo za “svetovanje”, potem bi tistih 900 € bilo čisto legalnih. In točno tako delajo naši lopovski politiki, ki na tak način skozi razna “svetovanja”, ki to niso, perejo keš.

Tebe bi pa po parih mesecih ujeli in še mastno bi plačal za nazaj.

robi9, 25.12.2024 ob 20:27

Ideja za rešitev stanovanjskega problema za zabito čredo.

Bo zabita čreda hvaležna, če se bo tudi naša mafija spomnila in investirala v razvoj, kot so to storili v zahodni razviti Nemčiji.

https://www.facebook.com/share/p/1E1hFo66Ju/

Ti ne znaš drugega ponavljat kot mantro zabita čreda, čeprav si sam zabit ko vol, ker drugega ne znaš sproducirat. Blejat zabita čreda in lepljenje linkov, nista ravno pokazatelja neke inteligence. Dosadan si v božjo mater že.

hmmmm, 25.12.2024 ob 20:23

Aha, torej vsak mesec bo otrok tebi nakazal 900 €, ki jih boš ti dvignila in jih v gotovini dala njemu. On bo pa potem naslednji mesec ta keš položil na svoj račun in ti izplačal spet istih 900 €? A misliš, da so na FURSU idioti? Ko bodo tvojega otroka vprašali, od kod mu vsak mesec pade 900 €, ki jih potem izplača materi, in bo rekel kot Zoki, da mu jih je pač mati podarila, misliš da vas bodo pustili pri miru kot Zokija, ali meniš, da vas bodo oglobili še vse za nazaj? A greva stavit, da bo drugo?

Pa kakšne ideje imate eni, no?

Hahaha a ste vi že kdaj sploh bili na Fursu, koliko zaposlenih pa mislite da je tam da bodo poizvedovali po prometu na bančnih računih za 100000 ljudi, zbudite se no še tistih 100 kurb z Onlyfansa ne morejo pohopsat

Čisto narobe ste se lotili. Mati bo otroku oddala svoje stanovanje, on pa njej svoje. Za isto najemnino.

Bedarija, 25.12.2024 ob 21:09

Čisto narobe ste se lotili. Mati bo otroku oddala svoje stanovanje, on pa njej svoje. Za isto najemnino.

JAvna kraja Golob in 40 razbojnikov

Gutenberger, 25.12.2024 ob 16:54

Ja, 0,1 procent na čisto vse nepremičnine. Pošteno in sorazmerno.

Pa še večji davčni izplen bi bil, ker tisti z več stanovanji bojo zdaj v praksi napisali po eno na vsakega družinskega člana. Ali pa vse skupaj na kakšno firmo, ustanovljeno v tujini. Pa naj se slovenski FURS kar jebe.

točno tako,pa sej razumem da manjka denar ,če je tako,naj obdavčijo čisto vse premoženje ,delnice ,avtomobile ,vse…po neki zelo nizki stopnji, recimo 0,1 tako ne bo noben občutil kaj dosti,pa bi se ogromno nabralo ,pa še pravično bi bilo…

še to,oddajam 2 garsonjeri pod tržno ceno 30 procentov ,plačam ves davek od najemnin ,vse uradno .Pa nej omejijo ceno najemnin ,gdor mislijo da ima prazno ,naj spodbudijo na nek način ,če oodaja na črno, kazen…Ni pa to nek biznis ,pa še kvarijo se stvari ,vzdrževanje ….

sddwwd, 25.12.2024 ob 10:43

ko človek bere kako zabita čreda sama kliče po davkih gre človu kar na bruhanje

zabita čreda se med seboj prepira

.dva se prepirata tretji dobiček ima.

Zabita čreda bi še kar ležala doma (socialci in drugi), surfala po internetu, ter MON-u in čakala, da se tistim, ki kaj imajo, počasi (ampak zanesljivo!) pobere vse!

Ta država gre ZANESLJIVO v kurac.

Reši se, kdor se more!

Naj se obdavči tudi lizing. Z avtomobili se je treba vozit ne pa jih najemat.

New Report

Close