Sem slaba mati, ker sem hčerki pustila nekaj kar večina staršev nebi?
Vademekum, 26.01.2023 ob 08:04
Dobra mati, 25.01.2023 ob 20:40
Zanima me kaj porečete ljudje, ki me ne poznate, ki ne veste kakšna mama sem, na to da sem hčerki omogočila, da si vzame čas zase, da se umiri in naredi plan kako naprej.
Hčerka je korona čas drago plačala. Mentalno, čustveno in telesno. Takrat še ne polnoletna je hudo zbolela, korona, komaj je preživela.
Sveže zaljubljena, prva ljubezen, katere ne moreš negovati in ji dajati kril zaradi bolezni, zaradi omejitev, ki so vladale takrat, zaradi razdalje. Ljubezen razpade, takrat, ko bi morala biti na vrhuncu. Mlada dva nista zmogla vseh bremen.
Šolanje na daljavo, vmes bolezen, ki je pustila posledice, moje drago dekle ni zmoglo biti kos vsemu. Vsega je bilo preveč za mlado in občutljivo dušo.
Prosila je za razumevanje in podporo pri njeni odločitvi, da do nadaljnjega prekine šolanje, tretji letnik srednje, da se spravi v red, da razmisli kaj sploh bi rada počela v življenje.
Brez premisleka jo oba z bivšim podpreva. Naj se najde, naj ugotovi kaj si želi. Potem pa naju preseneti z idejo, da bi odšla v tujino. Tja kjer smo bili kot družina leta in leta najsrečnejši. Daleč je ta tujina, drugačna kultura, drugačni ljudje, ona pa tako mlada in neizkušena.
Poslušan svoje srce in jo tudi pri tej odločitvi podprem, oba jo in ona odide.
Pred dnevi smo se vrnili iz obiska pri njej. Razcvetela se je. Kot bi bile vse rane zaceljene, vse slabo pozabljeno. Polna je idej za prihodnost. Vsi smo srečni z njo in zaradi nje. Izgleda drugače, razmišlja drugače. Življenjska šola je bila zanjo pomembnejša od srednje.
Nisem se še čisto sprijaznila na vse obtožujoče pogleda doma, opravljanja, laži, pač tipična slovenska folklora. Kar naprej sem na tnalu, da sem slaba mama, da sem otroka poslala stran, na drugi konec sveta, namesto, da bi jo rajši spravili k psihologu, ker bi za nas bilo to prevelika sramota.
Nisem čisto nedovzetna za vsa obrekovanja in lažne govorice. Nanje se ne odzivam, čeprav sem težko tiho.
Resnično me zanima, bi vi podprli otroka v primeru kot je naš ali bi ga zaredi nekih norm, ki veljajo pri nas reje vkalupili, ne glede na ceno?
Moram povedati, da težko razumem ljudi, ki to mislijo zato, ker sem podprla hčerko pri njeni odločitvi, da prekine šolanje in odide po nove moči na drug konec sveta. Mar bi ji raje dali na tablete ali pa jo gledali trpeti zaprto za štirimi stenami? Kaj bi vi storili v mojem primeru? Resnično me zanima!
Poslušaj ti mama,
TI imaš srečnega otroka. Kaj bi ji pomagalo pet magisterijev če je lupina človeka. Verjamem, da je varna kjer je. In tudi to, da se bo vrnila in dokončala šolo.
Glede obrekovanj pa…ljudje itak govorijo. Če bi bila punca doma in na tabletah, bi enako obrekovali. Verjamem, da ti ni vseeno. Ampak ko kažeš s prstom na nekoga, imaš tri obrnjene proti sebi. Vi ste ekipa, vi se podpirate in to je vse kar je pomembno. Eno leto gor al dol..
Za mene je najpomembnejše da so moji otroci srečni. Pa četudi smeti pobirajo. In vedno sem ji tako vzgajala.
Ljudje pa so imeli vedno kaj za povedati. Ko sem bolj podrobno pogledala kakšni so ti ljudje sem ugotovila, da imajo sami težave. Mož alkoholik (ta je bila izjemno “pametna” za vse druge), nesrečni v zakonu, …
Sem jih dala na off, vse takšne. Danes na njihovih obrazih vidim samo zavist.
Dobra mati, 26.01.2023 ob 01:15
Mene zanima, 25.01.2023 ob 20:54
Kje živi, kaj dela, od kod ji denar za življenje… Veste, s kom se druži?
Predvidevam, da ste na dopust hodili v hotel ali bungalovi, ki ste ga najeli in plačali. In da ga zdaj ne plačujete. Ali pač?
Ja, vemo kje je in vemo kaj počne. Financirava jo midva z možem, nekaj malega pa služi sama. Se izobražuje na več področjih.
Jaz lahko razumem tvojo/vašo odločitev..tudi pri nas je eden od otrok, ki ubira drugačna pota, kot smo jih vajeni sicer. Je terjalo precej pri meni, da sem to sprejela, ker smo blazno priklenjeni na to idejo, kako naj izgleda pot v odraslost. Pa ima vsak svojo..meni je pomagala molitev, naj le najde svojo pot, mi mu stojimo ob strani in zaupamo, da jo najde. In se izkazuje za pravo odlocitev. Je pa boleče stopiti iz uhojenih poti, tudi za starše in pustiti, da nosijo odgovornost za svoje odločitve sami. Mi pa ja vedno vemo najbolje, kajne?
Ma, pojma nimamo zanje, lahko le upamo, da jih nismo kje kapitalno zafurali.
Z drugimi “ni težav”, pridno stopajo skozi izobrazevanje..vzgoja takih je lahka stvar, ni treba kukat pod svoje površje, ker “moj je priden”. Pa zaradi starejsega dobro vem, da bodo borbe pa verjetno kje drugje, si ne delam iluzij.
Ampak takole imamo, to je zivljenje, skozi nas uči..
Al ste naivni starsi? A se sploh zavedate, kako vas imajo vasi soncki za norca? Natvezijo vam stvari samo do te mere, da se vam zdijo verjetne in dobre za njih ker se kao iscejo in jih brez pomislekov pograbite. Seveda je vse jasno, ko jih financirate, da so sli v tujino…. A res ne vidite, kako vas obirajo, tam pa bogve kaj se v resnici dogaja
dobra mati
jaz to težko verjamem. ti malo preveč gledaš netflix. in si željna slave in pozornosti. kera ločenka pa bo rekla svoji hčerki, z končano osnovno šolo, ja ja uedu je, ti se kr išči. ahhahahaaha kdo to verjame? ločenke feminsitike terate svoje otročičke do doktorata. pa še to družboslovje. saj je seeno, jaz tega ne kupim. če si to res naredila, si živo tele. osnovno šolo ima. kaj bo delala? ker se jiz enim ni izšlo?? glej ti tvoje prinecske male ne bi nikoli, dala tko stran. nikoli. to je vse kar imaš. pa užas no kake zgodbice.
V življenju je vedno najlažje obsojat. Nihče ni živel vašega življenja. Po prebranem ste čutna mama in po mojem mnenju ste rešli svojega otroka. Mentalno zdravje je pomebnejše kod šola v tem primeru. Zato rabiš polno srce ljubezni in zaupanje v življenje. Te stvari se je z primitivci teško pogovarjat….ne razumejo.
Zakaj smo starši? Da slišimo svoje otroke. Kod mama čutim strah, ki ste ga kod ljubeča mama utišali in samo hoteli rešit hčer….res pogumno. Želim vama, da se bota čez čas vsemu nasmejali.
Vse dobro
Če ne bo delala v javnem sektorju se nima zaradi izobrazbe kaj sekirat, pa še to se lahko na poti domov ustavi v Sarajevu, kupi na Barčaršiji diplomo tiste smeri, ki jo to zanima in to je to. Glejte, če kolegi enega znanega sodnika niso ugotovili, da je brez PF tudi ne ne bodo, no glih dr.med ne kupite😁