Sesalnik in parni čistilnik – vaše izkušnje
Odločam se za nakup novega sesalnika. Razmišljam da bi mkupila 2 v 1 – sesalnik in parni čistilnik.
Načeloma sem proti zadevam 2 v 1, ampak me vseeno malo mika.
Kako se obnese ta zadeva? Je bolje kupiti samo sesalec oz. samo parni čistilnik?
Zanimajo me vaše izkušnje.
Razmišljam o nakupu Hoover-ja SSNV 1400. Ga ima kdo? Ste zadovoljni z njim?
Hvala za vaša mnenja.
Ali je parni čistilec mišljen za tla recimo ploščice ali za preproge, sedežno? Davno nazaj so bili moderni teli parni čistilci, rekli smo jim “micke”. In kar dosti gospodinj je vneto parno sesalo svoje preproge in jih uspešno uničilo. Ta voda ostane v vozlih notri in vlakna začnejo trohneti. Zato previdno s tem.
Jaz imam parni čistilev (brez sesalca zraven) in občasno poparim preproge, da se razkužijo in razdišijo. Ne uporabljam pa ga pogosto. Podobno velja za ploščice. Ne vem, kako bi vlaga ostala v preprogi, razen če vsak dan s tem polivaš, da se nima časa posušit. Ponavadi je v par urah suho, ali še prej, če je čistilec čist in ne poliva preveč vode zaradi nabranega vodnega kamna.
Jaz ga uporabljam(Hoover) in nisem zadovoljna. Pravzaprav ni kriva znamka (čeprav v primerjavi z Divo, ki je samo parni brez sesanja in občutno dražja, pri Hooverju zatiči cevi slabo funkcionirajo. Občutna razlika je tudi v moči pare, ampak za domačo rabo Hoover prav zadostuje).
Sesanje mokre umazanije. Sliši se idealno. Si predstavljaš notranjost rebrastih cevi? Čiščenje sesalca ti vzame več časa kot sesanje samo, če nimaš ravno generalnega čiščenja. To ni običajen sesalec, ki ga po sesanju spraviš. Tu moraš izprazniti, očistiti in osušiti posodo in filter. Posoda pride zelo zamazana in je ne očistiš samo z vodo, še posebej če uporabiš poleg še njihovo eterično sredstvo se ti prav zalima na stene posode. Cevi tako ali tako ne moreš očistiti in če jih nimaš obešene na zračnem mestu se ti vse skupaj usmradi. Vse našteto velja tudi za vse vodne sesalce.
Po vseh izkušnjah z raznimi sesalci prisegam na običajni sesalec in razpršilko s čistilom ter krpo.
Od vseh dodatkov ki so jih uvedli pri sesalcih mi je v redu le odstranljiva posoda za prah namesto vrečke.
Če se že odločiš za parnega ti svetujem uporabo destilirane vode. Čeprav ti bodo natvezili da lahko uporabljaš navadno iz vodovoda in ti ponudili razne dodatke, ki običajno vodo mehča, ti para prej kot slej ob navadni vodi ne več delala.