Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka serija jezero

serija jezero

Živo me zanima, kakšna bo ta serija. Reklame je res ogromno. Več kot do sedaj za podobne stvari. Knjiga je baje dobra (nisem je še uspela dobiti v knjižnici). Navadno je tako, da so knjige boljše od ekranizacij. Bomo videli.

Jaz spoštujem Goloba in je top pisatelj. Še posebej v knjigah, kjer opisuje alpinizem.
Osebno mene ni prepričal v knjigah, oz. je imel slabe mentorje. Ker vem iz lastnih izkušenj, da se tako ne dela! Pa dopuščam možnost, da se v literaturi vse mal ‘napihne’, da je bolj zanimivo.
Kaj bo pa film? Že sama reklama mi daje občutke, da bo vse zamorjeno. Tipično za SLO film.
Preveč se obešajo na Holivudske zamorjene akcije in Agato Kristi.

V resnici poteka vse bolj idealistično. Vsa preiskava poteka iz baze – kjer je vzdušje na nivoju.
Razumete? Ne gre nihče na teren v totalni depri. Nihče ne travmira, nihče že po poti na kraj ne bluzi – sicer ga ne bi spustili na teren!!

Večina me ne boste razumeli. Samo če misliš že pred ogledom zganjat strah, zamorjenost – potem lahko kar nehaš! VSI vemo, da je ogled travma – zato ima vso podporo v bazi. (jebbeš potem razne psiho pomoči!).

Vsaj pri nas smo imeli kriminaliste, ki so bili steber. Je pa res, da smo jih oborožili z vsemi informacijami. Če kdo doživi šok, je to najditelj trupla…. in prvi policisiti, ki zavarujejo kraj.
Se srečajo z domačini, firbci in bog ne daj – sorodniki. Vse drugo je ena sama profesionalna eleganca.
Mislim, da bo ta nadaljevanka en ‘jajc’!

Če knjige nisi prebrala, ne boš nič videla ali je serija boljša ali slabša.

Kdor je vpisan v kakšno knjižnico, si lahko knjige sposodi na Biblos-u in jih bere na računalniku, elektronski knjigi ali telefonu.
Treba je vedeti številko in geslo knjižnične izkaznice, na naprave pa inštalirat Adobe digital edition.
Na Biblosu se dobi tudi Jezero (je pa meni dosti bolj dobra knjiga od Goloba “Ali boma ye” ), pa še en kup zelo modernih knjig, na katere se v knjižnicah na čakaš.

Glede nadaljevanke pa mi zgleda obetajoče, vsaj kamera je zelo dobra po reklamah sodeč.
Kritika “policistke” pa ni upravičena, saj gre za fiktivno zgodbo, kjer je treba razvoj dogodkov popestriti z različnimi karakterji in njihovimi problemi. Bohvari da bi gledali serije z resničnim delom policistov – ali bi umrli od dolgcajta ali pa od previsokega pritiska.

Po vseh krutih akcijah – tudi PGD, GRS – se rešujejo s črnim humorjem. Če je le v ekipi prisotno zaupanje!
Ne vse jemat tako smrtno resno. Vi, ki spremljate s kavča.

Če knjige nisi prebrala, ne boš nič videla ali je serija boljša ali slabša.
[/quote]
Lahko prebere kasneje in lahko primerja. Zakaj pa ne.

Lahko prebere kasneje in lahko primerja. Zakaj pa ne.
[/quote]

Saj je prebrala. Zato ve, da je imel pisatelj slabe mentorje. Kaj je pa film, bomo pa videli.

Tipično za AGRFT…… srep pogled………….tišina………potem ena beseda……….spet tišinaaa…… ja kwa pa ti misliš-……………… tišina………………. temna noč———— uff! Teče čas, vsi pričakujoči in……………………………………………………………nič se ne dogaja. :-)))
Pa seveda vrhunska igralska srenja. :-)))

Saj je prebrala. Zato ve, da je imel pisatelj slabe mentorje. Kaj je pa film, bomo pa videli.

Tipično za AGRFT…… srep pogled………….tišina………potem ena beseda……….spet tišinaaa…… ja kwa pa ti misliš-……………… tišina………………. temna noč———— uff! Teče čas, vsi pričakujoči in……………………………………………………………nič se ne dogaja. :-)))
[/quote]

Če bo kot Ekipa Bled, že ne bo kaj prida. Tisto je bilo dolgočasno.

Končno se je RTV profesionalno z medijskim boomom lotila promocije nadaljevanke, ki jo je sofinancirala in ne dvomim, da si jo bo ogledalo precej več ljudi, kot če tega booma ne bi naredili oz. delali že nekaj časa.
Jaz komaj čakam da si jo ogledam. Po nekaj reklamnih oglasih, ki jih je bilo zasledit se mi zdi, da bo dobra, bomo pa videli. Gledala bom vseh 6 delov. tudi Ekipo Bled sem gledala, mi je bilo kar ok, ni pa primerljivo to dvoje.

od domače produkcije ne pričakujem niti povprečno dobrega izdelka. Saj je veliko serij in tu prednjačijo skandinavske, tako da….

Biblos in Kindle nista niti najmanj kompatibilna. Nekdo od njiju je obsojen na propad, največ na životarjenje.

Kiny – ti si policistka???

Ne prenašam Cavazze, zato ob naslednjih nekaj nedelj ob večerih gledala kaj drugega. Takih “macho” tipov ne morem videti:))

Kiny, zdaj si že policistka?

[/quote]

… srep pogled………….tišina………potem ena beseda……….spet tišinaaa…… ja kwa pa ti misliš-……………… tišina………………. temna noč—

medtem pa trikrat reklame…

… srep pogled………….tišina………potem ena beseda……….spet tišinaaa…… ja kwa pa ti misliš-……………… tišina………………. temna noč—

medtem pa trikrat reklame…
[/quote]

Samo 2x reklame, saj je serija bila dolga (igran del) le 35 min. Kako bo tokrat, bomo videli.

[/quote]

:))))) to je pa taaaakooooo res, jaooo 😉

Obup! 🙀

:))))) to je pa taaaakooooo res, jaooo 😉

Obup! 🙀
[/quote]

Tak bo film/čk. Ker so se realizatorji obrnili na šefe, namesto na navadne policaje.

Če bi tako delali kriminalisti, kot bo prikazano – potem gredo lahko vsi ……….. med politike ali pa v PB Begunje.

Da si ne boste kaj naredili, en bolj pameten od drugega. Saj forenziki tudi ne zaslišujejo osumljencev, pa ne letajo za kriminalci, pa so te serije (ala CSI – katerakoli) zelo popularne in zelo gledane. Pa verjetno policaji nikjer na svetu ne ugotovilo, kdo je kriv, ga ujamejo in je v 45 minutah že za zapahi, mar ne? Saj veste, kaj je to fikcija?

… zdaj Cavazza na Tv……….. “sva snemala s Cerarjevo pri nimus 17 stopinj……” Pa TI si vedu, da gre samo za igro!
Ej stari! Kaj ti misliš, da se policisti valjajo na sončnih plažah? Rešujejo v dežju, na burji, na mrazu…….. ali ubitačni vročini. So na/ob cesti, v gmajni, po strminah, potokih… Vsako minuto!

Brala knjigo, prebrala tudi Leninov par in sedaj berem Dolina Rož in jaz sem navdušena nad pisanjem Tadeja Goloba.
Piše tekoče, berljivo, ni dolgočasne navlake z mlačnimi opisi.

Proti Cavazi nimam nič, le inšpektor Birsa je visok čez 190 🙂

………… hehe….

Zanimivo kolk razglabljanja o seriji, ki je še videli nismo.

1. napaka!! (kar se profesionalizma tiče)

Nikoli ne bi prišel en inšpektor na ogled, ko se vrača s pijanke!! Dva policista v zavarovanju. ta pajac inšpektorski pa potaca vse sledi!!
To je prva napaka v knjigi in tem filmu!

New Report

Close