senzor dihanja pri dojenčkih
Kupujem senzor za zaznavanje dihanja, ker se ponoči dogaja, da se ji večkrat zatakne zaradi sline in lovi zrak. Njena posteljica se dotika naše postelje in zato ne vem, če bi ta stvar vseeno delala. Namreč, ker je še majhna je njen jogi 15 cm na najvišji točki male posteljice in ali ni nevarnosti, da bi potem zaznaval moje dihanje, ki je tik zraven njene posteljice? Potem me zanima, če ima kdo napravo snuza halo, ki bi se jo naj zataknilo za pleničko? Z našo je tako, da jo damo spat na bok in se premakne vedno na hrbet, kje se zatakne to napravo na pleničko spredaj , zadaj in ali ne ovira premikanja otroka?
Če hočete, da senzor zares zanesljivo deluje, je treba imet okoli postelje, v kateri otrok spi, VSAJ 10 cm prostora, še bolje je 30. Z vsem strani in koncev. Vse, kar je manj, zaznava vas in ne otroka!! Tudi če so v hiši kake domače živali, je treba preprečiti, da hodijo spat oz. se gibljejo med psanjem otroka okoli posteljice, ket lahko senzor tudi to zazna, sploh če otrok sicer neha dihati. To tudi lepo piše v navodilih – če ni okoli postelje vsaj 10 cm prostora, potem senzor sicer deluje, vendar je njegovo delovanje nezanesljivo. Mi smo imeli baby care, ki je vsaj 3 x rešil otroku življenje, ko smo ga kupovali, so ga reklamirali kot 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolj zanesljivega od AC, ker ima 2 plošči in boljše konektorje. Ali to drži ali ne, ne vem, so nas pa izrecno opozorili na to razdaljo med posteljami.
Mi imamo Tommee Tippee digital in nisem zasledila opozoril o oddaljenosti od postelje staršev. Tudi ne verjamem, da bi zaznal tvoje bitje srca, saj ne zazna niti več otrokovega, če zleze s plošče.
Strokovnjaki pa ne priporočajo preprečevanja gibanja otroku, kar vključuje tudi razne naprave in vzglavnike. Torej, pusti to.