Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sem res slab zgled otrokom?

Sem res slab zgled otrokom?

Nisem tip, ki bi razmetaval denar, še posebej ne za to, da bi s tem izkazoval pozornost ob praznikih, kot so materinski dan ali dan žena. Če sem iskren, me takšni dnevi včasih kar spravijo v nelagodje. Opazujem ljudi po cesti, poslušam, kako v službi govorijo o nakupovanju šopkov  mamam, ženam in hčerkam, in mi ni jasno, zakaj se to tako poudarja. Tistih nekaj cvetlic je le nekaj, kar moraš kupiti, da pokažeš, da se držiš tradicije. In kaj če ne? Za osmi marec se mi je vedno zdelo nerodno iti v cvetličarno. Saj vem, da bi bilo preprosto in da bi rešilo situacijo, ampak vse to mi deluje tako prazno. Moje mnenje je, da bi moral biti pozoren skozi vse leto, kot sin, mož, oče. Da bi enkrat, ko me dejansko napade navdih, prinesel nekaj, brez da bi bilo to vezano na datum v koledarju. Ni potrebno, da imam praznik, da pokažem, da mi je mar.
Žena, seveda, ni vedno najbolj navdušena nad tem. Vem, da bi želela več tistega vsakodnevnega priznanja ob posebnih dneh. In ja, večkrat je razočarana, ko vidi, da vse njene prijateljice in sodelavke prejemajo šopke, ona pa ostane brez. To je vedno težko, ker ne znam pojasniti, zakaj se mi to zdi tako “fejk”, kot da moraš imeti poseben dan, da bi dokazal, da ti je mar. In čeprav sem jaz prepričan, da sem pozoren skozi vse leto, je njena čustva težko spregledati. Ampak vse to, vse te zunanje obveznosti in pričakovanja, mi nekako ne sedejo. Vem, da ji bom spet celo leto poslušal, očita mi, da sem otrokom slab zgled. Žal mi je, da tako misli, vendar ne morem iz svoje kože.

Ej, pa je res tako težko, da greš na travnik ali pa v gozd nabrati en šopek? Ali pa jo pelješ na lep sprehod in ji pokažeš lepe cvetlice?

Res misliš, da je bistvo cvetličarna? Ne, ni. So čisto ok lepi zvončki nabrani nekje v naravi, še bolje, če gresta skupaj tja.

Odgovor na objavo uporabnika
Nepozorno pozoren, 27.03.2025 ob 22:16

Nisem tip, ki bi razmetaval denar, še posebej ne za to, da bi s tem izkazoval pozornost ob praznikih, kot so materinski dan ali dan žena. Če sem iskren, me takšni dnevi včasih kar spravijo v nelagodje. Opazujem ljudi po cesti, poslušam, kako v službi govorijo o nakupovanju šopkov  mamam, ženam in hčerkam, in mi ni jasno, zakaj se to tako poudarja. Tistih nekaj cvetlic je le nekaj, kar moraš kupiti, da pokažeš, da se držiš tradicije. In kaj če ne? Za osmi marec se mi je vedno zdelo nerodno iti v cvetličarno. Saj vem, da bi bilo preprosto in da bi rešilo situacijo, ampak vse to mi deluje tako prazno. Moje mnenje je, da bi moral biti pozoren skozi vse leto, kot sin, mož, oče. Da bi enkrat, ko me dejansko napade navdih, prinesel nekaj, brez da bi bilo to vezano na datum v koledarju. Ni potrebno, da imam praznik, da pokažem, da mi je mar.
Žena, seveda, ni vedno najbolj navdušena nad tem. Vem, da bi želela več tistega vsakodnevnega priznanja ob posebnih dneh. In ja, večkrat je razočarana, ko vidi, da vse njene prijateljice in sodelavke prejemajo šopke, ona pa ostane brez. To je vedno težko, ker ne znam pojasniti, zakaj se mi to zdi tako “fejk”, kot da moraš imeti poseben dan, da bi dokazal, da ti je mar. In čeprav sem jaz prepričan, da sem pozoren skozi vse leto, je njena čustva težko spregledati. Ampak vse to, vse te zunanje obveznosti in pričakovanja, mi nekako ne sedejo. Vem, da ji bom spet celo leto poslušal, očita mi, da sem otrokom slab zgled. Žal mi je, da tako misli, vendar ne morem iz svoje kože.

To imaš en svoj princip, pa še frajer se zdiš sam sebi.

Meni tudi nic ne pomeni tisti šopek za praznik, ce med letom nisi sposoben pokazat, kaj ti clovek pomeni. Ampak ga dobim in sem ga vesela…

Če vidiš, da žena trpi,  bi lahko požrl svoj ego in principe, ter se nekako izkazal. Pomita posoda ali skuhana vecerja te nic ne staneta, v denarju, pa bi pokazal več kot vsi tisti šopki na silo.

O jaz pa vedno za 8. marec in materinski dan mami kupim rožice. Pri tem upoštevam tudi okus in da je šopek čimbolj naravnega videza. Včasih jih grem kam nabrat. Zakaj ne bi nekoga razveselil, če je to tako enostavno? Pozornost je treba dajati ljudem, ki so nam blizu, ne tistim, ki nam niso blizu. Jaz sem vsestranski arogantnež v medčloveških odnosih, ampak tisti, ki so moji, so pač moji.

Kaj, ko bi nehal razmišljati egoistično in upošteval to, KAR BI BILO VŠEČ TVOJI ŽENI??? Jo imaš rad ali ne??? Ne filozofiraj, budalo egoistično in kupi tisti kurčev šopek, če bo žena tega vesela!!!

Pa ji kupiš ali nabere kdaj rože tudi če ni 8 marec ali materinski dan? Če ji, potem se za te praznike ne sekiraj.

Če pa ji ne, potem se spodobi vsaj takrat.

Če pa si doma razdelita delo, in skuhas kosilo, daš prat, posesaš in pomijes kopalnico večkrat na mesec, saj žarnica ne pregori vsak dan in tudi drv ne sekas vsak dan… potem je zadela terno in lahko vsem prijateljicam pove, da jo nosiš po rokah in da jo nimaš za samoumevno in da so rože samo fijasko, ki jih ne potrebuje. Potem tvoja žari v vsej svoji ženskosti, ni utrujena in ti je vedno na voljo, da te osreči

Joj, kot da bi post pisal moj mož. Skupaj sva 10 let in mi nikoli ni kupil rože, darila, ne za rojstni dan, ne za praznike, kot so 8. marec. Vedno sem bila žalostna in mu tudi povedala, da ne potrebujem šopkov rož, ampak da mi je dovolj, če jo utrga pred hišo, na vrtu ali na travniku. Tekom zveze sva postala starša in spomnim se, da je otrok eno leto vprašal, zakaj božiček vsem prinese darilo, le mami ne. No, naslednjle leto sem si ga kupila sama in ga postavila pod smrečico. Čez nekaj časa pa sem znorela in dedcu povedala, da on je lahko kakršen je, ker se mi z njegovo nespoštljivostjo ne da ukvarjati, da pa nočem, da je najin otrok isti in da ZAHTEVAM, da za vsak praznik z otrokom naredita plan kako “presenetiti” mamo. In od takrat me pod smrečico čakata dva darila, ker še vedno si enega za vsak slučaj kupim tudi sama. Za vsak praznik pa me običajno že za dobro jutro presenetita z rožico in kakšno risbico. Sploh ne znam opisati občutka in veselja, ko otrok vidi, da me je razveselil. In vedno z velikim veseljem razlaga, kako sta z očetom naredila plan, katero rožico kupiti in kdaj kupiti in kako sta jo pred mano skrivala.

Tako da dragi avtor, čas je, da začnr tudi tvoja dama zahtevati ali pa si naj najde nekoga, ki jo bo znal ceniti.

Vasa zagledan arogantnez. Sam, da je po tvoje. Ce bi ti bilo mar zanjo, bi ji naredil veselje brez razmisljanja. Sem prepricana, da je vsak(a) vesela drobne pozornosti.

Tip je samo prepričan, da je pozoren vse leto.

On ni pozoren vse leto, on je prepričan, da je pozoren vse leto.

Kaj naredi pohlep iz človeka, ne morem verjet.

Ne, samo napačno si našel.

Zdaj je malo pozno. Kar ubogaj jo, če hočeš mir in ji nabavljaj zadeve za komercialne praznike. Nimaš kaj. Na boš zmagal.

Anonimno 1351, 28.03.2025 ob 05:14

Ne, samo napačno si našel.

Zdaj je malo pozno. Kar ubogaj jo, če hočeš mir in ji nabavljaj zadeve za komercialne praznike. Nimaš kaj. Na boš zmagal.

Ravno v tem, da zmagas NI point. Ker ni tekmovanje. Veselje nekomu naredit z minimalno truda ni nekaj tezkega.

Ne rabiš kupovati .praznik je le zato,da trgovci služijo .meni rože nič ne pomeni.zena le išče pozornost

Ce bi bil ti res skozi vse leto pozoren moz, bi bilo tvoji zeni vseeno za roze ob raznih praznikih!

Cetudi si pameten potrosnik in ne trosis denar po nepotrebnem, te ena cokolada, ki bi jo vsak mesec namenil zeni, ne bi spravila niti na kant, niti bi bila neko hudo zapravljanje denarja.

Si pac egoist in vidis samo sebe, dalec od dobrega moza.

Zdaj je edina resitev, da se popravis, vsak mesec, ko dobis olaco, prvo kupi zeni neko pozornost samo za njo, naj bo to sopek v Hoferju, njena najljubsa cokolada ali kaksna druga malenkost za par evrckov, ki njej nekaj pomeni, nima veze, samo pokazi ji, da si sposoben zapraviti tistih par €€€ za njo za brez veze.

Da ne govorimo o sesanju, pomivanju posode, kuhanju, pospravljanju itd.!

Težko verjamem, da bi bil mož, ki je res vse leto pozoren do svoje žene, tako zarukan, da ji za praznik ne bi ničesar poklonil, čeprav si ona to želi. To dvoje se med seboj ne izključuje.

Ravno v tem, da zmagas NI point

O, pa ravno v tem je point. Samo tip še ne ve, da nima pogojev za zmago.

Da, ker se otroci učijo od staršev. Fant se bo kot odrasli moški do svoje partnetke obnašal kot ti. Punca bo našla partnerja, ki se bo do nje obnašal, kot se ti do njene mame. V obeh primerih sebično, skopuško, nevzgojeno in neempatično teslo.

Temu se reče privzgojeni vedenjski vzorci primarne družine in ti jih učiš slabo.

Ali bi te ubilo, če ji podariš to eno cvetlico, ki si jo želi? Resno?

samski cinik, 27.03.2025 ob 22:46

O jaz pa vedno za 8. marec in materinski dan mami kupim rožice. Pri tem upoštevam tudi okus in da je šopek čimbolj naravnega videza. Včasih jih grem kam nabrat. Zakaj ne bi nekoga razveselil, če je to tako enostavno? Pozornost je treba dajati ljudem, ki so nam blizu, ne tistim, ki nam niso blizu. Jaz sem vsestranski arogantnež v medčloveških odnosih, ampak tisti, ki so moji, so pač moji.

Samo jaz, jaz, jaz! Kaj, če bi, namesto da filozofiraš in se smiliš sam sebi, naslednjič naredil ženi veselje in ji kupil tisto rožico? Ali jo res moraš prizadeti za vsak njen praznik?

Tako je se strinjam, pozornost samo zaradi praznika je popolnoma nesmiselna. Kaj pa vsi ostali dnevi? 1x, 2x na leto se pa izprsiti in pretegniti z vso pozornostjo potem pa spet nic od nica, niti enega spontanega nakupa roz za zeno sredi xy navadnega tedna.

Pozdravljen! Pusti bedaste kritike tistim ki jim je mar za karkoli samo takrat ko družba zapove da moraš nekaj pokazati da si vreden!

Družba je tudi zapovedala npr. 1 November, dan mrtvih in poglejte kakšno preseravanje se gredo nekateri na grobovih! Med letom pustijo vse da propada in ne pridejo čez nekaj dni niti pospravit za seboj!

Ženska ki pričakuje takrat kot je družba zapovedala ni vredna tega!

Otroci se bodo pa tako ali tako odločali po svoji pameti in ne po vzgledu!

Dober mož in oče je res dober vsak dan posebej in z malimi stvarmi pokaže kaj mu pomeni partnerka in kaj otrok. Če pa partnerka tega ne vidi ali ne zna ceniti pa je vprašanje če ga je vredna!

Sem že 40+ v vezi in nikoli nisem dajal pozornosti tem zapovedanim praznikom. Pač pa smo s sinovoma čisto tako mimogrede prinesli domo npr. zvočnike takrat ko je čas za njih! Fanta sta danes oba dobra partnerja in ne zaradi tega ker sta vidla vzgled v meni pač pa zaradi tega ker imata to v sebi!

In moja mene spoštuje ravno tako kot jaz njo že 40+ let. Vse ostalo pa ni nobeno spoštovanje, je samo materijalistični pogled. In tega je očitno danes v ženskah vedno več.

Nepozorno pozoren

to so preživeli praznik, ki si ji moderne ženske ne zaslužijo.  plus  tega je to postalo, predrago sredstvo manipulacije in poniževanja moških.

saj kupiš tisto pofuano rožo. ampak z vedenjem da je to manipulacija.

Nič, začni se obnašat kot večina vzornih tipov, ki nosijo rožice, pihajo na dušo, kupujejo darila, izpolnjujejo želje in šmirajo okoli. Itak ji bo nepomembno, ker česar ne ve, ne boli, sam’ da ‘ma svoje rožce za 8.marec.

No, jaz sem tudi mnenja, da raje prejemam darilca čez leto, ko se njemu zazdi, da bi mi kupil rože – teh sem vedno vesela, neglede na to, kateri dan jih dobim in kako pogosto. Skozi vse leto mi izkazuje spoštovanje in hvaležnost, niti ne želim, da mi kaj drugega kupuje, ampak rože so zame nekaj posebnega.

Pa sem tudi bila malo razočarana, ko za 8. marec nisem dobila rožice. Hčerki sem pa jaz prinesla nekaj. Sem razumela njega, da ne rabi biti to ravno en dan v letu, ki je točno določen, ampak nekje od otroštva to pričakujemo, ker smo tega vajeni. S pogovorom in naklonjenostjo bosta tudi to rešila, in zagotavljam ti, da nisi slab zgled in oče, prej bi rekla, da si dober zgled svojim otrokom, če svojo ženo ceniš 365 dni v letu, ne pa podkupiš en dan v letu 😉

Svet se pač ne vrti okoli tebe. Svoje “nelagodje” postavljaš pred veselje svoje žene. Si predstavljaš da ona to začne tebi delat? Da razmišlja samo o sebi in namerno ne naredi neke malenkosti, za katero ve da ti veliko pomeni? Kako bi se počutil? Ljubljeno? Slišano? Spoštovano?

To da ti “ne razumeš” ni izgovor, da ženi ne kupiš rož za praznike (pa tudi kar tako vsake tok časa), če to njej nekaj pomeni. Če ti sreča svojega partnerja ni pomembna, potem raje bodi sam.

Lp

New Report

Close