Najdi forum

Semena

Doma imam aparat za peko kruha. Rada spečem kruh iz polnozrnate moke. Moti pa me, da nima tistih semen v sebi, kot jih ima kruh, ki ga kupim v trgovini. Ali kdo ve, če se dobi in kje takšna moka? Oziroma, kako naj naredim tak kruh, ki bo imel semena.
Hvala vnaprej!
Nina

p.s. prebrala sem nekaj tem nazaj, pa tega nisem našla. Sem pa ugotovila, da je gospod Jože pravi strokovnjak na tem področju. Bi zelo želela njegovo mnenje.

semena boš morala sama umešati v moko, vsaj jaz še nisem zasledila takega kruha. Morda pa obstaja, počakaj še na kakšen post. Mene pa nekaj zanima o aparatu za peko kruha, kakšen aparat je to?

Lala

Od Severina. Imam ga dobre pol leta in sem zadovoljna. Ima kar nekaj programov.

semena dodaš pri zadnjem gnetenju testa…..aparat naj bi te s piskom na to opozoril….če nima te funkcije, pač bodi pozorna, kdaj je zadnje gnetenje in takrat dodaj semena, po želji…..

Jože! Sem čakala, da se oglasiš, ker veš veliko o hrani. Mene bolj zanima, kjer se kupijo semena?

Nina

če si iz Ljubljane, potem jih lahko kupiš v BTC trgovina JABLANA v pokritem delu tržnice…majčkena trgovina z zdravo prehrano……..

Sem iz Lj in hvala!
Aja, še eno vprašanje, mogoče malo smešno ampak se mi niti ne sanja o tem: ali naj semena v kruhu imela določen pomen (vitamini itd) ali so bolj za okras.

Res hvala!!!

Nina

vsako seme je v bistvu kot atom…..poln vsega za začetek življenja, tako da ne bom naprej razlagal…..sicer pa so semena v kruhu tudi okusna, predvsem tista na zunanjosti, ker so malo zapečena…..če imaš težave s kilogrami, pa se jih je bolje izogibati,ker imajo precej maščob….tako kot boš ti pekla kruh, se pravi v aparatu ne bodo kaj preveč za okras, ker po površini ne bodo kaj posebej vidna, ker jih ne smeš potresat po vrhu in sicer zato ne, ker ne smeš odpirat pokrova…..

Oprostite, ne vem za kakšna semena gre. Mi lahko kdo prosim, pojasni.

sončnična, bučna, sezam, makova, lanena…

New Report

Close