Sem res žleht, čer kličem redarsko službo
Na pločniku nima kaj iskati parkiran avto, pa tudi če gre samo za 5 minut. Pa ni pomembne ali je to pred trgovino ali pa pred vhodom v blok.
Prvo pravilo: Ne kupuj avta, če nimaš zagotovljenega parkirnega mesta in ne veš kje boš parkiral.
Drugo pravilo: Parkiraj samo na dovoljenih in označenih parkirnih mestih, pa ne boš dobil nobene kazni in tudi drugim ne boš oteževal in grenil življenja.
Za svoje brezobzirno parkiranje, ne krivih svojih sosedov in drugih.
Z rednim klicanjem redarske službe in ko bodo dobili brezobzirni vozniki dovolj kazni, bodo prenehali parkirati na pločniku, potem tudi klici ne bodo več potrebni!
red mora biti, 21.04.2025 ob 10:03
Na pločniku nima kaj iskati parkiran avto, pa tudi če gre samo za 5 minut. Pa ni pomembne ali je to pred trgovino ali pa pred vhodom v blok.
Prvo pravilo: Ne kupuj avta, če nimaš zagotovljenega parkirnega mesta in ne veš kje boš parkiral.
Drugo pravilo: Parkiraj samo na dovoljenih in označenih parkirnih mestih, pa ne boš dobil nobene kazni in tudi drugim ne boš oteževal in grenil življenja.
Za svoje brezobzirno parkiranje, ne krivih svojih sosedov in drugih.
Z rednim klicanjem redarske službe in ko bodo dobili brezobzirni vozniki dovolj kazni, bodo prenehali parkirati na pločniku, potem tudi klici ne bodo več potrebni!
Avto se kupi za vožnjo, ne za parkiranje. Bu. Res je veliko ljudi, ki avtomobile premakne nekajkrat letno. Za takšne bi bilo bolje, da takrat vzamejo taksi.
V Ljubljani so vsa parkirna mesta plačljiva. Tistih, ki pripadajo bloku s 60 stanovanji, je 20. Ostalo se je treba znajti in tukaj gre za zaparkiravanje. Osebno nimam nič proti, če vem čigav je avto.
Sem pa proti klicanju redarjev in pajkov, kot zgoraj berem, ker s tem prav noben ne profitira. Razen Janković.
Zakaj tiho? Ker sama ne bi klicala, me pa razkuri do plafona. Pridem domov, bedak zaparkira preko dveh črt, odžre eno mesto. Ali bedak zaparkira dostop z vozičkom. Ali se bedak naserje na pločnik…. In na koncu se vprašaš, kdo je bedak. Soseda Marija, kletni sosed Jože, mlada mamica Maja, invalidni Feliks? Ker mi bedaki naredimo deset krogov in parkiramo v treh krasnih, včasih zapeljemo v plačljivo garažo, ko ni druge. Pripelje pa neki Šerif z muziko do fula, trese se avto, sparkira poprek, boli ga patak, gre po stopnišču kot tank, pride do svojih vrat, tresne, da se blok strese, navije spet to, kar je njemu muzika do fula, dere se na ženo,…. Vsi vemo, da je prišel, da je odšel, da je doma. Kristus, hvala takim, ki se borijo za Majo, za Feliksa, za mene, za nas tihe bedake, ki so nas od malega driblali s pravili, ko so druge od malega samo s prepotentnostjo. Ker bedaku ne moreš dopovedati, da dela narobe. Ker kar počne, je bil naučen, da je prav! Hvala, dobri sosed! Ti kar daj. Jaz še zmeraj ne bom, ker so scuzali iz mene tisto borbo za lastno identiteto in tisto nekaj, kar potrebuješ za obstoj. In pismo, vsi mi, tu nekje, smo se zgleda učili pri istih mojstrih!
soseda529
jaz ti bom povedal RESNICO. te bo pa bolelo. prvo rešima če si žleht. niai žleht, ker se sicer trudiš za nek red, in neko skupno kvazi dobro. torej nisi žleht.
zdaj pa zate boleča resnica. to pa bo sedaj bolelo. si pripravljena.
tvoj problem ni od včetrja od lani. ti imaš ta problem že 30 let. tvoj problem je da nisi uspešna, nisi dosegla v laifu kaj si is želela, si ljbusumna, sitna, arogatna. entateld, elva fašsitka. femisntika, luzerka, ki pametuje. torje osovražena oseba. ti bi sam orada kazala kako si nadrejena in da imaš neko možnost odločat o tujih življenih. NIČ DRUGEGAN IMAŠ V ŽIVLJENJU KO TO. nič nimaš v laifu. ker tebe t otoliko ne moti to prakiranje. tvoja težav je v tebi. t iimaš problem ama seboj. če bi ti imela kaj od življena tega sploh videla ne bi. ker bi šla z možem tečt, na pohod, na izlet, plavat. bi šla z vnuki, svojimi otroci kam ven. bi imela kaj za počet. tako pa si samo stara zafrustiranjka , kidela probleme. ker je sama nezadovoljna. poglej tko. kaj mislišp ,da ti ljduej ne znajo parkirat? ZNAJO. sam verjetno nimajo kje. ni urejeno uredu. in ti ne težiš tam pri upravilteju, naj porihtajo. NE NE toliko jajc nimaš. ti klicariš pod skrito številko in delaš red. TAKO NE MOREŠ ŽIVET NE TI, NE ONI. odesli se. TI SI PROBLEM TUKAJ. ti sem oraš sprijzanit sama seboj in si najdit neki za delat!!!
aA ME RAZUMEŠ? TI SI TA PROBLEM. TI SI PRBOLEMATIČNA.
to jeresnica evo. jaz sem ti povedal. ker zagotov oso toliko poti fraj da gre nsmetiščna kantam imo in rešilec in gaislci. če ne pa bodo že rešili. ti imaš problem sama seboj, zato to delaš.
Jaz ti dam prav, pri nas en redni obiskovalec, lastnik terenca, zapelje čez robnik in direkt na zelenico. V krogu 100m pa več kot dovolj za parkirat, samo balkanec mora direkt pred vhod. Vsi, ki zo podpirate pa še predlagajte naj to počnejo v Avstriji ali Nemčiji…… Ravno tako pustijo čudovite sledi na zelenici, lepo za videt.
Anonimno 5262
zakaj mu tega ne poveš sam?? v obraz? ha? ja ker ne upaš. in zakaj ne upaš. ja ker nisi dec. ker nisi treniral nič. ker si umsko pohabljen slovenček revček pomehkužen. če bi ti zmogel njega fizično špremagat, bi ga. ne zmoreš. zato si se zatekel v pisarjenju in pritoževanju. ahahaha a razumeš problem. on ej pač opica, ki pač izkorišča točno to dejstvo. da se ga bojite. pa skupi stopitte in mu povejte , da tko ne gre. tudi to niste složni. ko govoriš o družbi kašna je?!! ja takšna družba si ti tudi. ahahahaahha ti pa vaši tam. podlasce ene. ko ene babe pa mu gume prepikni. pokliči policijo. slikaj, naredi dokazni materil in idi z tem še z 10 sostanovalci na občino in policijo. saj se da rešit to. sam ne na tak način.
Anonimno 3469, 21.04.2025 ob 16:46
Anonimno 5262
zakaj mu tega ne poveš sam?? v obraz? ha? ja ker ne upaš. in zakaj ne upaš. ja ker nisi dec. ker nisi treniral nič. ker si umsko pohabljen slovenček revček pomehkužen. če bi ti zmogel njega fizično špremagat, bi ga. ne zmoreš. zato si se zatekel v pisarjenju in pritoževanju. ahahaha a razumeš problem. on ej pač opica, ki pač izkorišča točno to dejstvo. da se ga bojite. pa skupi stopitte in mu povejte , da tko ne gre. tudi to niste složni. ko govoriš o družbi kašna je?!! ja takšna družba si ti tudi. ahahahaahha ti pa vaši tam. podlasce ene. ko ene babe pa mu gume prepikni. pokliči policijo. slikaj, naredi dokazni materil in idi z tem še z 10 sostanovalci na občino in policijo. saj se da rešit to. sam ne na tak način.
Kamen za kamen pri takih egotih pomeni še vse kaj druga kot se it malo pomenit z neotesanim sosedom! Pol pa zagori pod tvojim avtom, al ključi delajo grafiko po plehu, ali pa še huje, po njegovem in pol te prisloni, da si mu grozil… Ne ne, kar lepo naj se s tem ukvarjajo plačani!
Dlani, 16.04.2024 ob 06:37
Vedno eni ta isti, parkirajo na zelenice, pločnike, ob smetnjake, ne ne nosiš ponoči smeti, jih neseš pa zjutraj spotoma, a ne.
In to sami fensy avti, tak avto omg, pa ni denarja za abonma ali plačilo v pet minutnem oddaljenem prostem parkirišču.
Lene riti, ki parkirajo pred vhode, lene narediti par korakov.
Prav je, da pokličeš redarje.
V naši okolici so morali postaviti betonske ovire, da niso lazili nekulturno povsod. Do takrat pa katastrofa, čez vikend pa itak turisti iz celine, kolesarji, ki so preveč škrti, da si plačajo parkirnino, pa ga stiščijo na zelenice. Pri nas imamo odlične redarje, ki odlično opravijo svoje delo. Avtorca popolnoma prav imaš. Jaz sem včasih po službi, raje hodila oddaljeno peš, kot, da bi sido volila tako parkirati.
Celine? A ti živiš na Blejskem otoku?
Nisi slaba, učiš in vzgajaš egoistične primate. Pri nas je podobno. Parkirajo tik ob bloku, mame z vozički, starejši s palicam in berglami pa hodijo naokrog. Trenutno lahko celo hodimo po pločniku, ker je en sosed vsem, ki so tam parkirali, polomil brisalce. Parkirišč je dovolj, so pa cca 30 m oddaljeni od vhoda. Najslabši je najemnik iz Ukrajine.
Pri sosednjem bloku imajo navado, da takšnim mečejo ostanke hrane na streho. Posebej priljubljeni so špageti z omako. Deluje. Itak večino špagetov pojedo golobi, tako, da ni neke škode.
No, pri nas je malo drugače, očitno. Vsake nekaj se gospod župan odločijo, da bodo še par javnih parkirišč pred blokom v spalnem naselju, prekvalificirali v plačljiva parkirišča ali pa narišejo rumene črte. Prejšnji teden je tako “šlo” še 6 parkirnih mest. Bližnjo ulico, ki je imela po dolžini javna parkirišča, so v modro cono spremenili cca 10 dni nazaj. Ni pa, na celotnem področju spalnega naselja, zgrajenega niti enega javnega parkirnega prostora. Avtomobilov je vedno več, vedno večji so. Tisti, ki so lahko brez avtomobila, so pravi srečneži. Na žalost nimamo vsi te sreče. Res je, da se parkira povsod, ni pa res, da smo vsi lenobe in srečni tisti, ki imajo v krogu 200 m od svojega doma, kakšno javno parkirišče. Mi ga nimamo. Za cca 400 stanovanj, imamo cca 60 javnih parkirnih mest, vse ostalo je plačljivo. In to ne malo. Ko so javna parkirna mesta po 32 letih, postala streha garaž in so sedaj drago plačljiva, je za rampo vedno dovolj prostora, lastniki garaž pa svoja vozila parkirajo na javnih parkiriščih, kar jih je še ostalo in s tem dodatno delajo problem tistim, ki nimamo garaže, avto pa moramo nekam parkirati. In ravno taki ljudje kličejo redarje. Prase ima garažo, parkira na javnem parkirišču, ker je upokojen ali brezposeln, pa ima čas in voljo, da greni življenje vsem ostalim.
Dobrososedski odnosi so vedno večji problem. Vsi imamo pravico, da živimo v nekem miru. Pa se vedno najde kdo, ki si to predstavlja tako, da on lahko, ostale pa naj hudič vzame. Imajo lajajoče cucke, parkirajo križem kražem, ropotajo zunaj in znotraj in so napadalni do amena, če jih na kaj opozoriš. In zato izgubljamo vsi. Tak brezjajčni bedak bo vedno nasilen, bo vedno kričal in ustrahoval druge, vedno bo klical redarje in lomil brisalce ali s ključi risal svojo sliko na sosedov avto.
Nimam pojma, kako bi lahko izboljšali sobivanje. Morda na način, da bi živeli po formuli: ne delaj sosedu tega, česar ne želiš, da sosed naredi tebi.
Te tiho podpiram, 21.04.2025 ob 11:24
Zakaj tiho? Ker sama ne bi klicala, me pa razkuri do plafona. Pridem domov, bedak zaparkira preko dveh črt, odžre eno mesto. Ali bedak zaparkira dostop z vozičkom. Ali se bedak naserje na pločnik…. In na koncu se vprašaš, kdo je bedak. Soseda Marija, kletni sosed Jože, mlada mamica Maja, invalidni Feliks? Ker mi bedaki naredimo deset krogov in parkiramo v treh krasnih, včasih zapeljemo v plačljivo garažo, ko ni druge. Pripelje pa neki Šerif z muziko do fula, trese se avto, sparkira poprek, boli ga patak, gre po stopnišču kot tank, pride do svojih vrat, tresne, da se blok strese, navije spet to, kar je njemu muzika do fula, dere se na ženo,…. Vsi vemo, da je prišel, da je odšel, da je doma. Kristus, hvala takim, ki se borijo za Majo, za Feliksa, za mene, za nas tihe bedake, ki so nas od malega driblali s pravili, ko so druge od malega samo s prepotentnostjo. Ker bedaku ne moreš dopovedati, da dela narobe. Ker kar počne, je bil naučen, da je prav! Hvala, dobri sosed! Ti kar daj. Jaz še zmeraj ne bom, ker so scuzali iz mene tisto borbo za lastno identiteto in tisto nekaj, kar potrebuješ za obstoj. In pismo, vsi mi, tu nekje, smo se zgleda učili pri istih mojstrih!
TUdi sama ne bi klicala… Ma me razkuri to jemanje pravice zase, ne glede na pravila, soljudi, okolje. . Ta rit, ki ne zmore, ker je prekomot, 100,200 korakov.
In tako je bilo vsaj 10let v naselju brez prometa. Ok, razumem da je pomanjkanje parkirisc, anpak ko se ti vsako teslo vozi pod oknom (kjer naj ne bi bilo avtomobilskega prometa- razen intervencije) in parkira pred vhodom, smradi zjitraj ko kurbla avto in loputa z vrati zvecer,… ko pa mu vljudno poves da se tu ne parkira te napade verbalno in fizicno,.. lahko recem samo HVALA MOL za stebricke!
In v banani ni drugega kot vse “zarampat”, ker črede se očitno ne da drugače vzgojit. Daleč od kultiviranega sveta. Svojat., žal.
Na žalost v naši državi včasih ne gre drugače kot z dobro merjeno brco v za zadnjo. Ljubljane sploh ne bom posebej izpostavljal, ker se živo spomnim več kot 3 desetletij življenja v tej norišnici prometa in brezobzirnega izsiljevanja, gajbičarstva ipd.
Zanimivo mi je to, da se podobno dogaja tudi v manjših slovenskih mestih. En pacient je konstatno puščal svoj avto na mojem parkirnem prostoru pred blokom. Šlo je za blok, kjer smo bili fix zmenjeni, kdo kje parkira. Za blokom je bilo placa par kilometrov, a kot kaže je modelu bil moj parking najbližje – okoli bloka it 100 metrov je bilo občutno predaleč. Po parih vljudnih zvonenjih, ko se je delal glupega, da on pa že ne, sem zadevo rešil tako, da sem mu spustil zrak iz gum (ne predrl, samo izpustil). Modela je bilo krasno videt čakat asistenco sredi ceste dobri 2 uri. Kot kaže, je potem dojel.
Če ljudje ne pokažejo obzirnosti že v štartu – ne vem, zakaj bi jo potem dobili vrnjeno.
soseda529, 08.04.2024 ob 20:01
Sosedje parkirajo vsepovsod, meni gre to na živce, ne moreš do smetnjakov, ne moreš po pločniku, v vskao luknjo ga zbašejo, eni bi direkt pred vhod bloka parkirali. Jaz kar pokličem redarje in vsi dobijo kazni. Potem je nekaj časa mir potem pa moram spet klicat.
SI NAVADNA PRASICA SI, ČE BI VEDU KJE ŽIVIŠ BI TI PRIŠEL GUIME PREZAT VSE 4 NA AVTUI.
SVINJA, NE PA SOSEDA.
NAVADNA PRASICA BREZ SVOJEGA ŽIVLJENJA SI, KUZLA IN KURBA!