sestavljanje pogodbe o delu, nadomeščanje…
Pozdravljeni,
ponovno se vam oglašam s prošnjo za svetovanje. Verjetno mojega sporočila z dne 9.12. niste dobili.
Zdaj vam bom bolj natančno razložila situacijo:
Poleti sem izvedela, da v nekem podjetju iščejo delavca za nadomeščanje delavke, ki bo šla decembra 2004 na porodniško. Prišla sem na razgovor in smo se dogovorili z vodstvom podjetja, da pričnem delati nekje v začetku novembra 04, torej cca 1 mesec prej (mesec dni naj bi se uvajala v delo).
Takoj zatem je noseča delavka sporočila, da je na bolniški (rizična nosečnost) in poklicali so me, če lahko pridem delati že prej.
Seveda sem takoj prišla delat (s 1.9.). Uvajanja je bilo le 2 uri, ker je ta sodelavka šla takoj domov na bolniško (k sreči tudi nisem potrebovala daljšega uvajanja, saj to delo obvladam in imam čez 20 let delovnih izkušenj).
Najprej so me zaposlili za 3 mesece, od 1.9. do 30.11.4. (prijava na ZZZS).
Zdaj je potrebno zaposlitev podaljšati za določen čas (za čas odsotnosti delavke na porodniški).
Torej, kako naj mi sestavijo pogodbo, saj delavka ne bo prišla nazaj na delovno mesto čez 12 mesecev, ampak januarja 2006 (če bo izkoristila ves dopust, kakor najavlja). Jaz jo bom nadomeščala od 1.12.04 do približno 31.1.06, to je 14 mesecev.
Trenutno pa je delavka prekinila bolniško (“rizično nosečnost”) in koristi mesec dni letošnjega dopusta, po dopustu prične s porodniško 25.12.04 in zaključi 24.12.05. Ali lahko po porodniški izkoristi še letni dopust za 2005 (in koliko dopusta ji pripada za leto 2005) in kdaj se mora vrniti na delo?
Zame je zdaj pomemben samo podatek od kdaj do kdaj bom jaz začasno zaposlena? (za koliko mesecev)
Vaš odgovor je zame pomemben, saj sestavljamo pogodbo o delu in bi jaz želela vedeti do kdaj točno bom zaposlena, da si lažje načrtujem življenje po tej zaposlitvi. Naj povem samo še to, da delam v malem podjetju in nimamo zaposlenega kadrovnika niti pravnika, zato je obvladamo tega področja.
Forum je zaprt za komentiranje.