sence rdecih luci
Pozdravljeni,
ali ste ze brali knjigo J. Popova Sence rdecih luci? Jaz jo ravno sedaj prebiram. Kar verjeti ne morem kaj vse se dogaja okoli nas. Neverjetno. Raje ne pomislim, da se kaj takega dogaja tudi v mojem malem mestu. saj se ne, kajneda? Nic nimam proti tem, da se zenske prostituirajo, ce jim pase, ne razumem pa zakaj lahko padejo tako nizko, da se pustijo izkoriscati, da polovico zasluzka dajejo svojemu zvodniku,,,
povejte se vi svoje mnenje.
hvala!Q
Brez zamere, a zdi se mi, da si zelo naivna. Knjige še nisem prebrala in čudi me, da nisi v njej našla odgovora na kako tvoje vprašanje. Npr. kako lahko padejo tako nizko, da dajejo pol zaslužka zvodniku. Ali misliš, da imajo kako izbiro? Saj so prisiljene celo obdelati določeno število strank, se pravi, imajo neke vrste normo, ki jim jo določa seveda zvodnik in zato tudi med njimi v “boju” za stranke ni kake solidarnosti.
Kar pa se tega tiče, koliko se to dogaja pri nas: zadnjič je bila oddaja o prostituciji in baje je pri nas največ takih, ki poslujejo preko mobitela in imajo to za dodatno dejavnost. A če to počnejo daljši čas, jih slej ko prej izvoha kak zvodnik. In zgodbica se prične….
Ravnokar sem knjigo prebral. Zanimiv mi je bil predvsem prvi del, drugi del-zgodbi dveh prostitutk, pa me je nehote pripeljal v dvome. Na začetku si avtor pridobi zaupanje z ogovarjanjem njegovih kolegov-novinarjev, dočim pa sem v samih zgodbah naletel na stvari, ki jih nisem mogel ravno verjeti. Naj si bo to natančen opis oblek, ki sta jih imeli prostitutki na železniški postaji (po nekaj letih.oblečeni sta bili povsem normalno.opis ne igra nobene vloge), ko sta čakali Rebeko, kakor tudi različne malnkosti v pripovedi obeh. Zelo poporano, da je branje zanimivo. Vprašal sem se tudi, koliko denarja je šlo za to knjigo, če res drži-kar dvomim-da je avtor obiskal še in še prostitutk. Nikoli ni seksal z nobeno, plačal pa enako ceno za pogovor. Močno dvomim v to knjigo, ki pa tudi sicer ni naredila večjega vtisa name.