Sestra ne najde najemniškega stanovanja
NesramnaResnica, 08.11.2024 ob 11:47
Poznamo pravljico o čričku in pridni mravljici… Črički veselo svirajo, pridne mravljice delajo…
Ko pa pride zima pa se sviranje neha…
Koliko je stara sestra? Se je odločila, da bo večno v najemu?
Ja, če jih vzameš k sebi pričakuj tudi napetosti, prepire itd. Mesec ali dva se lahko razvlečejo v leta.
Obstaja tudi verzija te pravljice, ko mravlje sprejmejo premraženega črička v svoj dom in potem on njih čez dolgo zimo zabava s svojim igranjem.
Oprosti, tale jamr mi gre na jetra. Ful ljudi se vozi čez vso Slovenijo, pa se lahko tudi sestra. Če dva skupaj ne spravita kredita do 100k, pol pač bog pomagaj. Se še da vedno v tem znesku dobit do Ivančne Gorice, Trojan, Postojne. Osnova je, pa pljunit v roke in delat. Ti pa, če si količkaj sestra, jim ponudi svojih 25m2 eno leto zastonj, po možnosti svoj vhod, da si imajo čas iskat, za naprej pa pogoj tržna najemnina. Če boš prostor omejila, ne bodo ostali trajno, da nisi pomagala, pa tudi ne more nihče reči.
panga-riba, 08.11.2024 ob 09:58
Jaz bi povabila za krajši čas sestro, otroka in mačka. Njen dec naj pa k svoji žlahti gre. To jima bi dalo zagona, da bi čimprej poiskala nekaj svojega. In ne, ni res, da v LJ ni sanovanj, sam denar moraš imet. Sestra bi pa verjetno rada prišparala denar zase.
PA pomagala bi ji iskat stanovanje da vidis ali se sploh angazira
“To je prvi vrsti posledica tega, da so najemnine v LJ glede na cene nepremičnin, stroške, davke, amortizacijo, rizike in lasten čas ter živce prenizke.”
SE STINJAM, samo to si pozabil napisati, da so plače še bistveno previsoke in bi jih bilo treba znižati.
Najemnina bi morala biti vsaj 2000 evrov s stroški, da si končno nihče normalen več ne bi mogel privoščiti najema.
In bi dobili samo še kurbe, zvodnike, prodajalce orožja in pa seveda kriminal belih ovratnikov… in pa seveda šiptarje, ki se pa itak vsi ukvarjajo s kriminalom in majo seveda pekarne za pranje denarja itd.
TronTron, 09.11.2024 ob 20:00
Veliko sreče! V Sloveniji že 30 let ni stanovanjske politike in premalo se zgradi! Ljudi je pa vedno več. Nej začnejo počasi gradit bloke za ljudi, če ne bomo počasi imeli barakarska naselja v Ljubljani.
Jaz pa mislim da zmeraj manj ljudi oddaja. Veliko jih je v zadnjem letu prodalo, obdavčitev je visoka, najemniki pa niso vsi v redu. Potem ko imam z nekom težave, se raje odločijo za prodajo.
bajsika, 07.11.2024 ob 23:17
Anonimna971, 07.11.2024 ob 22:59
Kakšna kriza je postala z najemniskimi stanovanji, ne moreš verjeti, da je to možno. Stanovanj je premalo, cene so visoke ampak so ljudje veseli da vsaj streho dobijo. Sestra ima enega otroka , partnerja in mucka. Ne najdejo v Ljubljani in bližnji okolici. Pogodba se jim izteče 1.12. , podaljšali ne bodo ker bodo prodali stanovanje. Plačevala sta redno, tudi skrbni in čisti so bili. Muc je starejši, miren, spi v večini, strižejo mu kremplje. Sedaj me je prosila če bi jo vzela k sebi domov, živimo v veliki hiši, res imamo prostor, strah me je da to postane stalna rešitev. S sestro nisva najboljši prijateljici, se pa tolerirava in se mi smili. Nočem pa jo imeti na “grbi”.
poserjem se na tebe pa na tvojo sestro kuzla neumna.. 20 tem si danes že odprla o tej tvoji sestri.. očitno si bolana v glavo in obsedena z sestro..al je nimaš ali pa je defenitvno 500x bolj uspešna od tebe gnoj od babe..zihr maš 150kg+ pa nimaš kaj druga za počet bajsika
Evo, zgoraj odgovarja en 160 kilski bedak, nesposoben pljuvač, ki je tečen takoj, ko mu zmanjka cigaret in pira. Sram naj te bo, kakšne kretenske odgovore pišeš