Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sestavljanje torte – kdaj?

Sestavljanje torte – kdaj?

Živjo,

v soboto imamo praznovanje, za katerega bom pripravila čokoladno torto.
Včeraj sem v svetem prepričanju, da je bil četrtek, dala zavreti sladko smetano s čokolado za pariško kremo, da bom danes – v petek – spekla biskvit, zmiksala kremo in namazala, da se bo torta čez noč prepojila v hladilniku.

No, potem se ugotovila, da ni bil četrtek 🙁

Ali je bolje, da nezmiksano smetano s čokolado še en dan več pustim v hladilniku ali da že danes spečem biskvite in nafilam in je torta 2 dni v hladilniku in potem v soboto zjutraj okrasim le še okoli?

Se bo nezmiksana smetana s čokolado pokvarila do jutri zvečer? Oziroma se mi bo potem sploh zmiksala/strdila?

Hvala za odgovore.

:-))) Ti tako verjamem, da se zafrkneš v dnevu – se je meni tudi že zgodilo :-))

Kaj pametnega ne znam svetovati. Jaz bi naredila nekakšen ‘kompromis’. Danes zvečer se loti peke in dela. Do sobote bo komot počakala….če jo ne bo našel kakšen sladkosnedež:).

Ti kar pusti kremo v hladilniku, bo počakala. Preverjeno.

Jaz ne bi riskirala. Sploh, ker si zafrknila čisto na začetku in še ni kake škode. Pač naredi novo kremo in basta. Po moje torta ne bi smela stati dlje od 1 dneva.

Saj torta še ni narejena, je samo v smetani stopljena čokolada. Ki je termično obdelana in se ne bo pokvarila še kar nekaj časa.
Danes narediš biskvit, jutri okrasiš torto in v soboto jo pojeste. Če se ti bo čokoladna smetana zdela pretrda, jo malce segrej pred mešanjem.

Torto sem naredila v soboto zvecer, v sredo sem ostanke vrgla v smeti.
Naredi novo kremo.
Pa najprej speci biskvit, ta lazje pocaka kot smetana.

Torto naredim vedno en dan pred praznovanjem, dva dni prej je preveč.

če si samo zavrela smetano in čokolado, potem počakaj in speci biskvit jutri..če se ti zdi, da pa krema ne bo dobra, pa kupi novo čokolado in smetano in skuhaj danes zvečer, jutri boš namazala..
a daste v to kremo z smetano in čokolado še kaj cukra zraven.. je malo premalo sladko.za tiste bolj sladkosnede,,meni je sicer všeč..

Komot lahko narediš torto danes, v soboto bo glih najbolsa! 100% se ne bo pokvarila

Krema komot stoji več dni. Jaz zmeraj ko pečem torto, 2 dni prej sestavim, da eno noč stoji v hladilniku, ko premažem in še eno noč v hladilniku in preden jo dam na mizo (par ur prej) jo dekoriram….pa zmeraj je torta še stala – dni v hladilniku, zmeraj vse ok.
V slaščičarnah tudi stoji po 5 dni torta, pa je vsem ok?
Če je sam sladka smetana in čokolada nima kaj bit…. pa z jajci sm tud že delala eno kremo pa je tudi stala dost časa, važno da je pokrito in v hlasilniku.

Za vse tiste, ki se vam torte ne da delat doma ter uživate ob vrhunskih tortah. Klik na: http://www.mojacokolada.si/337-torte.

Sem že parkrat kupila. Odlične !

Zivjo, sem danes spekla jagodni ciskejk sem zasledila je ena gospa dala gor da je dobro ce stoji dva dni v hladilniku nebo nic narobe do ponedeljka?

New Report

Close