sesalec robot
Roomba…mi ga imamo, je super…le pospravljeno mora biti, da ima prostor za sesati…pa gledat ga tud ne smeš…ker izgubiš živce, ker sesa zelo nesistematično in najbolje je, da takrat ni nikogar doma, ker drugače ga samo medeš…ampak posesa pa vse. Pri nas doma dela vsak dan, ko gremo z otroci ven. Jaz ga več ne zamaenjam!!!
imamo roombo560 in je za enkrat res super stvar. zelo je primeren za moderna minimalistična stanovanja. posesa tudi pod mizi, okrgo stolov, pod omaro (je na nogcah), kable smo raje umaknil. gre čez 1-2 cm oviro in ne pade po stopnicah. prostore se lahko navidezno pregradi s senzorji in se velike prostor s tem loči. ne sesa stopnic in ima menda probleme na zelo pisanih preprogah, ker mu begajo senzorje. tako je ena pisala na blogu. mi imamo same gladke površine. menda je ful dobro za sesanje kjer imajo mačke in pse, roomba vse popravi.stane dobrih 500 eur.
SSKJ pravi takole:
sesálec -lca [səs-uc in ses-uc tudi
səs-lc in ses-lc] m (a)
1. žival, ki v mladosti sesa: proučevati
sesalce; značilnosti sesalcev
♦ zool. sesalci toplokrvne, z dlako pokrite
živali, katerih samice imajo mlečne žleze in
navadno kotijo žive mladiče, Mammalia;
nižji, višji sesalci
2. električni aparat za sesanje prahu:
vključiti sesalec / sesalec za prah
Pa tudi tvoja razlaga sesalca je napačna, vsi sesalci namreč niso živorodni:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Kljuna{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1i
evo mi smo nabavili takega. Je fino ker iam tajmer za časovni vklop in ga naštimam ko grem v službo.(včeraj je sesal ko sem bila v službi) res pa je da imamo vsa tla v enaki višini in nimamo nič pragov. Vsa vrata so odprta in fino posesa po nekem svojem sistemu. dvignili smo vse kable, ki bi drugače ležali po tleh (jih je mož končno spravil v kanal za kable) in zaenkart sem zadovoljna. Razmišljam tudi o nabavi pomivalca tla (ista firma) samo me malo skrbi, ker imamo parket, pa da ne bi bilo preveč tekočine za ned fuge.
lp
Lepo pozdravljeni,
Ali kdo pozna eRoobot? Robot sesalnik, ful je poceni, pa me zanima, če ima kdo kake izkušnje.
Hvala že vnaprej,
aja pa povezava: eRoobot robotski sesalec