Sem res žleht, čer kličem redarsko službo
modrojezero, 08.04.2024 ob 20:08
V tem primeru si žleht, ker gre za stanovalce. Kje pa naj pustijo avte, če ni garaž v teh strinskih blokih?
Saj je dosti parkirišč v okolici samo bi morali svoje debel lene riti premaknit pa it peš sto dvesto metrov. To se pa pa debeli leni z vsem nažrti riti ne ljubi. Direkt pred vhod bi zapeljala debeloritna južnjakinja v pajkicah z dolgimi kremplji.
Kje ga pa pustijo takrat, ko avtorica pravi, da je potem nekaj časa mir?
Pa še odgovor avtorici. V kolikor gre za do pol urno parkiranje sostanovalcev zato, da znosijo nakupovalne vrečke do stanovanja, potem si žleht. Če pa gre dejansko za lene riti, ki avto parkirajo za več ur ali cel dan in s tem drugim sostanovalcem onemogočajo dostop, potem nisi žleht. Bolj korektno bi bilo, če bi sostanovalce prej pisno obvestila o problematiki parkiranja z obvestilom na oglasni deski in šele potem klicala redarsko službo.
Anonimno519, 15.04.2024 ob 17:53
Kje ga pa pustijo takrat, ko avtorica pravi, da je potem nekaj časa mir?
Pa še odgovor avtorici. V kolikor gre za do pol urno parkiranje sostanovalcev zato, da znosijo nakupovalne vrečke do stanovanja, potem si žleht. Če pa gre dejansko za lene riti, ki avto parkirajo za več ur ali cel dan in s tem drugim sostanovalcem onemogočajo dostop, potem nisi žleht. Bolj korektno bi bilo, če bi sostanovalce prej pisno obvestila o problematiki parkiranja z obvestilom na oglasni deski in šele potem klicala redarsko službo.
Kako pa jaz lahko vrečke prinesem iz trgovine, oni pa ne morejo s parkirišča? Pa naj gredo večkrat, če so nakupili poln prtljažnik. To so same lene riti, nič drugega. Avte pa pustijo kar čez noč, ne samo za pol ure. Vedno eni in isti.
Ne moreš do smetnjakov in ne moreš po pločniku? Najbrž je res edino to, da moraš dva koraka bolj levo iti, da prideš do cilja. Vsak blok ima kakšnega takega kretena, ki se v vse vpleta in ves čas kliče policijo. Grem stavit, da niti avta nimaš, ane? Tak je bil en stari v bloku, kjer smo prej imeli stanovanje. Prišla svakinja na obisk, ko sem bila na porodniški doma z otrokom, dopoldan, nikjer nikogar, polno fraj parkirnih. Ona pač nekje normalno parkira, un stari pa že z balkona kriči, da tisto ni njeno mesto in da ima tam plac en gospod, ki je zdaj v službi, ampak bo prišel nazaj. Pa reče svakinja, da saj bo samo kakšno urico in gre, saj nikogar ne moti. Ura je bila 9.00 zjutraj. Stari pa gor še nekaj sikal, tako da ga je potem odpeljala parkirat pred sosednji blok. Stari seveda brez avta, samo pač zloben, tečen, cele dneve ni imel kaj delat in potem serje, če le more. Kot ti.
soseda520, 15.04.2024 ob 20:36
Kako pa jaz lahko vrečke prinesem iz trgovine, oni pa ne morejo s parkirišča? Pa naj gredo večkrat, če so nakupili poln prtljažnik. To so same lene riti, nič drugega. Avte pa pustijo kar čez noč, ne samo za pol ure. Vedno eni in isti.
Ponoči menda ne nosiš smeti in hodiš po pločniku. Bo kar držalo, samo žleht si.
soseda529, 08.04.2024 ob 20:01
Sosedje parkirajo vsepovsod, meni gre to na živce, ne moreš do smetnjakov, ne moreš po pločniku, v vskao luknjo ga zbašejo, eni bi direkt pred vhod bloka parkirali. Jaz kar pokličem redarje in vsi dobijo kazni. Potem je nekaj časa mir potem pa moram spet klicat.
Ljudi, ki so tako brezobzirni, da parkirajo cele ure tako, da zaparkirajo druge in jih nič ne briga, ki vidijo samo sebe, je treba ustaviti. Ne govorim za tiste, ki samo odnesejo stvari iz avta in za vsak primer še pustijo telefonsko številko. Ampak take, ki te zaparkirajo ali parkirajo svoj avto postrani čez dve ali tri parkirna mesta. Vsi se samo razburjajo, naredijo pa nič. Gospa vsaj nekaj naredi. Če kliče zaradi zgoraj omenjenih, potem ni žleht. In ne mi govorit, da ovaja sosede. Pri nas sosedi sploh ne morejo parkirati, ker se na mesto, ki je namenjeno stanovalcem našega bloka, spravijo vsi drugi, ker je pač zastonj. Imajo pa nekateri smisel za humor: nekdo je tistemu, ki je parkiral čez dve parkirni mesti zataknil za brisalce kondom in listek: Ne razmnožujte se!
Red je red, če je dober ali slab, pomeni tudi prepovedi in ljudje s (ne) sprijaznijo z njimi skladno s svojimi osebnimi pravili, ki jih hočejo uveljavljati kot splošno veljavna. Postavljam se na stran gospe, ki ji nepravilna parkiranja ovirajo življenja. Kaj bo nastalo, ko bodo vsi hoteli samovoljno parkirati kjer se jim zljubi?
Anonimno519, 15.04.2024 ob 21:23
Ponoči menda ne nosiš smeti in hodiš po pločniku. Bo kar držalo, samo žleht si.
Parkirajo, ko pridejo iz službe ob 16, 17 in pustijo avto na tem mestu čez noč do 7, 8 zjutraj. Vedno eni in isti, neuvidevne sebične lene riti, kot ste očitno vsi tisti, ki take zagovarjate.
Jaz sem že upokojena pa mi ni problem peš v trgovino pa vse nosit domov, mladim je pa problem narediti par korakov več s parkirišča. Obnašajo se kot da se mora ves svet podrejat njim. Zakaj že?
Vedno eni ta isti, parkirajo na zelenice, pločnike, ob smetnjake, ne ne nosiš ponoči smeti, jih neseš pa zjutraj spotoma, a ne.
In to sami fensy avti, tak avto omg, pa ni denarja za abonma ali plačilo v pet minutnem oddaljenem prostem parkirišču.
Lene riti, ki parkirajo pred vhode, lene narediti par korakov.
Prav je, da pokličeš redarje.
V naši okolici so morali postaviti betonske ovire, da niso lazili nekulturno povsod. Do takrat pa katastrofa, čez vikend pa itak turisti iz celine, kolesarji, ki so preveč škrti, da si plačajo parkirnino, pa ga stiščijo na zelenice. Pri nas imamo odlične redarje, ki odlično opravijo svoje delo. Avtorca popolnoma prav imaš. Jaz sem včasih po službi, raje hodila oddaljeno peš, kot, da bi sido volila tako parkirati.
zakaj844, 15.04.2024 ob 21:15
Ne moreš do smetnjakov in ne moreš po pločniku? Najbrž je res edino to, da moraš dva koraka bolj levo iti, da prideš do cilja. Vsak blok ima kakšnega takega kretena, ki se v vse vpleta in ves čas kliče policijo. Grem stavit, da niti avta nimaš, ane? Tak je bil en stari v bloku, kjer smo prej imeli stanovanje. Prišla svakinja na obisk, ko sem bila na porodniški doma z otrokom, dopoldan, nikjer nikogar, polno fraj parkirnih. Ona pač nekje normalno parkira, un stari pa že z balkona kriči, da tisto ni njeno mesto in da ima tam plac en gospod, ki je zdaj v službi, ampak bo prišel nazaj. Pa reče svakinja, da saj bo samo kakšno urico in gre, saj nikogar ne moti. Ura je bila 9.00 zjutraj. Stari pa gor še nekaj sikal, tako da ga je potem odpeljala parkirat pred sosednji blok. Stari seveda brez avta, samo pač zloben, tečen, cele dneve ni imel kaj delat in potem serje, če le more. Kot ti.
Parkirati na mestih, kjer avtu ni mesto, je nedopustno. Gospa ima popolnoma prav, redarji zato tudi so in so zato plačani.
Cestitam ti, da se s tem ukvarjas. Ocitno ni nekih resnih kazni, sicer bi ne bilo potrebno ponavljati vaje.
Veliko ljudi je popolnoma brezbriznih, totalni egoisti.
Dajte mi povedat kaj ma veze, kje naj patlrkirajo? Ce so v mestu, je tud javni prevoz ok.
Razumeti je treba edino, ce gre za prevoz invalidov, starejsih, ki res ne morejo hodit, intervencij za minimalno potreben cas.
Vse ostalo, je tezava posameznika, ki naj jo resi kot ve in zna. In ne, krsit red in se delat budalo ni resitev.
Seveda so ljudje, ki si jemljejo pravico v svoje otroke vedno eni in isti.