servis za opla
Imam Opel Astro. Zanima me, če morda poznate kakšen servis ali kaj podobnega ki ima normalne cene. Popravila za Ople so zelo draga. Vsakič, ko se kaj pokvari pride popravilo zelo drago. Nazadnje sem za popravilo klime in menjavo vilice plačala 200.000 SIT. Čaka pa me še menjava “avspuha”. Neki mojster, ki se ukvarja z izpušnimi sistemi mi je zračunal, da bo to prišlo okoli 80.000 SIT. Zato me zanima, kam vi peljete svojega Opla, da pridete ceneje čez.
Lep pozdrav vsem forumovcem.
Jaz sem ob nakupu naše Astre (pred leti) šel na Servis Trobec na Dolgem mostu (v LJ) in so me cene vrgle na rit. Naslednjič sem šel k njegovemu sosedu (in celo bratu 😉 Jan-Mar, ki je bil ful cenejši. Od takrat sem hodil tja in tudi sedaj ko sem prešaltal na Scenica bom hodil tja.
Jan-Mar je sicer tudi uraden servis Opel (dobiš štampiljko v servisno knjižico ob servisu), vendar uporablja t.i. OEM rezervne dele, zato je cenejši. Auspuh tako ni Oplov, ampak samo od iste firme, ki izdeluje tudi za Opel.
Razlika je še v tem, da ima Servis Trobec veeeeliiiiiko rumeno moderno stavbo in sprejemnico, kjer uraduje tip v kravati, Jan-Mar je pa ona prava avtomehanična delavnica, kjer so vsi umazani od šmira 😉 Ampak so ful prijazni.