Sem res slab zgled otrokom?
samski cinik, 27.03.2025 ob 22:46
O jaz pa vedno za 8. marec in materinski dan mami kupim rožice. Pri tem upoštevam tudi okus in da je šopek čimbolj naravnega videza. Včasih jih grem kam nabrat. Zakaj ne bi nekoga razveselil, če je to tako enostavno? Pozornost je treba dajati ljudem, ki so nam blizu, ne tistim, ki nam niso blizu. Jaz sem vsestranski arogantnež v medčloveških odnosih, ampak tisti, ki so moji, so pač moji.
Ne laži. Kje in kaj nabijaš za 8 marca? Kaj prepovedanega, kradeš. Edino to lahko. In se s tem se hvališ in si ponosna na to.
Avtor nič narobe s tvojimi občutki upora, saj se upiraš sistemu zapovedanega praznika. Toda, ker sprašuješ ali si res slab zgled otrokom?
Si. Ni ti potrebno v cvetličarno po rožico. Lahko jih z otroki nabereš na travniku, lahko narišete risbico s sporočili. Dejanje, ki ga bodo pomnili celo življenje. Otroci, ki jim bos dal dediščino srca. Ti, ti si dobil dediščino srca?
Nekaj ti zaupam in veš kako boli. (40 let tega).
Mamici smo otroci nabrali rožice na travniku, trobentice, za osmi marec, pa sem kupila, tako lepo mini modro vazico, in vanjo dala šopek mamici za osmi marec. Ko je naš ata prišel domov, je bil kot pogosto, tudi ta dan v alkoholu in je vazico s šopkom treščil v steno.
Nikoli ni bilo priložnosti pogovora, dejanja, so obtičala v zraku. Ko sem imela 13 let je umrl.
Ko mi moja otroka prineseta rožico, ali nabran travniški cvet, me vedno in prav vedno zaboli srce a hkrati je moj mož in oče otrok tisti, ki moj boleč spomin.
Morda ne veš za boleče trenutke tvoje žene in ji izroči ta cvet.
Nepozorno pozoren, 27.03.2025 ob 22:16
Nisem tip, ki bi razmetaval denar, še posebej ne za to, da bi s tem izkazoval pozornost ob praznikih, kot so materinski dan ali dan žena. Če sem iskren, me takšni dnevi včasih kar spravijo v nelagodje. Opazujem ljudi po cesti, poslušam, kako v službi govorijo o nakupovanju šopkov mamam, ženam in hčerkam, in mi ni jasno, zakaj se to tako poudarja. Tistih nekaj cvetlic je le nekaj, kar moraš kupiti, da pokažeš, da se držiš tradicije. In kaj če ne? Za osmi marec se mi je vedno zdelo nerodno iti v cvetličarno. Saj vem, da bi bilo preprosto in da bi rešilo situacijo, ampak vse to mi deluje tako prazno. Moje mnenje je, da bi moral biti pozoren skozi vse leto, kot sin, mož, oče. Da bi enkrat, ko me dejansko napade navdih, prinesel nekaj, brez da bi bilo to vezano na datum v koledarju. Ni potrebno, da imam praznik, da pokažem, da mi je mar.
Žena, seveda, ni vedno najbolj navdušena nad tem. Vem, da bi želela več tistega vsakodnevnega priznanja ob posebnih dneh. In ja, večkrat je razočarana, ko vidi, da vse njene prijateljice in sodelavke prejemajo šopke, ona pa ostane brez. To je vedno težko, ker ne znam pojasniti, zakaj se mi to zdi tako “fejk”, kot da moraš imeti poseben dan, da bi dokazal, da ti je mar. In čeprav sem jaz prepričan, da sem pozoren skozi vse leto, je njena čustva težko spregledati. Ampak vse to, vse te zunanje obveznosti in pričakovanja, mi nekako ne sedejo. Vem, da ji bom spet celo leto poslušal, očita mi, da sem otrokom slab zgled. Žal mi je, da tako misli, vendar ne morem iz svoje kože.
Tudi sama nisem ne zapravljiva, ne preveč romantična, pa sem vedno vesela pozornosti za 8.marec, še bolj pa za materinski dan. Gre za pozornost. Gre za priznavanje in gre za spoštovanje. Gnil si. Valda, da je žalostna.