Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek senzor dihanja pri dojenčkih

senzor dihanja pri dojenčkih

Kupujem senzor za zaznavanje dihanja, ker se ponoči dogaja, da se ji večkrat zatakne zaradi sline in lovi zrak. Njena posteljica se dotika naše postelje in zato ne vem, če bi ta stvar vseeno delala. Namreč, ker je še majhna je njen jogi 15 cm na najvišji točki male posteljice in ali ni nevarnosti, da bi potem zaznaval moje dihanje, ki je tik zraven njene posteljice? Potem me zanima, če ima kdo napravo snuza halo, ki bi se jo naj zataknilo za pleničko? Z našo je tako, da jo damo spat na bok in se premakne vedno na hrbet, kje se zatakne to napravo na pleničko spredaj , zadaj in ali ne ovira premikanja otroka?

Koliko je pa stara? Kupite raje tisto obrobo, ki ji preprečuje, da bi se obrnila na hrbet.

Če se njen jogi ne dotika tvojega, potem ne morem tvojega dihanja zaznati. Okvir ni pomemben. No, pa za en centimeter pa posteljo menda lahko premakneš.

Jaz napravo imam in zaradi nje mirno spim, čeprav je moj otrok več ne potrebuje.

Jaz sem kupila to obrobo. Stran vržen denar. Otrok je hotel spati na hrbtu in konec. Se je tako dolgo notri premetaval, da se je ulegel na hrbet, kljub obrobi. Malo je bil stišan, ampak uspelo mu je pa le 🙂 Pa je tudi pediatrinja rekla, da naj ga pustim spati tako kot želi.

mi imamo angelcares se danes, ko ima dve leti. pa odmakni en cm od tvoje postelje, ce te skrbi.

Tudi mi imamo angelcare, se pa da regulirat stopnjo občutljivosti, ker sicer lahko zazna tudi vaše dihanje, če sta postelji tako skupaj oz. se dotikata.

Če hočete, da senzor zares zanesljivo deluje, je treba imet okoli postelje, v kateri otrok spi, VSAJ 10 cm prostora, še bolje je 30. Z vsem strani in koncev. Vse, kar je manj, zaznava vas in ne otroka!! Tudi če so v hiši kake domače živali, je treba preprečiti, da hodijo spat oz. se gibljejo med psanjem otroka okoli posteljice, ket lahko senzor tudi to zazna, sploh če otrok sicer neha dihati. To tudi lepo piše v navodilih – če ni okoli postelje vsaj 10 cm prostora, potem senzor sicer deluje, vendar je njegovo delovanje nezanesljivo. Mi smo imeli baby care, ki je vsaj 3 x rešil otroku življenje, ko smo ga kupovali, so ga reklamirali kot 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolj zanesljivega od AC, ker ima 2 plošči in boljše konektorje. Ali to drži ali ne, ne vem, so nas pa izrecno opozorili na to razdaljo med posteljami.

mi našo punčko damo vedno na bok, za hrbet fajn obložimo, ampak ko se hoče, se tako ali drugače obrne na hrbet, tukaj ne moreš nič…

Mi smo imeli Angelcare in morm ti rect da je to ena izmed najboljsih stvari kar sm kdaj dobila za darilo, pri nas je skoz piskal ponoči pa sm hcerko samo malo porukala da je zadihala pa je blo ok , lahko sem mirno spala saj sem vedela da ce bo kaj bo naprava zapiskala

Imeli smo babysense, posteljico odmaknili od naše pa vsak večer sem naredila preizkus.

Tudi jaz sem kupila Baby sense, ker sem sklepala, da je najboljši, če ga imajo na intenzivni v porodnišnici.

Mi smo imeli Baby Sense II, posteljo malo odmaknite, pa bo.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Tudi angelcare ima dve plošči.

Mi imamo Tommee Tippee digital in nisem zasledila opozoril o oddaljenosti od postelje staršev. Tudi ne verjamem, da bi zaznal tvoje bitje srca, saj ne zazna niti več otrokovega, če zleze s plošče.

Strokovnjaki pa ne priporočajo preprečevanja gibanja otroku, kar vključuje tudi razne naprave in vzglavnike. Torej, pusti to.

Sicer stara tema, pa vseeno…seveda je pomembno, da je otroška postelja odmaknjena od staršev, saj senzor zaznava že manjše gibanje in ker dvomim, da oba starša negibno spita celo noč, to pomeni, da senzor zaznava tudi to gibanje oz. vajino premikanje.

New Report

Close