serija na slo1
Za dedka bi lahko našli kakega starejšega igralca, saj je Vlado Novak mlajši od Iva Bana, ki igra očeta … Mama, Vesna jevnikar, letnik 1964, če bi Vlado Novak bil njen oče, bi jo imel pri dvanajstih. Ja, saj vem, umetniška svoboda pa to … Ampak vseeno. Poleg tega imajo probleme z Nikino frizuro, enkrat je bolj ravna, potem v naslednjem prizoru, ko jo je tip samo pripeljal s kombijem v pisarno k tistemu Zajcu, je pa čisto druga frizura, kot bi se v kombiju spotoma še sfenala in navila:) Pri Štoriji so menda full pazili na take podrobnosti, so pofotkali igralce, da so jih potem za naslednja snemanja, če je šlo za zaporedne prozore, enako zrihtali.
Gašperin ni bil v jezeru. Je pa bil ta, ki igra tega kmeta, ne vem, kako mu je ime.
[/quote]
Ah, kaj bi človek dal, da bi nekdo končno izumil kakšen spletni brskalnik, s katerim bi v nekaj minutah dobil vse odgovore na dlan, pardon, na telefon?
https://bsf.si/sl/film/jezero-2019/
Igralci:
Sebastijan Cavazza, Nika Rozman, Matej Puc, Gregor Čušin, Saša Pavček, Jana Zupančič, Nataša Barbara Gračner, Alojz Svete, Ivo Ban, Vlado Novak, Matjaž Tribušon, Boris Mihalj, Simon Dobravets, Branko Završan, Branko Šturbej, Tjaša Horvat, Jette Ostan Vejrup, Mojca Partljič, Gaber Trseglav, Jaka Lah, Igor Samobor, Gaja Filač, Lara Vouk, Petja Labovič, Jernej Gašperin, Nina Valič, Urška Klajn, Luka Marčetić, Lea Cok, Žiga Čamernik, Anja Drnovšek, Branko Jordan, Karin Komljanec, Tina Potočnik Vrhovnik, Timon Šturbej, Erika Žnidaršič
Režija:
Klemen Dvornik, Matevž Luzar
Igralci:
Ajda Smrekar, Vesna Jevnikar, Ivo Ban, Vlado Novak, Rok Vihar, Jernej Gašperin, Branko Završan, Peter Musevski, Bine Matoh, Brane Grubar, Urban Kuntarič, Lucija Harum, Karin Komljanec
Režija:
Vojko Anzeljc
Zgleda, da sem cist izven povprecja. Tako dolgočasne ,nenapete kao kriminalke ze dolgo ne. Se skrije pred jezerom, pri katerm je res malo labav zbok, ampak tole vceraj…. jezero je narejeno nakako po severnjaskih kriminalkah, ki se v glavnem vse vlecejo in so malo dolgocasne v primerjavi recimo z ameriskimi. Primer je Most ali Killing, ki je sedaj na brio, prirejen po svedski nadaljevanki. Se vlece dve sezoni, 20 delov, da odkrijejo storilko. Jezeu je timuspelo v šestih delih. Mi je bil 4/5, tole vceraj 2/5, tko, kot povprecna gledalka, kimpa ne gleda spanskih zajnfnic, ampak raje kaksen dober film tedna ob sredah na rtv
v bistvu so dobro začeli in prikazali delovanje naše države. Mafijske države, obrise hobotnic in podobno.
Glede na to področje, lahko snemajo v nedogled, kajti naše vladne elite so nam doslej postregle z nešteto javno znanimi primeri korupcijskega kupčkanja, kaj bo šele v prihodnosti….
V glavnem lahko snemajo v nedogled kot kake serije, ki so jih snemali desetletja, pa bodo še vedno imeli gradivo iz realnega življenja, če le ne bo naša država prej crknila.
pohvalno.
Ah, kaj bi človek dal, da bi nekdo končno izumil kakšen spletni brskalnik, s katerim bi v nekaj minutah dobil vse odgovore na dlan, pardon, na telefon?
https://bsf.si/sl/film/jezero-2019/
Igralci:
Sebastijan Cavazza, Nika Rozman, Matej Puc, Gregor Čušin, Saša Pavček, Jana Zupančič, Nataša Barbara Gračner, Alojz Svete, Ivo Ban, Vlado Novak, Matjaž Tribušon, Boris Mihalj, Simon Dobravets, Branko Završan, Branko Šturbej, Tjaša Horvat, Jette Ostan Vejrup, Mojca Partljič, Gaber Trseglav, Jaka Lah, Igor Samobor, Gaja Filač, Lara Vouk, Petja Labovič, Jernej Gašperin, Nina Valič, Urška Klajn, Luka Marčetić, Lea Cok, Žiga Čamernik, Anja Drnovšek, Branko Jordan, Karin Komljanec, Tina Potočnik Vrhovnik, Timon Šturbej, Erika Žnidaršič
Režija:
Klemen Dvornik, Matevž Luzar
Igralci:
Ajda Smrekar, Vesna Jevnikar, Ivo Ban, Vlado Novak, Rok Vihar, Jernej Gašperin, Branko Završan, Peter Musevski, Bine Matoh, Brane Grubar, Urban Kuntarič, Lucija Harum, Karin Komljanec
Režija:
Vojko Anzeljc
[/quote]
Aja, no, sorry. Se ga ne spomnim iz Jezera. Koga je igral? Medtem pa odkritje: Igor Žužek je ta, ki je igral v Jezeru tistega sorodnika, ki ni hotel dati vzorca za dnk analizo, in igra v tej novi seriji kmeta, ki mu hočejo vzeti premoženje. Tega pa na tvojih najdbah sploh ni. Hm.
Aja, no, sorry. Se ga ne spomnim iz Jezera. Koga je igral? Medtem pa odkritje: Igor Žužek je ta, ki je igral v Jezeru tistega sorodnika, ki ni hotel dati vzorca za dnk analizo, in igra v tej novi seriji kmeta, ki mu hočejo vzeti premoženje. Tega pa na tvojih najdbah sploh ni. Hm.
[/quote]
Hm, zanimivo.
V angleškem seznamu za serijo Jezero pa je.
https://www.imdb.com/title/tt10051464/fullcredits
Hm, zanimivo.
V angleškem seznamu za serijo Jezero pa je.
https://www.imdb.com/title/tt10051464/fullcredits
[/quote]
Ja, zanimivo. Vidim, da je Gašperin igral celo v treh epizodah Jezera in sicer nekega Simona. Sploh se ga ne spomnim, kakšna vloga je to bila??
Medtem pa vidim, da ima 20 let starejšo partnerko, ki pa je tudi igrala v Jezeru:)
Tudi meni je nadaljevanka solidna.
Predvsem zaradi Roka Viharja!! Kako je pa tip prva liga. Najlepši od naših igralcev. Pa še dobr igra. Kakšna top scena, ko je spodil Niko…. saj je Nika?
Pri njej sem tudi opazila različne frizure, kot omenja ena zgoraj. Skrepane čist. Ko igra v pisarni je vsa scufana, čez minuto je kader, ko sede v avto – je pa vsa sfrizirana. Oz. kar se že da naredit iz njenih švoh las.
V glavnem se čudim, da do zdaj nobena monklja ni ‘dol padla’ in pohvalila Roka! <3 :-))
Gledala sem prvi del in dvomim, da bom še preostale. Tudi Jezera nisem gledala v celoti, ker me stvar enostavno ni pritegnila. Zgodba je imela neko okostje, ne pa tudi mesa.
Glede včerajšnje nadaljevanke se popolnoma strinjam s tistimi, ki pravijo, da je igra večine igralcev precej preveč gledališka in zato ne dovolj realistična, da bi bili verodostojni.
Zgodba je skrajno všečna. Mali človek, preprost, s tremi otroki in preprosto, nespakedrano ženo, ki sta ga dotolkla skorumpirana banka in pokvarjeno pravosodje. Marsikdo se bo s tem identificiral. Zdaj pa ga bodo reševali ta mladi, ki so kot kakšni pokovci v stilu petih prijateljev. Ona (Smrekar), ki sicer izvira iz elite, se obrne proti njen, ker je tako zelo drugačna, pravična in sočutna. No ja, mene to ne prepriča.