Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sem v veliki moralni dilemi!!!

Sem v veliki moralni dilemi!!!

Sin končuje devetletko in se druži s sošolcem, ki (redno) kadi travo in pije alkohol. Meni zagotavlja, da tega on ne počne, da pa je sicer že poskusil. Verjamem mu, ker ga dobro poznam in mu zaupam. Verjetno sami veste, da mu druženja s sošolcem pri teh letih ne morem prepovedati, prosim pa vas za nasvet, kako naj omejim njune stike. Ko sem sinu rekla, da bi morali za travo in alkohol izvedeti sošolčevi starši, me je lepo prosil, naj jim tega ne povem, ker bo potem njegov prijatelj vedel, kdo ga je izdal. Znašla sem se v veliki moralni dilemi: ali naj povem staršem ali ne, ali naj obvestim šolsko svetovalno službo?

Kar se tiče tvojega sina… zaupanje je dobro, kontrola je še boljša! Porini mu test. Test na THC se dobi v lekarnah za cca. 4,7 EUR, ravno tako alkotest.

Glede tega, ali povedati sošolčevim staršem, bi pa rekla, da je odvisno od tega, kakšen sicer ta fant je (barabica, ki tudi dila, ali po srcu dober fant, ki “samo” uporablja), kako pogosto se to dogaja, ali poznaš njegove starše, kako mu gre v šoli… Bi se pa pogovorila s tem fantom IN predvsem s svojim sinom. Naj razmisli, ali je to dobra družba zanj in koliko se bo družil s tem sošolcem. Ker če že v 9. razredu to konzumira, se bo to še stopnjevalo, sploh pa potem, ko po 18. rojstnem dnevu ne bo več nobenih (pravnih) ovir. Šola bo šla pa navzdol.

Danes itak že večina devetosolcev, sploh pa srednješolcev konzumira vse, kar se konzumirati da. Problem je, da to počnejo zgodaj zjutraj, zadeti so med poukom. Žal..

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10243, 01.11.2024 ob 23:49

Danes itak že večina devetosolcev, sploh pa srednješolcev konzumira vse, kar se konzumirati da. Problem je, da to počnejo zgodaj zjutraj, zadeti so med poukom. Žal..

Ne pa ne večina. Le tistih nekaj, ki nikoli ne končajo srednje šole. Od nekdaj je tako.

Ravnaj po svoji vesti.
Če javiš šolski svetovalni službi, bodo oni že znali starše in tega fanta povabiti na razgovor. Običajno rečejo “govori se” in ne izdajo, od kod te “govorice”. Tako jim to tudi povej. Ni ti treba namočiti sina, niti mu povedati, da si obvestila šolo.

Že ko sem bila jaz v osnovni šoli, so kadili travo, pa ni nihče povedal. Smo pač vedeli, da iz takih ne bo nič. Ali pa so bili razvajeni sinčki podjetnikov in jim nikoli v življenju nič ne bo manjkalo.

Jaz bi pustila na miru.

Je pa vprašanje, koliko si s sinom zaupata, ali je res povedal po resnici ali je rekel, da ne kadi zato, da mu ne bi težila.

Če se boš vtikala v druge, čeprav te je prosil, da ne, od njega nikoli več ne boš ničesar izvedela. Po želji. Če se ti zdi vredno, potem kar.

Anonimno 1664, 02.11.2024 ob 04:12

Če se boš vtikala v druge, čeprav te je prosil, da ne, od njega nikoli več ne boš ničesar izvedela. Po želji. Če se ti zdi vredno, potem kar.

Točno tako.

Smo imeli izkušnje s tem.

Nikoli več ti ne bo zaupal!

anonimno1960, 02.11.2024 ob 04:16

Točno tako.

Smo imeli izkušnje s tem.

Nikoli več ti ne bo zaupal!

Nehajte no butli. Vedno ista odpira izmišljene teme o problemih v zvezi. Še kar ni osvojila, da se za ločilom postavi presledek.

Pokliči na anonimni prijavni telefon policije.

Dilema937, 01.11.2024 ob 23:24

Sin končuje devetletko in se druži s sošolcem, ki (redno) kadi travo in pije alkohol. Meni zagotavlja, da tega on ne počne, da pa je sicer že poskusil. Verjamem mu, ker ga dobro poznam in mu zaupam. Verjetno sami veste, da mu druženja s sošolcem pri teh letih ne morem prepovedati, prosim pa vas za nasvet, kako naj omejim njune stike. Ko sem sinu rekla, da bi morali za travo in alkohol izvedeti sošolčevi starši, me je lepo prosil, naj jim tega ne povem, ker bo potem njegov prijatelj vedel, kdo ga je izdal. Znašla sem se v veliki moralni dilemi: ali naj povem staršem ali ne, ali naj obvestim šolsko svetovalno službo?

[/quote

In kaj boš s tem dosegla?

Vplivaš lahko na svojega otroka, pa še to vprašanje, ce te bo upošteval.

Ne vem ali se samo tolažite, da vaš sin ne kadi trave ali ste tako neumni, da res mislite, da jo ne. Zagotovo jo! Ravno zato se boji, da če boste vi povedali njegovem staršem, bo on povedal vam da tudi vaš sin kadi travo.
Je pa v vsakem primeru vaša dolžnost, da poveste staršem sošolca od vašega sina, da kadi travo.
Drugače pa verjetno ni bilo čisto vse ok z vzgojo vašega sina, da se ukvarja s tem sranjem. To je za slabiče in nesamozavestne osebe. Če bi vaš sin bil močna in samozavestna oseba se s takim sploh nebi družil.
Se opravičujem, ker sem bil direkten. Saj verjetno hočete, da vam napišemo iskrena mnenja.

Tomaž Gorec http://www.tomazgorec.si http://www.zasluzek.org https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/

Tomaz.Gorec, 02.11.2024 ob 10:16

Ne vem ali se samo tolažite, da vaš sin ne kadi trave ali ste tako neumni, da res mislite, da jo ne. Zagotovo jo! Ravno zato se boji, da če boste vi povedali njegovem staršem, bo on povedal vam da tudi vaš sin kadi travo.
Je pa v vsakem primeru vaša dolžnost, da poveste staršem sošolca od vašega sina, da kadi travo.
Drugače pa verjetno ni bilo čisto vse ok z vzgojo vašega sina, da se ukvarja s tem sranjem. To je za slabiče in nesamozavestne osebe. Če bi vaš sin bil močna in samozavestna oseba se s takim sploh nebi družil.
Se opravičujem, ker sem bil direkten. Saj verjetno hočete, da vam napišemo iskrena mnenja.

Se ne strinjam! Imel sem prijatelja, ki se ga je zakajl res veliko. Jaz sem poskusil enkrat v življenju.

Mali ti laže!

test met doma in mu povedat da bo ko se ti bo zazdel opravil test in ce bo cist bos tiho. ko bo tud on zakajen izvejo starsi

99% je da pubec poleg vleče in pije.

Če si edini v grupi ki nisi napuhan, 1x , 2x si še poleg, pol pa nimaš tam kaj iskat in se ne družiš s takimi.

Isti ptiči skupaj letajo pravijo ali pa slaba družba pokvari dobro naravo.

Vprašanje je, če tvoj sin tudi ne kadi. Tako kot je napisala ena zgoraj, preverjaj. Če ne kadi, potem bo brez problemov naredil test.

Jaz se ne bi vtikala v to, če prijatelj kadi, bi pa vsekakor “težila”, da on ni prava družba zanj in bi na različne načine skušala vplivati, da se z njim ne druži.

New Report

Close