Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sesalec Gorenje

Sesalec Gorenje

Kateri sesalec je dober, močan in ne tehta pol tone. Glede na to, da ga moram prenašati po stopnicah po celi hiši, bi rada nekaj malega in okretnega. Gledala sem Gorenje, pa me zanima, kako ste zadovoljni z njimi? A se obnesejo tisti, ki imajo posodo namesto vrečk al je samo več prahu v zraku?!

Hvala za pomoč.

Tudi tisto zadnje kar si omenila:)

Pred časom je bil test sesalcev v reviji VIP (poišči, če je še kje na netu) in so bli Gorenjevi daleč najslabši. Mi imamo sicer vso gospodinjsko mašinerijo od Gorenja (in je OK), sesalca pa njihovega ne kupim.

Sej jaz imam tudi vse mašine od Gorenja, zato pa sem si mislila, de bi tudi sesalc bil naš. Sem imela Elektroluxa, pa je po sedmih letih crknil, sem si mislila, da bo imel daljše življenje.., zato sem tudi mislila menjat firmo.
Hvala!

No, jaz pa sem kupila Gorenjev sesalec, ampak z njim nisem zadovoljna. Sem že pred časom pisala v tem forumu o težavah. Tista posoda za zbiranje je za en dr**, ko jo moraš sprazniti – jaz jo moram ob vsakem sesanju saj je ob vhodu v posodo namontirana ena cev, na katero se navijajo lasje in dlake (imamo mačka), zato sesalec ne sesa.
Ker sem sesalec kupovala za vsakodnevno sesanje sem nad njim in seveda nad svetovanjem prodajalca razočarana. Če ni zapacana cev, je pa hepa filter, čiščenju enostavno ne uideš:(, pri vsakem čiščenju pa seveda v zrak spustiš “kilo” prahu.

V glavnem: ne priporočam sesalca s hepa filtrom in ne z zbirno posodo (in ne Gorenja).

Lenchi, hvala, tudi mi imamo mačko in če je to tako zakomplicirano, je za pop… Bom razmišljala naprej. Žal ne najdem tega testa v reviji VIP. Mogoče bom pa res kupila Bosch, ker me je Elektrolux razočaral.

Glede te zbirne posode pa sem itak imela pomisleke. Poznam delovne sesalce in vedno ko odpreš sesalec, da boš stresel, si od prahu od glave do nog. Hišni sesalec je res manjši, ampak prah bo v zraku, ko boš ti stresel posodo. Vrečke so sicer strošek, a očitno brez njih ne gre.

mi imamo enega majhnega od Philipsa, razen da cvili nekje pri cevi (pa se nikomur ne da na servis), dela kot šus že skoraj 9 let, brez enega samega servisa. Na vrečke, ogljikov (alkakšen) filter (ki ga menjaš če hočeš, mi ga pač ne). Vrečko pred menjavo zapreš, da nisi ves prašen in to je to… Ko bo šel k vragu in če ne bomo imeli denarja za Rombo, bo naš naslednji spet Philips…

Sem kupila Miele in sem zelo zadovoljna. Lepo sesa v vrečko, ki jo potem higienično odstraniš in ni nobene packarije. In po sesanju nič ne smrdi v hiši, kot je sicer to pri mnogih sesalcih.

New Report

Close