Sestavljanje torte – kdaj?
Živjo,
v soboto imamo praznovanje, za katerega bom pripravila čokoladno torto.
Včeraj sem v svetem prepričanju, da je bil četrtek, dala zavreti sladko smetano s čokolado za pariško kremo, da bom danes – v petek – spekla biskvit, zmiksala kremo in namazala, da se bo torta čez noč prepojila v hladilniku.
No, potem se ugotovila, da ni bil četrtek 🙁
Ali je bolje, da nezmiksano smetano s čokolado še en dan več pustim v hladilniku ali da že danes spečem biskvite in nafilam in je torta 2 dni v hladilniku in potem v soboto zjutraj okrasim le še okoli?
Se bo nezmiksana smetana s čokolado pokvarila do jutri zvečer? Oziroma se mi bo potem sploh zmiksala/strdila?
Hvala za odgovore.
če si samo zavrela smetano in čokolado, potem počakaj in speci biskvit jutri..če se ti zdi, da pa krema ne bo dobra, pa kupi novo čokolado in smetano in skuhaj danes zvečer, jutri boš namazala..
a daste v to kremo z smetano in čokolado še kaj cukra zraven.. je malo premalo sladko.za tiste bolj sladkosnede,,meni je sicer všeč..
Krema komot stoji več dni. Jaz zmeraj ko pečem torto, 2 dni prej sestavim, da eno noč stoji v hladilniku, ko premažem in še eno noč v hladilniku in preden jo dam na mizo (par ur prej) jo dekoriram….pa zmeraj je torta še stala – dni v hladilniku, zmeraj vse ok.
V slaščičarnah tudi stoji po 5 dni torta, pa je vsem ok?
Če je sam sladka smetana in čokolada nima kaj bit…. pa z jajci sm tud že delala eno kremo pa je tudi stala dost časa, važno da je pokrito in v hlasilniku.
Za vse tiste, ki se vam torte ne da delat doma ter uživate ob vrhunskih tortah. Klik na: http://www.mojacokolada.si/337-torte.