servo volan opel corsa
Na opel corsi naj bi šel elektromotorček ( ali nekaj podobnega ) za servo volan – nov stane ca 320 tisoč toarjev
Zanima me kako pogosto to odpove in
kako naj bi to najceneje zamenjala
Vem da obstaja možnost uvoza iz italije ( iz starega avtomobilak )
Ali se to obnese oziroma kakšna je verjetnost , da po ca 1 letu ponovono odpove
Hvala
Ali je možno dobiti kaj več podatkov o tvoji CORSI? Letnik, model … In kakšni so »simptomi«? Hočem reči – kaj je z volanom, kako se »obnaša« … ? Obstaja možnost, da gre t.i. »serijsko napako« tvoje CORSE. V takih primerih nekateri avtomobilski proizvajalci poskrbijo za brezplačno odpravo napake oz delno kritje stroškov odprave napake.
Glede odpadov na kratko: izogibaj se jih. Ker nikoli ne veš kakšno kvaliteto kupuješ, predvsem je ne moreš reklamirati, da ti bodo denar vrnili pa kar pozabi. Na splošno pa niso tako poceni. Predvsem pa ni poceni tvoje zdravje. Zavedaj se, da kupuješ pomemben del »varnosti« na tvojem avtomobilu.
Zato je bolje kupiti nadomestne dele proizvajalcev znanih imen kot so npr. BOSCH, VALEO …in so po vseh lastnostih enaki, kot t.i. originalni rezervni deli. Preprosto zato, ker so izdelani na istem »traku«. S to razliko, da določen del izdelkov »zavijejo« pod znamko OPEL (v tvojem primeru), določen del pa pod lastno blagovno znamko. In v slednjem primeru je ustrezno ceneje. Z računom pa imaš zagotovljeno garancijo.
LP, Škorpjon.
Gre za letnik 1998 1.0 12 w, redno servisiran , na servisu so mi lani omenili , da nimam več garancije , res jim nisem posebaj omenila težave z volanom
Letop pa preko drugega serviserja zvem , da je bila garancija 6 let , ker je šlo pri teh modelih za serisko napako. Žal sem to zvedela , dva meseca po tem ko je menilo 6 let.
Opel mi garancije ne prizna, ker je pač poteklo šest let . Kaj lahko storim, razen da seveda dam 325 tisoč , za en navaden motroček.
Še en primer, kjer so naši serviserji … ne vem, kaj bi jim rekel. Prepričan sem, da so dobro vedeli, da je garancija 6 let, oni pa tebi lani … Kaj vse bi jim človek izrekel in jim privoščil…
Gre namreč za napako, katero je tovarna priznala kot serijsko, in kot tako so jo dolžni pooblaščeni serviserji odpraviti brezplačno. Ampak, le redki so tako pošteni, da to tudi storijo. Marsikdo na ta račun pospravi čedno vsoto v lasten žep. In so jo brez dvoma želeli tudi v tvojem primeru.
Jaz bi na tvojem mestu naredil takole – imaš potrjeno servisno knjigo, in verjetno kje shranjen t.i delovni nalog (od lani). Dobro bi bilo še naslednje: da je na delovnem nalogu tudi tvoja »izjava« o težavah z volanom in da je bil kdo takrat s teboj in je slišal tvojo »izjavo« o težavah. Sledijo dve možnosti:
– potrjena servisna knjiga in redno servisiran avto je tvoj velik plus. Poizkusi »srečo« še pri kakšnem drugem serviserju, kje v bližini.
Na mojem avtu (sicer druge znamke) sem imel ravno tako kot ti, t.i. serijsko napako, ki pa so mi jo brezplačno odpravili po dobrih 5 letih. Prvi serviser, pri katerem sem redno servisiral avto tega ni hotel priznati, in je zahteval dobrih 50 tisočakov. Pri drugem (30 km oddaljenem), pa je bilo brezplačno.
– če tu ne uspeš – glede na to, kar so ti lani rekli na servisu gre za
zavajanje kupca-stranke. Če se ne motim se s tem ukvarja obligacijsko pravo. Najprej tvoj problem predstavi na naslednjem naslovu:
http://www.e-svetovanje.com/pravniki.net/ (ali kakšnem podobnem) ali pa obišči kakšnega odvetnika. S pravniške strani ti bodo navedli argumente, ki bodo ob obisku tvojih serviserjev pripomogli k brezplačno rešeni zadevi. Če tu nebo uspeha informiraj o zadevi odgovorno osebo za stike z javnostjo pri generalnem slovenskem zastopniku – najprej na lep način, če ta ne zaleže zagrozi s kakšno objavo v medijih (ti komaj čakajo na take primere) … Zadnja rešitev je tožba »mojstrov«. Ne pozabi; gre za dobrih 300 tisočakov
LP, Škorpjon
Tudi sama imam težave pri servo volanu (elektro) pri Corsi 1998, 1.0, world cup izvedba. Odkar sem ga kupila – 4 leta nazaj je problem z volanom, ker v eno stran je lepo šel servo, v drugo pa ne, ampak sem se navadila in nisem posvečala temu velike pozornosti. Niti nisem vedela, da je to serijska napaka.
Zdaj je pa začel volan zelo pokati, ko gre v ovinek oz. ko ga zasučem in je tudi mehanik mnenja, da bi ga bilo dobro zamenjati. Avtek je drugace se lepo ohranjen in bi rada to naredila, ker edino vprasanje je vprasanje varnosti zdaj, glede na to, da volan poka.
Mi lahko svetujete kje dobiti naugodneje tak volan?
Lepo pozdravljeni in hvala,
Darija